רק אותי מעצבן הקטע עם קצבאות הילדים? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שוב דפקו את מעמד הביניים. ובכלל לא אכפת לי על הכסף, כי בשבילנו זה רק הפרש קטן, אבל זה מעצבן! זה כאילו הם נוגסים בכיבשת הרש.
92 תגובות
עמוד 1
  • אותי זה לא מעצבן כי אני לא חושבת שצריך להסתמך על קיצבאות הילדים כשבאים להחליט על להביא ילד לעולם...
    ההפרש הקטן הזה הוא קטן לכל משפחה אבל עצום כשמדובר על סכומים במלואם, אין מה לעשות, יש למדינה הרבה מאוד חובות שלא התחילו עם הממשלה הזאת ויש צורך לקצץ, אנשים צריכים לצאת לעבוד, עבור מקומות שידוע שיש בעיות יש הקצאות של כסף רב להזנת הילדים, ילדים לא אמורים להישאר רעבים, הורים שחיים רק על קיצבאות (ובכלל לא משנה מה דתם ומידת אמונתם, משנה רק מידת בריאותם) צריכים לצאת לעבוד....

• הבעיה היא ענבר שזה בדיוק הפופוליזם:
    יש הרבה משפחות ששני בני הזוג עובדים, אבל מרוויחים שכר מינימום, והקצבאות ממש שקולות לעוד חצי משכורת עבורם.
    הם לא צריכים שיעודדו אותם לעבוד. הם כבר עובדים, אבל כושר ההשתכרות שלהם נמוך.
    ולזה לפיד לא הציע פתרונות.
    אין לי בעיה שיקצצו קצבאות ילדים, אבל חייב להיות מנגנון שבודק מה קורה עם משפחות שהדבר הזה מאד משמעותי בשבילם והם כן עובדים.

אם הייתי יודעת שהכסף הזה הולך לזקנים, לפגועי נפש, לנכים ובעלי לקויות- הייתי מוותרת על הקצבה הרבה יותר בשמחה.
    הבעיה היא שאני לא שומעת שמטפלים בפנסיות המנופחות של משרד הביטחון, אני לא שומעת על סיבסוד המדינה של לימודים חינם של מקצועות נדרשים כמו סיעוד, רתכים, חשמלאים, חרטים ועוד. לא מטפלים במונופולים גדולים, בפקידי ממשלה שלא עובדים ומרוויחים הון, עוד ועוד,..
    מה כן? מתעסקים אם לבטל או לא לבטל בגרויות, איזה שטויות
    אה.. והמשכורת של הח"כים עולה ב5% החודש למי שלא מעודכנת. לזה יש כסף
  • ה"מדינה" צריכה לטפל בכ"כ הרבה דברים, בכל תחומי חיינו, כרגע יש גירעון ענק וצריך בדרך כשלהי לכסות אותו, כולנו ניפגעים מכך, גם אני כמובן.
    כאשר יכוסה החלק בגירעון שיש לכסותו עכשיו אפשר יהיה להקצות משאבים לשאר מקומות.
    אם ניקח למשל את עניין הפנסיות של אנשי הקבע - אנחנו מדברות על אנשים שחלק ניכר מאוד מחייהם ה****ו לצבא, שיצאו הביתה פעם בשבוע, שנשותיהן הן אלה שגידלו את הילדים, ואחת ההטבות הזנוחות מאוד שלהן היא הפנסיה שגם היא לא בשמיים מצד אחד ומצד שני הם הפרישו כל חודש עבורה משכרם, וזו היתה הבטחת המדינה להם אחרי התרומה העצומה שלהם. לא הייתי רוצה שיפגעו למישהו בפנסיה ובבו תורי (או תור הורי או בעלי) יקצצו גם לי בפנסיה שלי.
    הפנסיה היא ההבטחה לקיום גם למי שיש פנסיה כפולה כי השתחרר מצה"ל ועשה לעצמו - שיהנה. באמת.

• אני מסכימה עם אשטנגה, וחוששני שכדי לפגוע בציבור החרדי הוא מקריב פגיעה בציבור נוסף- כל מעמד הביניים בארץ שיורד עכשיו עוד מדרגה או שתיים לכיוון העוני.

וחוצמזה, שלפני כמה ימים התלהבנו מ- hadaska שהתפטרה וכמה כיף לה, אז בואו נוקריד את הנושא הדתי מהפרק ונחשוב כמה כיף היה למי שרצתה בעבר לגדל את ילדיה בעצמה מתוך אידיאל ויכלה - כי הקצבאות היוו משכורת יפה...
  • "כדי לפגוע בציבור החרדי"- נראה לך שכל יום הוא קם בבוקר וזו המטרה שעומדת לנגד עיניו?!
    אני בחרתי בלפיד ודווקא בינתיים שמחה על הפתק ששמתי בקלפי.
  • לדעתי, אדון לפיד שהתמנה כשר האוצר של מדינת ישראל, חי בסרט, ולא מכיר את העם שבראשו הוא עומד, על כל מגזריו ומגדריו.

אם מטרתו לגרום לציבור החרדי לצאת לשוק העבודה, על ידי גזילת חלק מקצבאות הילדים,
    הרי הזו מעשה מטופש, המגזר החרדי רואה הגזרה הזאת קורבן שהם יצטרכו להקריב,
    אבל לימוד תורה, מבחינתם, זה מעל לכל.
    הם ימשיכו ללמוד תורה מהבוקר ועד הערב, נשותיהם ימשיכו לפרנס את המשפחה,
    ולא ישתנה שום דבר.

להוציא שאר העצלנים שכרגע חיים על חשבון קצבת ביטוח לאומי, לשוק העבודה ע"י צמצום קצבאות ילדים,
    הרי זה גם שיקול מוטעה מצידו.
    בן אדם עצלן לא יטרח להזיז ת'תחת שלו רק בגלל שקיצצו לו בקצבת הילדים.

אבל מנגד, הקיצוץ הזה כן פוגע בשאר המשפחות, הרוב, בהן שני בני הזוג עובדים קשה,
    מנסים לפרנס את הילדים בכבוד והכסף הזה, כמה מאות שקלים מאוד עוזרים בהשרדות יומיומית.

הכל עולה יקר היום, המע"מ עלה, עלות הגנים עולה משנה לשנה, חינוך חינם בבתי הספר הרי זאת ממש בדיחה!

אני מאוד שמחה שלא בחרתי בבן אדם הזה, לפחות אני לא מרגישה פריירית בקטע הספיציפי הזה.
    איכשהו ידעתי שבחור הטלוויזיה הזה לא שווה את הפתק שלי בקלפי.
    אשטנגה, ברור שיש כסף להעלות לחכ"ים משכורות ב5% החודש.
    הרי החודש קיצצו לכולנו את קצבאות הילדים, אז יש כסף לפנק את השמנת של הכנסת.
  • מיכל- לא לזה התכוונתי.
    אני כן חושבת שכל אחד צריך להיות אחראי לגידול ילדיו- גם אני לא עושה ילדים כמה שמתחשק לי, אלא מתנהלת בהתאם למצב הכלכלי שלי. זו לא הסיבה שצריך לשמר את הקצבאות!

לא, לא הצבעתי ללפיד, אני לא הייתי מצביעה לאף מפלגה מגזרית, אלא לאג'נדה. - אם ימין אז ימין, אם שמאל אז שמאל- יש לי כבוד גם לזה וגם לזה. אבל לא בגלל שמישהו מייצג "רוסים" "ערבים" "ספרדים" או "מעמד ביניים"- זו לא סיבה מספיק טובה בעיניי.

יש לי בעיה עם התפיסה נקודה! הבן אדם נגד סולידריות חברתית, וזו לא המדינה שלי- מצטערת, אני חושבת שיש פה אנשים רבים וטובים שהוא לא מייצג.

חוץ מזה שהוא בור ועם הארץ- וסליחה, אבל אדם שלא סיים בגרות, ולא רכש השכלה או מקצוע, מעולם לא פעל למען החברה- רק עשה לביתו בכל שנות עבודתו כאדם בוגר בעיניי לא ראוי להיות במשרה ציבורית חשובה שכזו- שר בממשלת ישראל.
  • אשטנגה, לדעתי, את צודקת לגמרי
  • מסכימה עם אשטנגה בכל מלה (טוב, זה די רגיל
  • מרענן לדבר קצת פוליטיקה איתכן.. תודה נטע
  • אשטנגה שמש ונטלי הוציאו לי את המילים מהפה.
    ענבר לא מתאימה לך תמימות כזו.

• נטלי

• מסכימה עם כולכן!!!

אנינאוכלת את עצמי שהצבעתי לאדיו הזה.

זה חשוב הקצבאות שלנו!!!! איך הם מעזים לחמוס???? בלי בושה ועוד מעלים לעצמם את המשכורות
    פייס: ortal_hori

• היי בנות
    האמת..אני בכלל לא מבינה למה צריך להיות מושג כזה "קצבאת ילדים" ? יענו פרס מהמדינה שעשינו ילד?
    אני מבינה קצבאת נכות ופנסיה., זה הכל ..מה זה קצבאת ילדים? למה אין קצבאת כלבים או קצבאת חתולים?
    מסכימה עם לינבר לגמרי
    כל הורה שידאג לפרנס את הילדים שלו, אם אין איך- שלא יעשה ילדים !
  • מסכימה בהחלט עם מרינה ולינבר
  • אשטנגה נטלי ונטע כל מילה נכונה

בשנים האחרונות לא משנה איזה ממשלה תהיה לנו תמיד החלש נדפק
    "כל זמן שהנר דולק אפשר עוד לתקן"

• ...
  • שרוני...אני רצינית לגמרי אני באמת לא מבינה למה צריכה להיות קצבאת ילדים ומה זה קשור למדינה מערבית למה באמת? איפה זה רשום שמדינה צריכה לחלק פרסים על ילדים שילדנו לעצמינו?
    אני לגמרי בגישה- אל תתן ואל תקח

מי שהולך לצבא לדוגמא- זה אזרח שתורם מעצמו למדינה שלו ולדעתי מגיעות לו פרסים..כמו הקלות במיסים/עזרה בלימודים וכו...אבל מי שיולד לעצמו ילד-..איזה הקלות בדיוק מגיעות לו?
  • טוב... אני חושבת שמדובר על הבדל בגישה. יכולה לספר לך שבעיני המדינה הזו מתדרדרת מדחי אל דחי. שלילה והקטנת קצבאות זה סוג של "הקש האחרון". אני מרגישה שהדבר ה-כמעט הכי חשוב בעיני במדינה שבה בחרתי לחיות את חיי - זה היותה מדינת רווחה שדואגת לאזרחיה. קצבת ילדים זה חלק מזה. ולא, לא מדובר על הכסף, הרי באמת שמדובר על סכום מגוחך. מדובר על הרעיון, הערבות ההדדית, האכפתיות של ראשי המדינה מאזרחיה הקטנים. זה כל הרעיון של מדינה מערבית נאורה. ברגע שזה ילך - אני מרגישה שכבר אין לי מה לעשות כאן. ברגע שהמדינה תגיד "לא נותנים יותר קצבאות, בכלל, ובפרט קצבת ילדים", אני יכולה ללכת לחפש מקום אחר. זה כבר לא ישנה לי אם זה כאן או במצריים. אם גם כאן וגם שם אומרים לאזרח "תתמודד!! בחרת להביא x ילדים - זה מה יש, מותק! תדאג לעצמך!" אז באמת כבר מה נשאר כאן בשבילנו?... ושוב, לא מדובר על הכסף!! כי אני מרגישה שזה מתחיל מכאן, אבל ה' יודע עד לאן זה יכול להגיע... (איראן... מישהו?...)
    לא יודעת... אולי כי אני באה בעצמי מתחום הרווחה והסיוע לחלשים, זה בוער בי כל כך... אבל כך בדיוק אני רואה את זה.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

• מרינה, הפעם אני לא מסכימה איתך
  • שרון,כל מילה!
    קצבאות כלבים וחתולים?....מרינה איפה את חיה????
    אף אחד לא מסתמך על הכסף הזה שהוא מביא ילד לעולם.אבל יש מצבים שהכמה מאות שקלים האלה בחודש זה ההבדל בין לשקוע במינוס או לא.
    בין להכניס לעגלה בסופר כמה פירות או לא.
    בין לפנק את הילד בנעליים חדשות לחג או לא.
    אני שמחה שיש מי שכ"כ לא זקוק לכסף הזה עד שהוא לא מבין למה המדינה מחלקת "פרסים" למי שהביא ילדים.לעולם....
    מזמינה אותך לצאת מהבועה ולצאת לסיור רגלי במקומות מסוימים בארץ.ואם הכסף הזה עד כדי כך לא משמעותי עבורך,במקומך הייתי תורמת אותו למישהו שלא יכול להבין איךלקחו לו את המעט שעוד נותנים.....
  • הסיבה היבשה מרינה - ולדעתי מוצדקת לעניין הקצבה לילדים היא שגידול ילדים משפיע על כושר ההשתכרות שלך:
    כשם שהמוסד לביטוח לאומי תומך באדם ללא עבודה, מסבסד לו הכשרה מקצועית כדי שיכנס למעגל העבודה, כשם שתומכים באוכלוסיות שלא יכולות לעבוד כגון נכים, זקנים וחולים, כך המדינה תומכת שאנשים שמגדלים ילדים קטנים. משום שגידול ילדים עולה יותר ומשפיע על כושר ההשתכרות לעומת אדם בן 45-60 לדוגמא.
    זה שהמצב היום מעוות כל כך שאת קוראת כתבות על הורים בני 45-60 שעוזרים לילדים שלהם לגדל ילדים משלהם ותומכים בהם כלכלית גם כסבים וסבתות זה עצוב ומצער ונובע מיוקר המחייה פה ומסיבות נוספות שמקשות על עצמאות כלכלית של הורים צעירים. אבל בגדול עלויות החיים של אנשים עובדים בטווח השנים האלו נמוכות יותר.
  • אז זהו..שלא מדובר כאן על 200 שח שאנחנו רואים (אנחנו זה אלו שיש 2-4 ילדים) . במשפחות עם 7 וכו ילדים..(לפי טבלה שראיתי בפייס) הסכומים מגיעים למשכורות ! ל5-6-7 אלף שח ! וואללה יופי..חתיכה קצבאה !
    לי לקח 10 שנים להביא ילד שלישי..כי לא היתי סגורה עם עצמי שאוכל לפרנסו בכבוד ! ואני לא מצפה מהמדינה לשם קצבאה ...כי לדעתי.הבאת ילדים זה עיניין אישי שלי פרטי..לא עינינו של שר העוצר
    בהחלט יש כאן שוני בגישה שרון מקובל אליי כל דעה בנות
    אבל באמת מאמינה שמדינה צריכה לעזור לאזרחים שלה כאשר הם ב"צרה"..מחלות/זיקנה וכו..כאשר אזרח בריא וחזק כמו שור- שילך לעבוד
    ואם המשכורת לא מסםיקה לגידול ילדים- שלא יעשה ילדים ..הגיוני לגמרי לדעתי...הרי אם בא לך טבעת יהלום ואין כסף לא קונים נכון? עקום- זה זה אותו דבר...ללדת ילד , בואי נגיד זה ממש לא בעיה..אבל לגדל אותו, לתת השכלה מכובדת, לתת את ה"פוש" הראשוני (כן, אני מתכוונת לעזרה כספית) שהוא מתחיל חיים עצמיים משלו- זה מחובתו של ההורה ! ולא לצעוק אי אי במיטה , להסתובב 9 חודשים וללדת ואז לצפות ממדינה ל"קבצאה"

ושרוני, אם סוגים של קצבאות- זה מה שמחזיק אותך במדינה הזאת..הפתעת אותי
  • ושרוני..למה ישר איראן? באמריקה גם אין דבר כזה קצבת ילדים...
  • אל תהיי ראש קטן, מרינה.
    את מבינה בדיוק למה אני מתכוונת. כך לפחות אני מכירה אותך. ואם את לא מבינה - אז כנראה שאת מפתיעה אותי... (אבל בכ"ז אני אוהבת אותך...
  • איראן כדוגמא לכל מה שמופיע בחלומות הבלהה - שלי לפחות.
    איראן כדוגמא למדינה בה משטרת המדינה רודפת אדם רק כי הוא אדם מסוים. איראן כדוגמא למדינה בה סוקלים נשים כי העזו ללכת ברחוב בלי גלימה שמכסה את כל פניהן.
    איראן כדוגמא למדינה בה זכויות אדם נרמסות מדי יום ונהפכות לאבק דקיק שגורם לשרי הממשלה הנכבדים להשתעל.
    איראן כדוגמא למדינה בה אין מושג כזה "רווחה". זה פשוט לא מופיע במילון.
    התנהלותה הנוכחית של הממשלה שלנו גורמת לי להתחיל אפעס, לחשש קמעה.
    זה למה.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

• לא במקום לנסות להיות דומים למדינות אירופה (לאלו שבטחון סוציאלי שלהן הוא גבוה ) כי אנחנו לא מדינה כזאת, וסביר להניח אף פעם לא ניהיה..
    אנחנו לא יכולים לנסות להשתוואת למדינות בלי מלחמות, למדינות בהן משפחה עם ילד וכלב זה עיניין נורמטיבי , אלו מדינות שיכולות להרשות לעצמם "לעזור" לאזרחים...אנחנו לא חיים באחת כזאת... ואם בחרנו לחיות כאן- אנחנו צריכים לדעת את זה !
    להתחיל לחשב משכורות של חברי כנסת והעלה של 5% מול צימצום בקצבאת ילדים..זה (תסלחו לי ) מגוחך ! אז אנשים יושבים בצמרת ממשלה..הגיוני שתהיה להם משכורת מכובדת לא? (עזבו שאני בספק מה הם עושים שם בדיוק, אני מדברת באופן כללי) ..אגב..המשכורות שלהם לא משהו בכלל...תראו את זה של מנהלי בנקים/חברות ביטוח וכו..ותבינו את ההבדל
    ואת יודעת שרוני..מה שרשמת על איראן...מזכיר לי את ברית המועצות לפני שנות 80 ...ואת יודעת..זה לא היה כזה גרוע
  • אני מסכימה גם עם שרון וגם עם מרינה, איך יתכן? כי לדעתי צריכה להיות דרך אמצע. ואגב, אתן מעלות כאן המון מושגים ושוגות בהגדרתם. יש לי תואר במדע המדינה אז זה מאוד מאוד מציק לי.... למשל, שרון, מדינה דמוקרטית היא לאו דווקא מדינת רווחה. היא יכולה להיות דמוקרטית להפליא אך קפיטליסטית.
  • דבר אחד אני שמחה, שהדיון המרתק הזה (!!) שהיה נראה שהוא מתחיל לרדת לפסים אישיים התאזן למקום קצת יותר מכובד.
    היה לי ממש אכפת שאחרי שביום יום שלנו אנחנו (פחות או יותר) מדברות ומתייעצות בכיף ובידידותיות - לפיד ייכנס לנו גם לכאן
  • מרינה, אני אגיד לך למה העלאת שכר של חכ"ים כל כך מעצבנת אותי ולא רק אותי.
    בגלל שבצמרת יושבים הרבה אנשים מושחתים,
    שלא דואגים לעם כמו שהתפקידם דורש מהם.
    הם גונבים כספים מהקופה של המדינה, כספים שנועדו לרווחת העם והמדינה כולה.
    זה לא דברים שאני מממציאה, הדברים האלו מגובים בחדשות יום יום.
    חוץ משמעון פרס, מאסכולה הישנה, אני לא רואה אף אחד בצמרת בתור מי שדואג לנו באמת.

ברור שמשרות בצמרת המדינה מתוגמלות בהתאם, אין לי בעיה עם זה,
    אבל אם המדינה סובלת מגרעון ענק, ואם גירעון הזה מכריח את שר האוצר לצמצם את התקציב המדינה בחינוך, רווחה, רפואה וכ"ד,
    אני מצפה שגם תקציב הכנסת יצומצם, ולא יהיה בזבוז כספים מיותר.

כי אתה בתור מנהיג לוקח מהעם שלך, אל תקח את מה שלקחת מהעם לעצמך
  • בייבי בום, אני מצטערת. לא נראה לי שהבנתי את הנקודה שהעלית. כמו כל דבר בחיים, גם במדינות - אין שחור ולבן. לפחות לא במדינות נורמטיביות מתוקנות. באיראן למשל, כן, הכל שחור. כי זה משטר מושחר שמושתת על מנהיגי דת קיצוניים, רצחניים שמאיימים על העולם כולו, לא רק עלינו. בכל מדינה אחרת, כן, ברור שזה יתכן - להיות גם קפיטליסטית בהגדרה, אך גם מדינת רווחה. בדיוק כשם שיתכן הדרת מגדרים שלמים מן השיח הציבורי - ביחד עם היותה של המדינה סוציאליסטית בהגדרה.
    מרינה, את יודעת, הקיץ בקרו אותנו למשך חודש שלם, גיסי וגיסתי שחיים בהולנד. גיסי התחתן לפני שנים רבות עם מתנדבת הולנדית שהתנדבה פה בקיבוץ, פה הכירו, אך התחתנו וחיים מזה שנים רבות בהולנד. הולנד! את מתארת לעצמך??
  • מסכימה עם כל מילה של שרון
  • בנות אני לגמרי איתכן!

• נטלי - מסכימה איתך, שיש שחיתות..אבל כל אחד דואג לעצמו לא? לצערי כבר אין את הפטריותיות הזאת, גם לא אצל מנהיגי העם (לצערי) כל אחד דואג לתחת שלו

ילדים זה לא מותרות כאשר מדובר על ילד אחד/שתיים ...שמדובר על 10 - מבחינתי זה דיי שוו ערך למותרות אם אין יכולת השתכרות- פשוט לא עושים אותם ! עושים 1-2 וזהו. את זה כל זוג עובד יכול לפרנס ! אולי בלי מותגים וטיולי חול, אבל בהחלט אפשרי לפרנס זוג ילדים בכבוד

שרוני לא התכוונתי להשתוואת למדינות אירפאיות כמו שהבנת...התכוונתי שמדינה שלנו חייבת תקציבים זמינים ענקים לבטחון המדינה/הגנה/מלחמה וכו..מה שמדינות אירופה לא צריכים..ואולי את התקציב הזה הם כן יכולים להרשות לעצמן להשקיע ברווחת האזרח.
    ומי אמר שאני חושבת שהולנד זה גן עדן? אם היתי חושבת כך , היתי הולכת לחיות שם
    זה כמו כל אלו שעומדים וצועקים : בלתי נסבל להיות פה יותר ! אבל עדיין ממשיכים ..כי בואי נגיד..איפה יהיה לנו יותר טוב אני אישית מעדיפה לא לקבל קצבה מאשר לשמוע "יהודיה מסריחה" בסופרמרקט
  • רק דבר אחד,צרם לי מרינה הסכומים האלה- 6-7 אלף?? למשפחה עם 7 ילדים?? תגידי את רצינית? תבדקי טוב טוב. משהו לא הגיוני

• האמת היא איפשהו באמצע.. כמו תמיד.
    אני מסכימה עם מרינה שכל אחד אחראי לכמות שהילדים שהוא בוחר להוליד ולגדל בהתאם למצבו הכלכלי- ואת זה כבר אמרתי קודם. זה נקרא אחריות הורית.
    מרינה לא אומרת לאף אחת כאן אם לעשות- או לא לעשות ילדים, היא אומרת שעבורה הנושא הכלכלי בגידולם היא שיקול להבאתם - וזה לגיטימי.

מצד שני- אני קוראת עיתון
    לפעמים זה עצוב ועדיף לא לדעת, אני אתן לך דוגמא מרינה: שבוע שעבר התפרסמה ידיעה ששר הביטחון שלנו- לא פחות ולא יותר, הלך למפעל של המרכבה- מפעל של טנקים בקריית שמונה. המפעל בהפסדים, יודעים טקטית שבמלחמה הבאה הטנקים לא יכריעו את המערכה אלא טילים ארוכי טווח ולוחמה אלקטרונית, אבל מה- הוא בא ומכריז להם שחשובה לו התעסוקה בקריית שמונה, וחשוב לו שלא נאבד את הידע.
    את מבינה? על זה הולך תקציב הביטחון: השקעה במפעל מפסיד, ובידע לא רלוונטי למאה ה-21.
    אם התעסוקה של האנשים האלו כל כך חשובה לך- למה לא ליזום עם משרד התעשייה והמסחר הסבה של העובדים האלו - שמוכשרים בדיוק באותם תחומים שהמשק משווע לידיים עובדות: מכונאים, חשמלאים, רתכים ועוד ועוד????

זו פוליטיקה! אלו לא ערכים! ובוודאי לא ביטחון...הוא רוצה אותם כמצביעים בקלפי- במימון המיסים שלנו. אח"כ אומרים שאין במה לקצץ בתקציב הביטחון ומורידים אימונים למילואים, אבל לתמוך במפעל כושל שאין בו צורך ועלות אחזקתו מיליונים בכל שנה- זה כן.

חבל שאני קוראת עיתון- כבר אמרתי?...
  • נטלי..את מדברת כך בגלל שיש לך אפשרות להביא 10
    אם היתם מרווחים 10K יחד..היתי רוצה לראות איך היית מביאה 10 ילדים מצד שני..את צודקת, כל אחת שתקבל החלטה משלה, אנחנו אנשים בוגרים ..יש אנשים שכמו שאת אומרת באמת לא אכפת להם ללדת ילדים לעוני וקושי..ויש אנשים שבלי שקנו לפחות בית לתינוק שנולד לא עושים אותו ..בואי נגיד..לאופציה הראשונה אני לא מתחברת

על קבצאות של משפחות עם מעל ל-7-8 ילדים ראיתי איזו טבלה בפייס..בעצמי נדהמתי לא סגורה שזה נכון..זה מה שראיתי

אבל בגדול, הנקודה שלי...שקצבאות שמקבלים- הן בתכלס מותרות וצריך להגיד תודה , אני אישית בעד שיבטלו לגמרי את קצבות הילדים, אבל יתנו זיכוי במיסוי להורים עובדים !
    אני ממליצה לאנשים לאמץ גישה "אף אחד לא חייב לך כלום"...אחרי שמאמצים את זה - יותר קל לחיות
  • מרינה את צריכה לזכור שהכל גם תלוי ברמת חיים. לדוגמא- יש משפחות שבלי מחשב לכל ילד זה נקרא עוני. לנו בילדותי היה מחשב אחד. ויודעת מה? היה מספיק וגם יותר מדי (גם ממנו אמא שלי התחרפנה

• לדעתי (אני בכלל לא מבינה בנושא הצבא כן? נראה לי שר העוצר שלנו גם ) צריך עדיין טנקים החולארות יורים אלינו בצינורות ברזל עם חומר נפץ...איזו לחימה שנות 2000 אנחנו מדברים כאן? אולי לשר החוץ זה דווקא בא לא בגלל שלא צריך טנקים , אלא בכלל שאם יסגרו את המפעל- כל עובדיו ילכו הביתה לא? (איך אני רוצה להאמין שבאת אכפת לו מאנשים ) אני חושבת שיש גם איזה קטע, שכוח צבאי של המדינה נמדד בכמות מטוסים שיש לו, טנקים ופצצות...אולי בגלל זה?
  • מרינוש, מתווכחים אבל אוהבים, כן?

• תשכחו מהזמנים ההם..שאנחנו הינו ילדים..צאו מזה..זה מזמן לא אותו דבר ואני בספק שיחזור להיות אותו דבר
  • ברור מאמי מביאים דעות לא?
    בתכלס..אנחנו ידולים לחפור כאן עד מחר..מה ששר העוצר החליט- הוא החליט ממשיכים קדימה ואנחנו נוכיח להם שאנחנו מסוגלים גם בלי הנדבות שלהם ללדת ולגדל בכבוד את ילדיינו
  • ממש ככה

• סליחה שאני נדחפת פתאום, אבל אני חושבת שזו חכמה גדולה לומר שכל ההורים יפרנסו את הילדים שלהם כבארץ יש אחוזי אבטלה גבוהים מאוד!!!
    זה אומר פוטנציאל של אנשים שמוכנים ורוצים לעבוד קשה כדי לפרנב את המשפחה שלהם אבל אין להם איפה לעבוד!!!!!
    אז במקום לקצץ ולקצץ כדי לגרום לאנשים לצאת לעבוד- לכו תייצרו מקומות עבודה קודם כל, כדי שכל האנשים האלה יוכלו לעבוד.
    עוזרת הבית של אמא שלי שהיא אישה לא צעירה כל כך ועדיין עובדת כמנקה בבתים ובעלה עובד שעות ע"ג שעות כנהג משאית באנג'ל- להם לא מגיע להתפרנס בכבוד??? או שבגלל שהם מרוויחים יחד בקושי 10,000 ש"ח בחודש אסור שיהיו להם ילדים??? אה???
    איזו מדינה זו שרוצה שאנשים ילכו לעבוד אבל אין להם איפה!!!
    אם רק היו מקימים כאן עוד שני נמלים היו פותרים שתי בעיות גם את העלויות הגדולות של היבוא למדינת ישראל וגם בעית תעסוקה מאוד גדולה!!!
    אם היו מפריטים את חברת החשמל היה גם עולה לנו יותר בזול!!!
    אני לא מבינה את מי שאומרת שכל אחד צריך לפרנס את הילדים שלו, איך אפשר לומר דבר כזה כשאין, אין איפה לעבוד!!!!!!

מירי, אמא לארבעה מדהימים!!!
  • וחוץ מזה, אני לא יודעת מאיפה הסכומים שהבאת, זו כנראה טבלה מאוד מאוד ישנה מלפני עשרים שנה.
    לי יש ארבעה ילדים והייתי מקבלת עד עכשיו באזור 950 ש"ח והשבוע קיבלתי בעקבות הקיצוץ הנדיב 560 ש"ח, קיצוץ של 400 ש"ח.
    נכון שזה לא כל כך משנה לי ב"ה, אבל אני בטוחה שיש אנשים שכשהם מגיעים ליום- יומיים האחרונים של החודש ונגמרה להם המטרנה או שנגמרו להם הטיטולים או שצריכים תרופה כלשהי, זה מאוד משמעותי בשבילם!!!

מירי, אמא לארבעה מדהימים!!!
  • מירי אני שואלת..למה בכלל צריכים לשלם לך את ה500 שח האלו? באמת למה?

לי אישית..לא יצא להכיר מישהו (בסביבה שלי , סביב גילי עם ילדים קטנים) שחיפש עבודה ולא מצא (בהנחה שלכולם יש השכלה גבוה/מקצוע נורמלי)
  • אני לא חושבת שה"גזרה" של הורדת קצבאות הילדים היא כל כך נוראית.

דבר ראשון - הקצבאות לא מגיעות ל6-7 אלף (יש מחשבון - http://www.btl.gov.il/benefits/children/Pages/Calculator.aspx)

דבר שני - יאיר לפיד אמר שבד בבד עם ה"גזרה" העבירו עוד תקציב לרווחה ולאנשים שמרויחים קרוב למינימום וזכאים ל"מס הכנסה שלילי" - ככה שזה לא שהוא לא דאג למשפחות שקשה להן.

מי שבמעמד הביניים, לא באמת מזיזים לו ה200 שקל האלו - זה נחמד כאילו, אבל זה לא מה שיגרום לילד שלו לרעוב.

ובארצות הברית - אין קצבאות ילדים ואין חופשת לידה בכלל (לא בתשלום וגם לא חייבים להחזיר לעבודה) ככה שיש מדינות שדי שווה לגור בהן גם בלי שהן דואגות לילודה.
    יעל, אמא של יונתן ואיתמר
  • יעל, חידשת לי כמה דברים שלא ידעתי
  • הוא יכול לספר עד מחר שהו העביר תקציב.
    זה קל מאוד לומר את זה כי לנו קשה להוכיח שלא.

כל עוד בפועל לא מספרים במה התקציב הזה מתבטא בפועל, איך בדיוק יעזרו מעתה י-ו-ת-ר לאנשים קשי יום, בעקבות התוספת, זה לא קיים מבחינתי.

מצטערת. איבדתי את האימון.

92 תגובות
עמוד 1
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה