רק אותי מעצבן הקטע עם קצבאות הילדים? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שוב דפקו את מעמד הביניים. ובכלל לא אכפת לי על הכסף, כי בשבילנו זה רק הפרש קטן, אבל זה מעצבן! זה כאילו הם נוגסים בכיבשת הרש.
92 תגובות
עמוד 2
  • מרינה - באמת, בכנות, מכל הלב ובאופן אמיתי ומלא ביותר: כל הכבוד לך!
  • שרוני אני אוהבת אותך את יודעת נכון?
    אני לא דיברתי על אנשים חולים עם ליקויים כלשהו וכו (יש גם כאילו בין מכריי ) ..מראש אמרתי אני מדברת על בריאים
    השאלה שלי היא כזאת...אולי אם ההורים של ילדים/אנשים שאתם מדברים , בזמנו היו עושים "חושבים" ומביאים ילדים לא כ"תלד כפי יכולתך" אלא בתור התחשבות איך מגדלים כל ילד תוך כדי השקעה (גם כספית וגם רגשית) אמיתית בגידול שלו, והשכלה שלו...אולי זה היה אחרת?
    אגיד לך משהו, נולדתי ברוסיה באמצע שנות 70 , הגישה של רוב האוכלוסיה שם (במיוחד היהודים) היתה חייבים ללמוד ! זה קודם לכל ! לימודים תמיד דורשים השקעה מצד ההורים, אם זה כסף, זמן , הסעות, עזרה וכו...לא היה דבר כזה שילד חוץ ממסגרת בית ספר רגילה לא הולך לבית ספר למוסיקה /איזה סוג של ספורט / אנגלית וכו...אמיתי? קרעו לנו את הצורה מגיל מאוד צעיר , בתור ילדה שנאתי את זה , אבל עם הזמן הבנתי מה היה משמעות של דבר
    זאת אחת הסיבות שלא היו שם משפחות מרובות ילדים - כי בלתי אפשרי לתת את כל התשומי הזה ליותר מ-1 או 2 ילדים אנחנו גדלנו בתוך הידיעה הזאת- שאם לא לומדים- בסופו של דבר לא נשיג כלום זה הוכנס לנו לגוף עם חלב אם ואולי בגלל זה , אני טוענת את כל מה שאני טוענת
  • בלתק

• לצערי או מזלי הרב אני מבינה גם בכלכלה בפרט וגם בתקציב הבטחון . תקציב הבטחון שלא רק טנקים ומטוסים, אלא גם פיתוח שעולה הרבה יותר . שהשכנים שלנו יהיו כמו שכנים של נורבגיה , שוודיה או שוויץ יהיה אפשר להקטין תקציב הבטחון .
    גם עם כל ההורים בארץ יסגרו תוכניות חיסכון לילדים זה לאף בנק לא יזיז בכלום - כי 99,9 אחוז מרווחים של הבנק זה הריבית על אשראי ( הלוואת כאילו ואחרות ) . שבארץ ילמדו לחהיות ממה שיש ולא ממה שרוצים ויפסיקו לקפוץ מעל הפופיק מבחינת הוצאות אז אולי זה ידגדג לבנקים . אולי .
    את האמת אני בדעה של מרינה . חובה שלי כהורה לתת מקסימים כלים כדי להצליח בחיים וזה ניתן לעשות רק על ידי השקעה בלימודים.
    את הסייסמא של קומוניסטים " לכל אחת יתן לפי יכולת ויקבל לפי דרישתו " לא עובדת באף מקום , כולל קובה וצפון קוריה .
    לגבי אבטלה - מה לעשות שאנ יודעת שכל מי שרוצה לעבוד כאן עובד .
    אם אמא שלי , מהנדסת כימיה עם תואר 2, עבדה 14 שעות ביום כולל נקיון חדרי מדריגות רק כדי שאני ואחותי נוכל להשלים לימודים גם כל אחד אחר יכול לעבוד בכל עבודה . אני מגדברת לא על מצב של היום שאחוז אבטלה בסביבות 7 אחוז , אלא על תחילת שנות ה90 שאחוז אבטלה היה בסביבות 20 אחוז .
    אין דבר כזה - אין עבודה , יש דבר כזה לא רוצה לעבוד .
    http://www.holdthatpic.com/
  • ואוו! איזה דיון! הלכתי לאיבוד איפשהו באמצע
  • אשטנגה אוקיי זה מה שאמרתי. שהנורמות אצלנו הרבה פחות גבוהות ולכן היינו שווים לכולם ו(עדיין) מאושרים.
    תאמיני לי שלימדתי ילדים של מליונרים מוכרים, והאושר היה רחוק מהם שנות אור.
    אני עדיין בדיעה שחינוך טוב, יחד עם חום ואהבה שווה לאין ערוך בעזרה כלכלית בלימודים, קניית בית, סמארטפון וכו.

