-
אני לא מבינה, ידעת את זה בתחילת שנה, לא?
ועכשיו את בטח נתת לה כבר את הצ'ק לשנה הבאה, על אוגוסט, על אותו סכום. אז למה להתעצבן?
כל ההורים צריכים להחליט בתחילת שנה שהם לא משלמים את זה, ואז לדבר על זה עם הגננות, לא בסוף שנה אחרי שכבר שנה שלמה כולם יודעים את זה.
וכן, יש לי משפחתון, ולא, ממש לא משלמים לי על אוגוסט מלא. ושנה שעברה כשהקטנה שלי הייתה במשפחתון ביקשתי בתחילת שנה לשלם את אותו הסכום ב11 תשלומים ולא 12 כדי שבאוגוסט לא אשלם כלום.
-
במקרה יש לנו מצוקת מסגרות לילדים עד גיל שלוש בעיר.
אז בלית ברירה הסכמנו ואם להיות בוטים אז כן "תופסים אותנו בביצים"
כי צריך לעבוד ואין סידור ומקומות במסגרות נורמליות נתפסים מהר...
אבל זה עדיין לא אומר שאסור לנו להתעצבן על דברים שהסכמנו להם בלית ברירה
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
שינוי יכול להתחיל מכל אחד. אם תבקשי לשלם 11 תשלומים יסכימו לך. ואם עוד אחת ועוד אחת תבקש זה יגרום לשינוי.
ואני מצטערת אבל לא התכוונתי "לצאת" עלייך. פשוט בגלל שיש לי משפחתון (וזה ההקשר) אז כולם מתנפלים עלי במילים של:"אתם" ובגלל זה הפיוז שלי קצר בנושא, אני לא עושה את זה למרות שיש לי משפחתון כי זה לא צודק, ואני מאמינה שאם כל ההורים העצבניים יבקשו את אותו הסכום ב11 תשלומים הפואנטה של המטפלות תלך והן לא תקבלנה את המשכורת המסודרת הזו באוגוסט.
-
כל העניין עם אוגוסט הוא בעייתי..הרי הגן/משפחתון ממשיך לשלם למשל שכירות וארנונה באוגוסט.
הגננות מכינות את השנה הבאה וזה מספר לא מבוטל של ימים....בקיצור כאמא אני מבינה את התסכול,כבעלת משפחתון יודעת שזה לא פשוט גם להיות בצד השני.
אני גובה על אוגוסט תשלום יחסי לפי מס' חודשים שהילד שהה במסגרת-כפי שנהוג,ובגלל שילדה אחת עזבה באמצע שנה,ושתיים נכנסו לקראת הסוף,הן לא משלמות מלא,אבל לי ישמשכורות לשלם.ואין לי מספיק תקציב לזה....אני החודש לא יכולה לקחת משכורת-כדי לתת למטפלות שלי בזמן,ואני לא נכנסת למצב בבנק ומה יהיה עם תשלומים שוטפים,משכנתא,ספרים לכיתה א'....
-
לא כולם משלמים שכירות
והמשפחתון הספציפי של הבן שלי הוא בבית פרטי כך שבכל מקרה יש תשלום ארנונה.
וחוצמיזה למה שכירות וארנונה על ימים שהילדים שלי לא שם אני צריכה לשלם?
עצם העובדה שמכינים את הגן לשנה ההבאה גם לא מקובל עלי.
בעיקר נוכח העובדה שלא בהכרח כל הילדים ישארו לשנה הבאה...
יש שטוענים שאנחנו צריכים לשלם על ימי החופש של המטפלות. גם לא בעיה שלנו. אנחנו לא המעסיק! אנחנו מקבלי השירות.
אין לזה שום הסבר הגיוני. נקודה.
אם היה על זה איזשהו פיקוח אולי זה היה נראה אחרת.
לפני כמה ימים כתבתי על המטפלת שדורשת תשלום על דקות נוספות מעבר לשעות הפעילות, שאני לא הייתי גובה.
והיו שהרעמו ואמרו שזה בסדר לגבות כי לא צריכים לעבוד בחינם.
עובדה שכן.
וזה לא רק על הכסף! זה על העיקרון. כך שהפתרון של חלוקה ל11 תשלומים במקום 12 זה רק לטאטא את הבעיה מתחת לשטיח.
זה פשוט לא הוגן.
-
טוב עזבי....לא נראה לי שנגיע להסכמה.
כבר אמרתי שבתור אמא אני מבינה את התסכול.בתור מי שנמצאת גם בצד השני זה לא פשוט....
וכן הייתי גובה תשלום נוסף אם כל יום באופן קבוע היה משאירים ילד מעבר לשעות הפעילות.
כמובן שהתשלום אמור להיות הגיוני והוגן.
לא יודעת איך מתנהל המשפחתון שלכם,אני מעסיקה 2 עובדות שצריך לשלם להן.כל דקה נספרת לא רק לשעות-גם לביטוח לאומי.
יש המון הוצאות ושיקולים שההורים לא תמיד מודעים אליהם זה כל מה שאני אומרת.
-
מה חדש?
פייס: ortal_hori
-
על דקה נוספת צריך לגבות ממני ולהתחשבן. וזה בסדר...
אבל גם על 3/4 חודש שאני לא מביאה את הילד שלי אני גם צריכה לשלם?!
-
אז הגילום הזה יתבטא במקומות.מסוימיים בחלוקה ל11 תשלומים ולא 12.
לפחות אצלי אני מכניסה ומוציאה בדיוק על הקשקש כמו שאומרים.
ואת יודעת מה,אני אפילו לא מחשבת הוצאות מסוימות שיוצאות באופן קבוע מהתקציב של הבית,וזה כי לכתחילה גביתי פחות ממה שמקובל באזור שלנו.
אבל זו אני.לא גביתי שקל נוסף במהלך השנה על שום מסיבה או יומולדת או וואט אבר....והשקעתי בחגים ובימי הולדת ומתנות סופשנה ועוד.
יש לי חברה עם גן שעובדת יותר ימים בשנה ממני גובה פחות(אזור אחר בארץ)ועדיין תמיד באים אליה בטענות.....
-
לא הוגן, צודקת !
זה בכל הגנים הפרטיים ופעם ראשונה שאני שמעתי על זה הייתי בשוק
-
אני לא רואה הבדל בין זה לבין העובדה שמורים נמצאים חודשיים בשנה שלמים (עזבי שיש עוד חנוכה פסח פורים לג בעומר גשר מיו"כ לסוכות ועוד ועוד) חופש. נכון שזה לא משולם באופן ישיר על ידינו אבל זה שאני משלמת קיטנה ביולי זה כמו לשלם ולא לקבל שירות או אם תרצו כמו לשלם פעמיים.
המדינה צריכה רפורמה בנושא החינוך. זהו.
-
זה שמשלמים מעון ב 11 תשלומים ולא ב 12 זה נכון...אבל בשורה תחתונה....
משלמים עבור 12 חודשים ב 11 תשלומים.....
-
רק בחינוך צריך רפורמה? חחחחחחחחחחחחחחח
-
לא שאני אוהבת את זה, ולא שאני לא משלמת את זה גם-
אבל כששכירים מקבלים ימי חופש וימי מחלה, ומתוגמלים על שעות שהם משקיעים לעבודה, זה כן בסדר, וכשהגן מקבל את זה זה לא בסדר?
בחופש נערכים לשנה הבאה, משלימים ציוד, משפצים את הגן- עובדים גם אם זה ללא הילדים.
הילדים יהנו מזה במשך כל שנה הבאה. בדיוק כמו שהילדים שלכם נהנו מזה אפילו שהתחילו ללכת לגן בספטמבר, אבל עמלו וטרחו בשבילם מאוגוסט.
העבודה בגן היא עבודה לא קלה בכלל לגננת, ולא הייתם רוצים שמקום להיות עם הילדים שלכם באמצע שנה הם יהיו עסוקים בשיפוצים והכנת ציוד...
זה לא גיל חמש שהגננת יכולה בזמן שהילדים משחקים בחצר להכין אוכל לצהרים, מישהו מהצוות צריך כל הזמן להיות עם הילדים, מישהו אחר החלפות חיתולים, מישהו אחר מכין חומר ליצירה. אין להם זמן לספירות מלאי ושיפוצים של הגן ורכישות ציוד. את זה עושים באוגוסט.
אם היו מקבלים רק את החופש המרוכז באוגוסט בלי כל האיסרו חג הזה באמצע שנה הייתי חיה עם זה הרבה יותר בשלום.
כמי שיש לה ילד בגן פרטי וילד בגן עירייה- ורואה כמה לכל אורך השנה הגן הפרטי עובד יותר, לוקח פחות חופשים והילד שלי מקבל הרבה- אבל ממש הרבה יותר מאשר במסגרת של הגן העירייה, אני לא מרגישה שאני משלמת לחינם.
-
אשטנגה. בגלל זה התשלום החודשי בגן פרטי הוא לרוב יקר יותר!
ותרשי לי לכתבו שאני ממש לא מסכימה איתך.
מבחינה משפטית את לא מעסיק את מקבלת שירות. חופשים אינם צריכים להיות על חשבונך אלא על החשבון המעסיק.
ותאמיני לי, שזה מגולם בתשלום החודשי הקבוע הגבוה בכל מקרה.
וחוצמיזה, למה לרכז את כל ימי החופש באוגוסט דווקא. אני בטוחה שלרוב ההורים זה יהיה נוח יותר אם זה יהיה מפוזר לאורך כל השנה. זה לא קורה כי ככה זה נוח.
הכנת הגן לפני שנת לימודים, על זה אני לא צריכה לשלם משכורת של חודש!
אפילו לא משכורת של יום. זה משהו שהגן צריך לקחת על עצמו. והוא לרוב לוקח.
וגם את זה אמור לגלם במשכורת החודש.
אני משלמת יותר מ2000 ש"ח לחודש, בנוסף תשלום על חוגים ובנוסף תשלום על ועד גן ובנוסף תשלום על דקות נוספות ובנוסף תשלום על כמה ימים ספורים באוגוסט ומשלמת על חודש שלם!
ברוב הגנים זה ככה!
אל תהיו תמימים ותתפקחו! אסור לנו להיות מיעוט.
אנחנו לא רוצים לגזול מהפרנסה של אף אחד, אבל אי אפשר לעשוק אותנו.
אנחנו גם ככה נחנקים!
את יודעת מה ענו לי במשפחתון שכששאלתי על מדוע התשלום על אוגוסט הוא על חודש מלא?
ענו לי שזה בגלל שבכל הגנים הפרטיים והמעונות זה ככה.
-
אשטנגה
יש מי שתופס על טרמפ ויש מי שלא גבה במהלך השנה את כל מה שאמרת(מלבד ילדים שנשארים מעבר לשעות הפעילות) ואם לא יגבו תשלום אוגוסט פשוט לא ישרדו.....
-
אין ספק שכל אדם צריך וראוי לחופש. אדם עובד (ולא משנה במה) זקוק להתאווררות והפסקה לזמן מה, ממה שהוא עוסק בו ביום יום. אין ספק בזה בכלל, וזו בכלל לא שאלה האם כן/לא חופש, ואפילו לא "מתי" החופש הזה אמור לקרות.
הדבר שמעורר בי אישית את תחושת האנטגוניזם והתסכול כל שנה מחדש (והיי! אני אמא כבר 17 שנה...) זו המובנות מאליה של מערכת החינוך בנוגע לחודשיים חופשה בתשלום לעוסקים במלאכתה. על מה ולמה? ולמה צריך להיות איפה ואיפה מכעיס שכזה בין העובדים במשק?
למה העוסק/ת במערכת החינוך אינו צריך לחשוב פעמיים מה ואיך הוא/היא יסדרו לעצמם את חופשת תקופת הקיץ (להזכיר?... ילדים... יולי... אוגוסט...) ואילו אני (רק כדוגמא. זו אני ועוד כל מי שלא בר מזל לעסוק במערכת החינוך) צריכה לסדר מיליוני סידורים, להזעיק עשרות בייביסטר של הרגע האחרון, לשלם הון תועפות על קייטנות, ולבסוף להתנצל אלף פעם בפני הבוסים שלי על שבוע וחצי חופש (שמגיע לי. נשבעת ביקר לי. זה כתוב בתלוש שחור על גבי לבן) רצוף שאקח מה - 18/8 ועד ל - 27/8?...
שאלה...
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
-
ואגב-בימי הולדת מלבד חטיף אחד והפתעה סימלית למי שרצה אמרתי שאני דואגת לשאר-בלונים,קישוטים אופה להם עוגה ביתית .
הילדים קיבלו פה ללא תוספת תשלום יוגה שלוש פעמים בשבוע.
ערב מיוחד להורים בנושא חינוך נעשה ע"ח הגן-בזמני הפנוי.
הורים שהיו זקוקים לייעוץ בנושאי חינוך קיבלו מפגש איתי ועם בעלי ללא תשלום-על חשבון הזמן שלנו(זו העבודה של בעלי,פגישה כזו בדרך כלל עולה לא מעט כסף),מסיבת סוף שנה עשיתי ביום שישי שהגן לא עובד-על חשבוני כמובן.
ימי מים,יצירות,אוכל טרי כל יום בלי שום דבר תעשייתי כמו שניצל סויה או נקניקיות וכאלה,מלבד פעם אחת במהלך השנה בזמן תשעת הימים שלפני ט' באב.
הם קיבלו מזון איכותי ולא פסטה פתיתים כל יום כמו בהרבה גנים.
קיבלו שילוב של כריכים עם ממרחים שווים אחה"צ-טחינה מלאה,שקדיה וכו',ופירות,וכן,אני חושבת שלא כל מקום נותן לך את הלב והנשמה ואיכות בגשמיות,וכשאתה כבר כן מקבל צריך להעריך את זה.
עבדתי גם בגנים במערכת מה שנקרא,וזו הסיבה שעזבתי,זה היה מזעזע.
אני שלמה לגמרי עם זה שאני גובה את אוגוסט,אני יודעת שאני גובה תשלום הגיוני עבור מה שאני מעניקה במהלך השנה מכל הבחינות,ושוב אם לא אגבה את אוגוסט או שאגבה הרבה יותר או שפשוט לא אצליח להחזיק את הגן.....
-
שושה, את אשה מיוחדת מאד. הלוואי שהיינו יותר קרובות והייתי זוכה שתחנכי את ילדיי בשנותיהם הראשונות.
אני מורידה בפנייך את הכובע.
-
שושה לא כולם כמוך.
אני מדברת על הרוב לא על הכל..
אולי את חריג. את נותנת מעצמך... ולא תמיד מתחשבנת.
את מאלה שלא מתייחסת לחודש אוגוסט כעל רווח, אלא מגלמת את כל ההוצאות שלך במהלך השנה ולוקחת בחשבון את אוגוסט.
אבל את צריכה להבין שאת חריג.
עזבי שלא הסכמתי עם חלק ממה שאמרת לגבי שכירות וארנונה ונתונים נוספים.
בגדול, הלוואי שכולם היו כפי שאת מתארת
מה שכן
לא יודעת איזה משכורת אני אקבל באוגוסט עם כל החופשים האלו..
המעסיק שלי לא מאפשר לי להיות חודש שלם בחופש (במקרה הטוב)
וגם אם כן, זה לא פתרון. בעבודה שלי השגרה נמשכת.
כל יום אני על סף התקף לב עם הילדים ומציאת סידור עבורם.
-
עבודה בגן היא קשה, נכון, אבל לכן אנחנו משלמים.
כשמשפחתון עולה 2300 שקל (אלה המחירים בירושלים שאני שילמתי), ולוקחים גם על אוגוסט, כלומר 210 נוספים כל חודש (11 תשלומים), ואז באוגוסט גובים 100 שקל על כל יום קייטנה (יום!), ויש שני ילדים במסגרות כאלה, אז פשוט לא יוצא שווה ללכת לעבוד. וזה עצוב שבנאדם עם תואר שסיים בהצטיינות את לימודיו האקדמים במוסד על רמה, צריך לחשוב פעמיים אם ללכת לעבוד.
ברגע שסיימתי את הגיל הזה אצל שני הילדים והם נכנסו לגני עירייה/מועצה, פשוט נשמנו לרווחה, והאמת שרק אז הבנתי עד כמה השנים האלה היו בעייתיות ושזה לא אמור להיות כך!!!!
-
שתבינו- אני שותפה מלאה לקושי של כל האמהות כאן, ואני לא אומרת שאין פער עצום בין מערכת החינוך למה ששאר השוק דורש מהעובדים שלו.
אבל אני בשני הכובעים- מצד אחד אני עובדת בגן פרטי- לא כגננת אבל מעבירה חוגים- אני רואה גנים מבפנים, אני יודעת איך דברים מתנהלים. ומצד שני אני עוסקת במקצוע אחר- שממש לא עוצר בחגים ובחופש גדול. אני מג'נגלת כמו כולן.
אבל אני רק אומרת: אני משלמת 2800 שח לחודש- גם על אוגוסט. אצלנו לא גובים קייטנה תודה לאל.. ויצאתי בזול, הגנים באיזור שלי זה 3400 בדר"כ. זה עול עצום!!
אבל אני משלמת יותר במהלך השנה לא בגלל החופשים של הגננת וגם לא בגלל אוגוסט. אני משלמת יותר כי:
-הבן שלי בגן של 15 ילדים ולא 27-30 כמו במעונות של התמ"ת וויצ"ו. כל הילדים בגילאים שנתיים עד ארבע כן? עם התאמה לגילם, קבוצה הומוגנית.
הסייעת של הגננת שלי היא לא סייעת שזה מה שיכלה למצוא לעצמה לעשות. היא אחותה של הגננת- בחורה איכותית ברמות, וממלאת המקום שלהם היא סטודנטית לחינוך. על כח אדם איכותי צריך לשלם.
החצר פעילות של הגן היא מהמושקעות שראיתי, עם איזור שתילה (גן ירק) לילדים, ארגז חול, מתקני טיפוס, בית מעץ, "מטבח" חוץ ועוד.
הגננת מנגנת לילדים בגיטרה- ובלי פלייבקים, והיא מעבירה בעצמה את הפעילויות ברמה שאין למצוא בכל גן.
האוכל הוא כמובן- רק אוכל שנעשה עבור הילדים באותו היום- קציצות דגים, בשר, עוף. אין ממרחי שוקולד בגן, אין חטיפים, לא ניתנים להם מאכלים עם צבעי מאכל.
אין שואו, אין הפקות ענק במסיבות בחגים. הגננת מעבירה הכל בעצמה. כל הכסף מושקע בילדים- והיא ממש לא עשירה.. היא פשוט נותנת שירות יקר.
זה עולה כסף!!! אז כן, זה לא קל לי לשלם את זה שנה שישית ברציפות את הסכומים האלו (יש לי 2 ילדים והגדול בן 6).. אבל אני לא יכולה להגיד שאני לא מקבלת תמורה עבור מה שאני משלמת- עם כל הקושי...
-
שרוני
אשטנגה-נשמע גן מדהים!
והמחירים של הקייטנות הזויים!
אני לא שלחתי השנה-חוץ מכמה ימים שחברה עשתה בבית שלה במחיר סימלי ממש,כי לא יכולנו להרשות לעצמנו....
-
כולם צודקים.
נקודה.
ובנימה אישית..
בתור מורה במערכת החינוך באזור קשה מאוד. אני יכולה להישבע שאם לא החופשים- הייתי מזמן עוזבת את העבודה. זה האוויר לנשימה.
על אף האהבה למקצוע ורגעי הסיפוק העצומים וההשקעה בילדים- יש אינספור רגעים קשים. העיסוק עם בני נוער מתיש בצורה שאין לתאר.
הרפורמה הראשונה במערכת החינוך צריכה להיות הכרת הטוב והערכה למורים. ואת זה לא עושים. רק תלונות.
אה, ומורה לעולם לא תגיע לשכר של הייטקיסטים למרות שגם היא שילמה והשקיע שנים מכובדות לתארים.
הרפורמה שצריכה להיעשות (וצריכה!!!), צריכה לגעת בשאר עובדי המשק, בשכרם ובהתאמת המשק לחופשות. זה הכל.
זה נשמע כמתקפה אבל העניין של החודשיים חופש מוציא אותי משלוותי. המצב הרי לא שונה ממדינות אחרות בעולם. למה כולם מצפים??? נראה לכם שתלמידים מסוגלים לשבת וללמוד 12 חודשים ברציפות? תשאלו כל מורה ומורה כמה קשה הוא החודש האחרון והקיץ בכלל. תיזכרו בעצמכן בתקופה הזאת בלימודים.
-
ולעניין הגנים- גם אני כמובן משלמת 12 חודשים מלאים. אבל ידעתי את זה מראש והסכמתי.
הבעיה היא לדעתי בגני העירייה ובתמ"ת שאלו מוסדות בפיקוח ממשלתי.
בגן פרטי אין לך מה לעשות- אם חתמת על חוזה שמצוין בו הפרט הזה, את חייבת לעמוד בו. וידעת זאת ובכל זאת בחרת לשלוח.
יהיה גן אחר שבחוזה יהיו רק 5 ימי עבודה. ותשלמי מלא. אין מה לעשות. ברגע שאת חותמת חוזה, זה אומר שאת מסכימה לתנאים. וידעת את זה כבר בתחילת השנה.
אני לא אומרת שאני לא נחנקת עם התשלומים
-
זה מעצבן, אני מסכימה, וגם לא פייר
-
נטלי זה יפה מצידה מה שהיא עשתה
-
אחת ויחידה -
-
שרוני
-
גברת מ' היקרה
-
מתוקונת את צודקת לגמרי..
האמת היא באמצע:
במערכת החינוך צריכים לעבוד יותר, ובשאר השוק שלנו צריכים לעבוד פחות!
אני כשכירה במשרד פרטי קיבלתי 14 ימי חופש בשנה. על פי חוק (לפחות אז) יום מחלה ראשון הוא על חשבוני, גם כשזה הילד שלי חולה ואני נשארת איתו.
בקושי רב הצלחתי לעמוד ב40 שעות שבועיות שלי שהייתי צריכה לתת למעסיק- ואני פיזרתי ואספתי את הילדים בבוקר. שלא לדבר על שעת הנקה שמעולם לא קיבלתי-על אף ילד- אפילו שזה החוק. עם כל הכבוד לי... זה שוק פרטי!
מה זו עבודה? לא זו עבדות! אנשים לא יכולים לעבוד ללא הפסקה כל השנה. זה לא סביר וזה יוצר מירמור עצום (לפחות אני השתגעתי מזה). זה נורא נורא קשה להיות שכיר על פי חוקי המדינה שלנו פה, אלא אם כן אתה מאוגד בהסתדרות- ורובנו לא!
וגם בעניין החופשים של המערכת את צודקת- 3 שבועות של חופש רצוף ולא חודשיים זה די והותר!!! אבל גם אחת ויחידה צודקת בכך שיש בתי ספר ללא תנאים סבירים ובואי נראה אותך מתרכזת בכיתה ללא מזגן בחום של יולי אוגוסט...
-
אשטנגה
-
קראתי קצת מהתגובות
התשובה היא שגם לבעלת המשפחתון מגיעים ימי חופשה והבראה כמו שאת מקבלת פעם בשנה
רק שאצלה זה הולך על הוצאות לגן לקראת השנה החדשה
-
סתם ככה שתדעי שבזמן החופש משפצים את הגן, מרססים, מחדשים צעצועים ומשחקי חשיבה
ואין סיבה שהגננת תישאר ללא משכורת חודש שלם, היא לוקחת ימי חופשה ומגיע לה עליהם תשלום כמו בכל מקום אחר,
ואגב 2000 ₪ זה בכלל לא הרבה יותר ממעון זה הכל לפי דרגה יש לי חברות שמשלמות 2450 לחודש,
אגב מה עם הוצאות במשך השנה? מתנות בחגים, ימי הולדת, פיתוח תמונות וכו׳ זה גם הוצאות לא זולות
-
זה ברור שגם הגננת צריכה חופש. זה ברור שצריך לחדש את הגן ולשפץ וכאלה.
אבל באיזה עסק בדיוק חוץ מגננות מקבל השירות משלם על החופש נותן השירות? זה הרי אבסורד!
אתן יכולות לתאר לעצמיכן מצב שבו מניקוריסטית שלכן, למשל, דורשת מכן לשלם לה על ימי חופש? או דורשת מכן תשלום כפול על מניקור כי היא צריכה לחדש את מלאי הלקים שלה? או אולי הספר שלכן מבקש מכן לשלם על תספורת שלא עשיתן כי הוא צריך לעשות שיפוץ במספרה?
זה עסק פרטי. יש בו את היתרונות של העסק הפרטי, אבל סלחו לי, יש בו גם את החסרונות. ושהגננות הפרטיות יועילו בטובם לשאת בחסרונות אחרי שכל השנה נהנו מהיתרונות.
להגיד את האמת, לט הכי מעניין אותי איך הגננת משלמת שכירות וכמה היא משקיעה על סידור הגן לשנה החדשה.
אני משלמת לה על כך שהיא נמצאת אם הילדים שלי. וכשהיא לא - אני לא אמורה לשלם לה. נקודה.
אם היא לא רוצה להשאר ללא משכורת - שתמשיך להפעיל את הגן, לתת שירות ולקבל עליו תשלום. אבל אי אםשר להנות משני העולמות - גם לנהל עסק פרטי וגם לדרוש ימי חופש כמו בשוק השכירים.
על אחת כמה וכמה גננות בויצו, נעמת וכו׳. להן יש מעסיק. שהוא ישלם להם על ימי החופש שלהם. למה ההורים???
-
אני לא מסכימה עם ההנחה שמשלמים לגננת על שהות נטו עם הילדים.
חלק מהשרות שהגן נותן זה האיבזור של הגן והחצר
-
גם לספר שלך את משלמת על האיבזור של המספרה? או שאת משלמת על התספורת?
מרוב שמערכת החינוך הכניסה לנו לראש שאנחנו צריכים לשלם, אנחנו שוכחים שגם זה שירות שאנחנו מקבלית תמורת כספינו, כמו כל שירות אחר.
-
אוי, מה הקשר פעם ב.. או קבוע. למה לחדר כושר (קבוע, כשיש לך מנוי לשנה) את תשלמי אם הם יסגרו לחודשיים?
על אחת כמה וכמה, בגלל העלות הגבוהה זה לא צריך להיות ככה.
אין לי בעיה שיכניסו את זה למחיר, כל עוד המחיר נשאר כזה שהוא מקובל על שני הצדדים. ולא, לא לחלק תשלום של 12 חודשים ל-11 תשלומים. זו סתם עבודה בעניים. להגדיר מראש שהתשלום הוא לא אלף שקל (לדוגמא), אלא 1100 לחודש. ואז ההורים יחליטו מתאים - לא מתאים.
זה כשמדובר בפרטי.
כשמדובר בעמותה, בכלל אין שום סיבה שבעולם שנשלם על כך אנחנו.
בעמותה את מתכוונת לויצו ונעמת וכאלה?
ברגע שזה מסובסד ע"י גוף כלשהוא,ובנוסף לאוגוסט גובים על קייטנה....זה באמת לא שייך.
אבל בפרטי זו אכן בעיה.אני יכולה לדבר מהניסיון שלי,ההכנסה של אוגוסט השנה הזו בשל חישובים מסוימים היא נמוכה יותר,ואני בבעיה רצינית.
את העובדות,ביטוח לאומי ומשרד רו"ח שלי לא מעניין מה מסביב.צריך לשלם להם כרגיל-ובזמן.
אני החודש יכולה לקחת לעצמי משכורת של פחות מחצי.מה שמכניס אותי ללופ של מינוס שאסחוב עוד לא מעט זמן בחשבון הפרטי שלי.
ועוד לא דיברתי על להתחיל להתעסק עם ההוצאות לגבי שנה"ל החדשה.
אני מספרת לך את זה כדי שתביני שלא כל גן בא לעשוק ולעשות קופה על אוגוסט.אין דרך אחרת.לי לפחות.....
-
שולי יש להפריד לדעתי בין גנים פרטיים לעירוניים/עמותות.
באמת שלא קל לי לשלם את המחירים האלו (אני משלמת גם על מנדי חודש שלם לחינם כי שמרו לי את המקום!! והוא נכנס רק מגיל 14 שבועות-- תום החל"ד) אבל אחד החסרונות של גן פרטי הוא היכולת שלהם לקבוע את הרף ואת התנאים (כמו כל נותן שרות פרטי. לטוב ולרע) אז אם נניח בחרתי לשלוח לגן פרטי וחתמתי על הסכם- מופרז ככל שיהיה, אז חתמתי וזה אומר שהסכמתי לתנאים כי אחרת לא הייתי חותמת. אז להתלונן עכשיו אין לי סיבה.
גם אם הגן היה רושם בחוזה שבאוקטובר משלמים כפול לדוגמא, מכל סיבה שהיא, והייתי חותמת על כך, הייתי מחוייבת לזה.
ואם אין הסכמה- אפשר לשלוח לגן עמותה (ויצו, נעמת, וכו)
פרטי זה פרטי עם המעלות (וכנראה שיש מעלות אם הרבה הורים מעדיפים פרטי) וכמובן החסרונות. התשלום ביניהם.
בנוגע לתשלום שגובים העמותות אגב אין כל הצדקה לדעתי. ועל קייטנה לגבות בנוסף זו בכלל שערוריה.
ואני כן כותבת ממקום של אמא שמשלמת חצי משכורת על גנים
ואגב זה שבמספרה גובים תשלום X ובמספרה יוקרתית אחרת תשלמי כפול- ולאו דווקא עם הבדל בתספורת, מראה שהתשלום אינו על הגזירה נטו אלא גם על שאר הוצאות המקום, וכו. (ברור שמהתשלום הזה הספר לוקח את השכירות, ארנונה וכו. נראה לך שהוא מוציא מכיסו הפרטי? ברור שההוצאות הללו נכנסות למאזן העסק)
יכול להיות שיש הפקעת מחירים וגביה מטורפת של גנים פרטיים- אבל זאת זכותם כמו שהספר שלך יכול לגבות ממך סכום דמיוני על תספורת. זכותך להחליט אם לקבל את השירות ולשלם עליו את המחיר, או לא. אז בגן ילדים אותו דבר. זכותך להחליט אם לשלם ולקבל את השירות, או לא, בהתאם לחוזה.
אבל מה כן? אם החלטת כן לשלם 1000 ש"ח (דמיוני, כן?) ולהסתפר, זה לא אומר שאסור לך לקטר על המחיר.. גם כאן, אם החלטת על מסגרת של גן (כאילו יש אופציה אחרת פה במדינה
), זה לא אומר שאסור לך לקטר על המחיר
אבל רק לקטר.. ובזה אני מכל הלב אעזור לך. כי גם אני באותה סירה
-
לא, זה לא אותו הדבר להגדיר 11 תשלומים או לשכלל את המחיר למחיר של חודש.
אם את אומרת שהמחיר הוא 2500, האדם עושה את החישובים שלו, אם זה מתאים לו או לא.
ואז בסוף כשבאים לשלם, המחיר פתאום קופץ ל 2750 שקל בחודש. על אותו שירות בדיוק.
זה גובל במרמה.
אם בחנות מכשירי חשמל היו עושים את התרגיל הזה, היית מתעצבנת, לא?
אם היית אומרת שהמחיר הוא מראש 2750, האדם עושה שיקול כלכלי אם זה כדאי לו, אבל הוא לפחות מקבל את המחיר האמיתי, בלי אותיות קטנות.
שושה (לא אלייך אישי, כמובן, אלייך כנציגת הגננות בדיון), להגיד לך את האמת? גם אותי לא מעניינם החישובים שלך ושהכנסות של אוגוסט שלך נמוכות בחצי.
כמו שאותך לא מעניין שההכנסות שלי קטנות באוגוסט, שאני מוציאה מאות שקלים בחודש אחד כדי לשמור על רמה כלשהי של שפיות הילדים. ובנוסף, אני גם משלמת על שירות שאני לא מקבלת, כדי לא לגרום לגננת, חו״ח אי נוחות כלכלית. סליחה? ומה עם האי נוחות כלכלית שלי? אני לפחות עובדת בשביל לקבל את המשכורת שלי בחודש אוגוסט (או לחילופין פודה את ימי החופש המעטים שיש לי, מעטים הרבה יותר מאשר יש לגננת, שאותם היא כבר קיבלה, ד״א)
וגם אני את המשקנתא שלי והביטוח לאומי שלי צריכה לשלם כרגיל ובזמן.
מעניין אותך? את רוצה לשלם לי את החשבונות? לא ממש, הא?
אז למה אני צריכה לשלם לך? (שוב, לא אישי כלפייך)
את בחרת בעסק הזה, את צריכה לדעת להתנהל מול הלקוח בצורה אמיתית ולדעת להסתדר.
יש בו הרבה יתרונות שבהם ידעת להשתמש במהלך השנה? יתרונות של המקצוע. אז יש גם חסרון של המקצוע, שאותו צריך לדעת לספוג. לא להפיל אותו על אחרים, שפשוט אין להם ברירה אחרת ולכן הם ישלמו (מה שנקרא - לתפוס בביצים).
תגיד, שמעת פעם בעל אולם אירועים שאומר לך שבגלל שאין אירועם בעומר חודש שלם, אבל הוא בכל זאת צריך חשבונות, אז הוא לוקח מכל זוג שמתפתר מחיר עם עוד אירוע, ע״ח ספירת העומר?
לא, הא?
זה נכון שיש חודשים זולים יותר ויש חודשים יקרים יותר, ע״פ הביקוש, טבל זה המחיר שמוצג ללקוח, זה המחיר שהוא צריך לשלם (אם מתאים לו) על השירות שהוא מקבל.
ברור שמבחינת בעל העסק בתוך המחיר יש הרבה שיקולים, כולל שיקול תוסר תעסוקה בספירת העומר.
אבל זה השיקולים שלו והם לא מעניינם את הלקוח. הוא צריך לראות את המחיר עבור השירות נטו.
ככה זה בכל מקצוע. בכל עסק גם יש את החשבונות ואת התקופות המתות שלו. אף מקצוע לא גובה עליהם מחיר נפרד מלקוח שלא מקבל את השירות עליו שילם.
בכל עסק זה כך. בכל עסק צריך לכסות על תקופה יבשה כלשהי דרך התקופות האחרות בשנה. וזה נורמלי ולגיטימי.
-
יווו אני מרגישה נציגת הגננות
-
אחת ויחידה, ברור שאם חתמתי על חוזה, אז זה החוזה ושהסכמתי לו. אבל זה לא מפריע להתעצבן על כך שמחתימים אותנו על דברים הזויים ולא הוגנים כי פשוט אין לנו ברירה ומדובר על הילדים שלנו, ששם קשה לנו להתפשר. כמו שלך לא הה ברירה. אבל זה לא מונע את ההרגשה שעושים עלייך קופה ועובדים עלייך, כי אין לך בריאה אחרת. את רוצה את הגן הזה כי הוא טוב לילדך, אז יאללה, בואי נמציא תירוץ ותשלמי חודש שלם סתם, על מה ולמה? כי את הרי תשלמי. אז למה לא?
ונותני השירות (הגננות) יודעים זאת ולכן מרשים לעצמם לעשות חוזים לא הוגנים כלפינו.
ושוב, זה ברור שבכל מחיר שאני מקבלת, יש הרבה מאוד שיקוליםם כלכליים של בעל העסק. זה בסדר מבחינתי, זה טבעי. זה גם בסדר אם מישהו אוצה מחיר זול ומישהו רוצה מחיר יקר. סבבה, תציגו בפני טת המחיר - האמיתי - ואני אחליט את השיקולים שלי. אבל על תציגו בפני מחיר כלשהו ואז תגידו (במועד חתימת החוזה) שהמחיר לא כול א׳, ב׳, ג׳.... זו נקראת מרמה.
כל ההבדל זה שאם מדובר על חדר כושר או כל דבר אחר - אנחנו יכולים לא להסכים לתנאים. כשמדובר בילדים שלנו, כאן מנוצלת חולשת האדם כלפי ילדיו ומצב השוק (שאין לאמא ברירה אלא למאת לעבוד) ויודעים שאין לנו ברירה אלא להסכים.
וזה מה שמעצבן.
שאנחנו מרגישים שרימו אותנו, אבל אנחנו עדיין אנוסים להסכים מראש לרמאות.
-
רגע רגע רגע, ברור שבחוזהמופיע המחיר כולל הכל, לא? אי אפשר אחרי החוזה לבוא ולהוסיף תשלומים על XYZ.... לא כך?
-
אז מה שאת אומרת זה בעצם שעדיף לך לשלם יותר בכל אחד מ11 החודשים עבור התקופה היבשה של הגן, כמו בכל עסק.. אבל זה עבודה בעיניים, לא? אם לחלק את הסכום ל11 או ל12. אולי זה יותר קל לנו ההורים באוגוסט לא לשלם אבל בפריסה שנתית שילמנו את אותו הסכום
וזה אגב באמת כך. את הילדים אנחנו חייבות לשים במסגרת, כי יש עבודה... אז אין ברירה ו(כמעט) בכל מחיר..
אבל גם לחם גבינה וחלב אנחנו חייבים וכדי לקנות אותם אני נפרדת מ20 שקלים.
אוף. יקר פה
-
אי אפשר להוסיף. מה הקשר? לא טוענת שמוסיפים אחר כך. טוענת שהחוזה שמחתימים אותנו הוא לא הוגן.
זה בדיוק כמו שמותר לנו להתעצבן כל פעם שדופקים לנו כל מיני חופשים הזויים במשך השנה, למרות שקיבלנו את לוח החופשים בתחילת השנה. כשזה מגיע באמת למועד החופש - זה באמת מעצבן.