מצרכים
500 גרם קמח מנופה
25 גרם שמרים טריים
35 גרם סוכר
1 ביצה
25 גרם חמאה / שמן (אם רוצים פרווה)
25 גרם שמן
12 גרם מלח
175 גרם מים
ביצה טרופה למריחה על החלה
שומשום, פרג או קצח (לפי הטעם) לפיזור מעל החלה
אופן הכנה
- שימי בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים למעט מלח.
שימי לב, את המים יש להוסיף לבלילה אט אט. - ערבלי על מהירות בינונית עד להתגבשות בצק.
- הוסיפי את המלח.
- בדקי את הבצק, אם הוא טיפה נוקשה הוסיפי עוד 2 כפות מים.
- המשיכי לערבל 10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ונעים למגע. (לא דביק)
- הניחי בצד למנוחה והתפחה עד שהבצק יכפיל את ניפחו.
- חלקי את הבצק למספר כדורים בהתאם למספר הרצועות מהן תרצי לקלוע את החלה. אנחנו חלקנו את הבצק ל- 4 על מנת ליצור חלה קלועה מ- 4 רצועות.
- חשוב! לחלוק את הבצק לכדורים שווים.
- פיתחי כל כדור בצק לרצועה בעזרת הידיים או בעזרת מערוך. חיזרי על הפעולה עם כל הכדורים.
- קבצי את ארבעת הרצועות יחדיו וקלעי בקליעה של 4.
- הברישי את החלה בביצה טרופה ופזרי עליה שומשום, פרג או קצח לפי טעמך.
- שימי את החלה בתבנית על נייר אפייה והניחי להתפחה עד שהחלה תכפיל את נפחה. (40 דקות לערך).
- הכניסי לאפיה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
- הכניסי לאפיה עד שהחלה תראה שחומה ויפה.
שיהיה לכם בתיאבון ובהנאה גדולה!!
הטיפ שלי
את החלה ניתן להקפיא ולהפשיר לאכילה במועד מאוחר יותר. זו הדרך המומלצת שלי:
- הניחי את החלה להתקרר.
- עטפי בזהירות את החלה בניילון נצמד, הכניסי לשקית נקייה ואטומה. הקפיאי.
- הוציאי את החלה כשעתיים לפני הארוחה, חממי והגישי.
בתיאבון!