זאת גם הסיבה ש(לדעתי) זוג חילוני חושב הרבה יותר על להביא ליד או לא. ההוצאות שלך בממוצע גבוהות בהרבה משלי.

צודקת מרינה שהיום זה לא מה שהיה פעם, הן ביוקר המחיה והן בדרישות של הנוער והילדים.
    תראי, לגבי הנקודה השניה אני סבורה שיש כאן הרבה מאוד עניין של חינוך. כן כן. לא כל פיפס או טאבלט שהילד ירצה אני ארוץ לקנות. אני כותבת את זה כי אני יודעת בוודאות שזה המצב היום בהרבה בתים. פרסים על ציונים טובים עולים להורים אלפים (הייתי לי תלמידה שהתחננה שאתקשר לאמא שלה כי אמא שלה אמרה לה שאם היא תשתפר היא תקנה לה אייפון 4!!!! (עוד כש4 היה הגימיק החדש

• אלינה את ממש צודקת שכל מי שרוצה עובד.

השאלה היא אם מהמשכורת שמקבל מהעבודה הזו שמצא שלא לפי היכולת שלו- היא מצליח לחיות.

ואשטנגה- איזה מרגש זה לחנוך ילדים כאלה
    אני ממש הרגשתי עבודת קודש!
    ומדהים כמה הביטחון שלהם עולה כשמבוגר מאמין בהם!

"כל מה שילד צריך כדי להצליח הוא מבוגר אחד שיאמין בו"- זה משפט החיים.
  • עם מצב של היום אני כבר לא בטוחה שמספיק שמבוגר יאמין בילד כדי שיצליח יותר מדי דברים הפכו לחומרניים מדי...רמה של מערכת חינוך ירדה לריצפה (גם בקטע החינוכי וגם בקטע הלימודי)...היום צריך כסף מזומן כדי לאפשר לילד ללמוד ! במיוחד אם לא מדובר על ילד גאון...אלא אחד סטנדרטי
  • מרינה, אני אוהבת אותך מאד. ועדיין זוכרת לך "חסד נעורים"...
  • מרינה

• ברור שנצחק יפה שלי מה כבר נשאר לנו לעשות?
    קראת לזה נכון : חווית ילדות זה בדיוק זה בזמנו שנאתי את , עכשיו אני לא מפסיקה להודות על זה
    אני אוהבת לשמוע את הדעות שלך , במיוחד שהן סותרות את שלי (אחרת זה משעמם לא? ), את אדם חם וחכם ואני חולה אליך
  • אשטנגה

• חשבתי ככה

מחקתי את התגובה שלי כי היא אישית ויועדה בכל מקרה אליך. אבל אני שמחה שאנחנו רואות את הדברים עין בעין.

• לא, הכל טוב
  • לא רק אותך זה מעצבן.אצלנו קיצצו 45% שזה המון.
    לא מסתמכת על הסכום הזהום (420) אם כן אוי לנו.
    כאן זה ישראל,לא אירופה,כאן דופקים אותנו בטענות מוזרות ולא הגיוניות שזה מה שייצב את הכלכלה בארץ או יציל חלק מהקריסה הכלכלית של המדינה...
    זה לדעתי לא מה שיעודד יציאה לעבודה של עקרות/י בית כי ההיפך הוא הנכון, ככל שההוצאות גבוהות יותר והילדים קטנים יותר לא כלכלי לצאת לעבוד אלא להשאר איתם בבית. אני אישית לא אכניס את הקטנים לצהרון השנה כיוון שהעלו את המחיר הורידו קצבאות ואני סטודנטית ולא עובדת כרגע ,מה לעשות התאונה עשתה את שלה... הפגיעה במעמד הביניים מוגזם ואנחנו הופכים למדינה קפיטליסטית הנשלטת ע"י פטריארכיה. משמע? ביזיון למדינה שמחשיבה עצמה למפותחת בעודה מתפתחת..קרי-עולם שלישי כמעט...
  • ואגב, מרינה, בכל מדינה נאורה קיימת קצבת ילדים .
    לליאור היתה מרגע שנולד וקיבלנו 670 יורו כל חודש ושם אגב?
    זה עד גיל 27 !!! כאן ביומולדת 18 עוד מקצצים לך אם נולד בתחילת/אמצע חודש יום ההולדת ...
  • מיכל?
    באמריקה - אין שום קיצבת ילדים..אין מושג כזה בכלל
    אגב..את מי יש לך להכניס למעון? שחר לא אמור ללכת לטרום חובה? שזה חינם? עם מי תשארי בבית לשמור? עם ליאור?
  • ודרך אגב, אני מכירה עוד הרבה אנשים שרוצים ועובדים קשה אבל לא מצליחים להכניס כמה שצריך בשביל להחזיק ילד במדינה הזו.
    גם לי ה-400 ש"ח לא ישנו ב"ה ובדיוק בעלי קיבל העלאה של 1000 ש"ח במשכורת שלו, כך שבאמת אנחנו לא נרגיש את זה, אבל עובדה שיש הרבה שזה כן מםריע להם.
    אני לא מרגישה שהמדינה באמת מעוניינת לשלוח אנשים פה לעבוד.
    תיצרו מקומות עבודה חדשים!
    תעודדו יזמים!
    תעזרו לאנשים לרכוש מקצוע כי אחרת משפחות המצוקה ימשיכו שנה אחרי שנה בלי שום אפשרות להצליח לרכוש השכלה כלשהי!
    בקצבאות הילדים מקצצים רק אחרי שאין יותא ממה לקצץ!!!
    ופה, יש הרבה הרבה עוד ממה לקצץ! אם רק חברי הכנסת יוותרו ען אחוז אחד מהשכר שלהם (ויש להם שכר גבוה מאוד!) נוכל לסגור גרעון גדול ביותר!
    חברה שלי בעבודה שגרה בחיפה סיפרה לי עכשיו על המטרונית, כמה כסף השקיעו שם כדי שזה יהיה הכי מפואר ובסוף יש שם כל כך הרבה תקלות, אז בשביל מה???
    תפריטו נמלים, תפריטו את חברת החשמל, תעודדו יזמים לפתוח פה חברות, לפתח את התעסוקה קצת.
    ראיתם מה קרה בשוק הסלולר ברגע שזה נפתח לתחרות??? גם יצר כמויות של מקומות עבודה וגם הוזיל לנו את המחירים!!!
    אני איבדתי את האמון לגמרי באדם שיושב כשר אוצר במדינה שלנו ומקצץ לאנשים שממילא אין להם את הזמן או את היכולות להתנגד, זה נראה לי מאוד אכזרי לקצץ דוקא לחלשים ביותר!

מירי, אמא לארבעה מדהימים!!!
  • מרינה - ברוכה הבאה
    פייס: ortal_hori

• וואואו היה ממש מממש מעניין לקרוא את הכול....
    האמת די נאבדתי פה......
    חחחחחחחחחחחחחח לא זוכרת מי אמרה מה.....
  • אורטל לאן? לאיפה נעזוב?
    ולא בדיוק נכון לגבי טרום חובה וחובה...זה חינם..צהרון עולה כסף..סבבה , כמה? אני שילמתי השנהקרוב ל-1000 שח שזה מחיר מלא דרגה הכי מלאה..לא קיבלתי שח הנחה..זה סביר לדעתי בטח זה לא מה שישאיר אותי לשבת בבית
  • mirifu- רק 2 נקודות.:

כשהפריטו את הסלולר ה-מ-ו-ן אנשים פוטרו, יכול להיות שנקלטו אח"כ בחברות החדשות, אבל אני לא בטוחה שאכן קרה.

בואי נגיד שח"כ מרוויח היום 100,000 שקל בחודש וחותכים לו את השכר בחצי (כלומר כל חבר כנסת מרוויח רק 50,000) - החיסכון החודשי הוא סה"כ 6,000,000 - זה לא כל כך הרבה (ותחשבי שהם מרוויחים פחות ואם את מדברת על אחוז זה בכלל לא משפיע).
    אני מסכימה שלהוריד קצבאות ובאותו זמן להעלות משכורות של ח"כ זה דפוק.
    יעל, אמא של יונתן ואיתמר
  • 100 אלף? הם לא מרווחים 100 אלף
    משכורת של ראש הממשלה היא קרוב ל 45 אלף ברוטו..(מזה נשאר 15 נטו , כמובן לפני כל ההטבות, רק משכורת) אסור שתהיה לאף אחד בממשלה משכורת יותר גבוה מר"מ זה חוק נראה לי...
    לכן אף אחד לא רוצה לקחת את התפקיד של פישר בבנק ישראל..כי משכורת גרושים יחסית לתפקיד
  • נשמה אני ואת לא באותו מצב, שלי כולן קטנות עדיין, אחת בגן פרטי.

תשלומים יש לגן מעבר לצהרונים, לא רק ה-959 לצהרון. יש עוד סל תרבות וכל מיני נילווים.

לא משנה, בחישוב עלות תועלת - זה יוצא אותו דבר.

לאן נלך? לקנדה! חברות שלי שם עושות חיים וחוסכות!!

ילדים של חברה שלי מהעבודה - גרים בארה"ב ומרוצים עד הגג!! פה לא יהיה להם רבע בית ממה שיש להם שם!

טוב חפרתי. סתם מבאס

• מאמי...שמעת פעם משפט "מקום טוב - זה איפה שאנחנו לא נמצאים? "
    הכל תלוי...גם לי יש מלא חברים במדינות שונות שטוב להם..ויש כאילו שלא טוב להם...יש לי זוג בקנדה שהביאו לשם 3 ילדים ...עכשיו 2 ילדים עוזבים חזרה כי הם רוצים לחזור והם רוצים לצבא ..אשה מתה לחזור, בעלה לא רוצה..באלגן !
    הכל עיניין של מזל בגדול
  • אני לא יודעת לגבי מקומות אחרים אבל יש לי גיס שגר בארה"ב וגם בן דוד ולא הכל שם דבש.
    אמנם, מי שמוכן לעבוד קשה יכול להרוויח שם מליונים, הרבה יותר ממה שאפשר להרויח פה אבל אחוז ההומלסים שם הרבה יותר גבוה, ביטוח בריאות עולה שם הון תועפות (בן דוד שלי סיפר לי שהוא משלם על משפחתו- 5 נפשות קרוב לאלף דולר כל חודש!)
    יש לי בת דודה שעברה לאנגליה וגם נאבקת כל חודש על כל פאונד ופאונד.
    כך שלא בטוח שבמקומות אחרים יותר טוב.
    ופה- לפחות אני מרגישה שאני בין האחים היהודיים שלי, זה כבר שווה הרבה!

• אורטל מסגרת פרטית של גן בקנדה לקטנים עולה 1000 דולר. הרבה יותר מבארץ.. אני מכירה זוג שהיה שם שנתיים וחזר. הם לא התלהבו בלשון המעטה.
    את גרת פעם בחול? אין כמו בבית..
  • אורטל מסגרת פרטית של גן בקנדה לקטנים עולה 1000 דולר. הרבה יותר מבארץ.. אני מכירה זוג שהיה שם שנתיים וחזר. הם לא התלהבו בלשון המעטה.
    את גרת פעם בחול? אין כמו בבית..

• הא ואורטל..אותי זה יותר ממעצבן כי כשליאור נולד עד גיל שנה אלו הסכומים שקיבלנו והיום זה גרושים לעומת זה עבור שלושה... מעצבן בטירוף...
  • א קיצער...
    תסכולים!!!

• אם שני בני זוג עובדים הם לא מכניסים 4-5 אלף ש"ח לחודש אלא כפול במקרה הגרוע.
    מסכורת של כ"כ ברוטו זה בסביבות 37 אלף ש"ח ומיזה נשאר אולי 40 אחוז . מין הסתם יש הטבות כמו אחרות אבל זה עדיין לא מי יודע . מה עוד שבכנסת הנ"ל לא היתה עליה במשכורת אלה רצו לקצץ בין 5 ל10 אחוז רק מה כל אלא שהיום בוכים על קיצבת ילדים סירבו .
    לכל אחת יש את הסיפוקים שלו .
    http://www.holdthatpic.com/
  • נראה לי NHNH התכוונה לרשום :שפשוט זה סיפוק ללמד את ילדייך שלא כול דבר רוצים מקבלים ......אהמממממ בתור בת למשפחה חרדית שאבא עובד במשרה טובה מאוד עם יכולת כלכלית גבוה מאוד אני יכולה להעיד שזה לא רק אם יש או אם אין אלא זו דרך חיים....(אל תתפסו אותי במילה לא כול החרדים ככה יש כאלה שבהחלט חיים ברמת חיים מאוד גבוה ואין להם*)ההורים שלי למדו אותנו תמיד להסתכל למטה על אלה שאין להם ולשמוח במה שיש לנו....לא להרגיש הרגשת עליונות על כולם כי יש לנו יותר אלא להרגיש שב"ה יש לנו אבל לא יורת מזה לא להשוויץ לא לגרום לקנאה ולכן אפעם לא נרשמנו להרבה חוגים....אפעם לא סיפרנו בכיתות על טיולים לחו"ל וכו אפעם לא התברברנו בכמות הבגדים שיש לנו בארון.......
    אני חושבת שבציבור הכללי יש יותר מודעות ורצון לחיות חיים טובים ומהנים וזה אומר:
    חול פעם או פעמיים בשנה,מסעדות בילויים,משחקים וכו ובאמת מי שאין לו לא יכול להביא עוד ילדים למציאות כזו.......
    אז בהחלט אני מאוד מבינה את הגישה של החיים החילוניים שלא רוצים יותר מילד אחד/ שניים......
    אבל אני לא מסכימה עם זה שיש הרבה הורים שרוצים שיהיה להם יורת מילד אחד רוצים לפחות 4-5 וחוסכים כמה שניתן כדי לתת לילד הזה מה שהוא צריך וגם מה שהוא רוצה.......
    הקצבאת ילדים הזו בטח ובוודאי שלא משפיעה כל כמות הילדים וזה מגוחך לומר......ובטח שאפחד לא יקבע לי כמה ילדים להביא לעולם
  • מה הקשר חרדי לא חרדי

אם אין - אז לומדים שלא כל מה שרוצים מקבלים (זה משפט זהב שאימצתי מאמא שלי האהובה שלי

• מתוקנות-יואו הייתי בטוחה שאולי לא תביני אותו נכון..........
    התכוונתי להגיד שבציבור החילוני יש יותר מודעות ורצון לתת לילדים שלנו את הכול הכול וזה אולי נובע מפני שבציבור החרדי פחות משתשמים בטכנולגיה(בתור דומגא) אז אין ויכוחים על פלאפונים,פחות יוצאין לבילוים והאמת אולי פחות מודעים לעולם הגדול.....
    אבל יתכן שאני טועה!!!!!!!
    הבן הבכור שלי כול דבר שואל אותנו "לנה אין לנו את זה ואת זה ואת זה...."ותבינו מדובר על דברים גדולים...כמו למה אין לנו בית גדול כמו של השכנים,ולמה אין לנו חצר ולמה אין לנו גג?????ותקני ותקני ותקני...אז המפשט הדי קבוע שלי שלא כול מה שרוצים יש......
    ובזה אני חושבת שסגרתי את הנושא...אבל הוא ממשיך אבל למה??????
  • באמת בציבור החרדי יש פחות מודעות לכל הטכנולוגיה.
    הויכוחים הם על דברים לא מעשיים בכל משפחה (כמו בית, וכו שETD אמרה) או על דברים קטנים שערכם הרבה יותר נמוך מטאבלטים וסמארטפונים- כמו בגד חדש, ספר, משחק כלשהו.

נקודה שאמרתי קודם ולא הייתה ברורה לדעתי- אחים שלי גדלו על הסיפוק של החיסכון. זה לא אומר שכל הציבור החרדי כזה, ועוד יותר לא אומר שרק הציבור החרדי כזה. למען האמת שניהם בכלל לא
  • אבל אתי כל הילדים שואלים שאלות- גם אנחנו בתור מבוגרים לא תמיד מבינים למה לנו אין ולאחרים יש. זה אומר שאנחנו רואים מעבר לאף שלנו וזה לגיטימי

אני חייבת להודות שמהשירשור הזה מתקבל הרושם שהחרדים (או החרדיות לפחות) לומדים במגזר שלהם שהחילוניים פשוט מפונקים

אם הם לא נוסעים במרצדס, גרים בבית פרטי עם גינה, טסים לחו"ל פעמיים בשנה ויש להם סמארטפונים לכל המשפחה, אז הם לא מביאים ילדים

אבל על זה כנראה כבר צריך לפתוח שירשור נפרד.....

אני מצטערת, אבל זה היה חייב להאמר. זה הרושם שאני מקבלת כאן. מה קורה פה??
  • הרגשתי ככה, וניסיתי לתקן במקצת את הרושם, אני רואה שלא הצלחתי
  • אהמממ האמת אשטנגה את צודקת...אולי התקבל הרושם הזה בגלל שנפתח שרשור על קצבאות ילדים שקיצצו וכמעט כול התגובות פה היו....."אני אומנם לא מרגישה את זה בכיס רק אני יודעת שיש כאלה שכן....".
    משמע כולנו פה עשירות........
  • כן גם אני, למרות שאני חרדית לא נכנסתי לנושא הזה, כי זה באמת לא רלונטי.
    כל הורה רוצה לתת לילד שלו את מה שמקובל וסטנדרטי לתת לילדים בגיל שלו בסביבה שלו.
    אצל חילונים מדובר בדברים מסויימים ואצל חרדים מדובר בדברים אחרים.
    חכמה גדולה לומר שהילדים החרדים יש להם דרישות פשוטות יותר כי הכל משתנה כשמגיעים לגיל שצריך לחתן אותם, כך שזה באמת כבר לא משנה.
    מה שרציתי לומר זה שלקחת מאנשים שאין להם את הכמה שקלים האחרונים שנשארו להם בסוף החודש זו פשוט אכזריות.
    שלא תדענה אבל יום אחד חברה בכתה לי בטלפון שנשאר עוד שבוע עד שתכנס לה המשכורת ונגמר לה המטרנה ואין לה מאיפה לקנות עוד חבילה שתספיק לה עד תכנס המשכורת.
    היא פשוט לא ידעה מה לעשות עם עצמה.
    אני כמובן מיד שלחתי לה חבילה רזרבית שהיתה לי בבית אבל אנשים כאלה, בגלל הקיצוץ, פשוט תגמר להם המטרנה עוד קודם והם ימצאו את עצמם בלי שקל בארנק.
    נראה לכם הוגן?

• אויש מירי

92 תגובות
עמוד 2
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה