כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.
ההתקדמות שלך
נשארו 1.4 חודשים - 6 שבועות (כולל השבוע)
88%
טר' 1
. . . . . . . . . . . .
טר' 2
. . . . . . . . . . . .
טר' 3
. . . . . . . .
. . . .

טיפ טיפה לפני ההרחבה

שניכם מתכננים תוכנית: התינוק – איך לצאת החוצה, את – מתי צריך להגיע לבית חולים, וכמובן – איך לשכב יחסית נוח כדי לנמנם קצת עד הבוקר? עוד שבוע של ההריון שלך עם העדכונים על מה שמתרחש בגופך וגם המלצות חשובות.

תמשיכי לגלול כדי לגלות מה חשוב לעשות השבוע ולקבל טיפ לחצי השני.

משקל העובר
כ-2.5 קילוגרם

גודל העובר
כ-45 סנטימטר

באיזה חודש את?

אם את בשבוע 35, את בחודש השמיני להריונך.

המדידה השבועית

בשלב זה של ההריון המשקל הממוצע של התינוק שלך יהיה 2.5 קילוגרם ואורכו הממוצע – כ-45 ס"מ. משהו כמו מלון דבש מתוק וטעים. חשוב לציין שההבדלים במשקל בשלב הסופי של ההריון יכולים להיות קשורים לנתונים האישיים של התינוק שלך וכמובן גנטיקה.

אנחנו גדלים

עובר בשבוע 35 להריון
עובר בשבוע 35 להריון

העובר נמצא בשיא הגדילה שלו, כל המערכות הפנימיות שלו מתפקדות: הכליות מפותחות, הכבד מייצר פסולת כל הזמן. באזור הכתפיים יש לו שכבת שומן עבה ובגלל הצפיפות בתוך הרחם הוא כבר לא ממש יכול לבצע תנועות גדולות כמו פעם. הגלגולים יצטרכו להמתין עוד שנה בערך, אבל הוא בועט בצורה מאד מוחשית באיבריך הפנימיים, משמע מתכונן למונדיאל (או שמא לתחרות מחול?). העובר שלך ממשיך לעלות במשקל עד שבוע 37, שם כבר העלייה לאט-לאט תיעצר.

מה קורה בגופך?

הגוף שלך ממשיך להכין את עצמו ללידה. יש מצב שבשלב זה כבר תרגישי חוסר נוחות רוב הזמן, בגלל הבטן הגדלה. זה גם יכול לגרום לכל מיני מיחושים וכאבים. את בהחלט יכולה להירשם ליוגה להריוניות, לשחות, להתמתח או לצאת להליכות. אגב, מה המצב של הציפורניים שלך? יש נשים שמדווחות שהציפורניים שלהן התחזקו לקראת השלב הזה של ההריון, אחרות דווקא מתלוננות על הציפורניים השבירות והחלשות.

יכול להיות שתרגישי...

  • צורך דחוף ללכת לשירותים – נו, מה חדש? משקל התינוק לוחץ על השלפוחית שלך, אבל זה עדיין לא אומר שאת צריכה להפסיק לשתות הרבה מים – אם את מתייבשת, את עלולה להיכנס ללידה מוקדמת.
  • עצירות – מערכת העיכול שלך עברה מסע שלם במהלך ההריון, וכרגע הטיפול היחיד בערך בעצירות זה לאכול שפע של ירקות ופירות ומוצרים אחרים שמכילים סיבים תזונתיים. אם המצב עדיין תקוע, כדאי לבקש מהרופא המטפל המלצה על תוסף סיבים תזונתיים או חומר משלשל עדין, שיעזור לצואה להתרכך.
  • כאבים בירכיים ורצפת האגן – אם את ברת מזל ולא סבלת מסימפיזיוליזיס בשלבים מוקדמים יותר של ההריון, כעת את יכולה להתחיל לחוש כאבים בירכיים ורצפת האגן. הגוף שלך מתכונן ללידה, לכן לכאב הזה יש מטרה. המפרקים שלך מתרככים, כדי שהתינוק יוכל לעבור מהרחם שלך דרך תעלת הלידה.

TO DO LIST

  • לקבל הפנייה לבדיקת GBS – ייתכן והרופא ישלח אותך לבדיקת GBS בשבועות 36-37, כדי לאבחן הימצאות של חיידקי סטרפטוקוקוס מסוג B באיברי המין או בפי הטבעת שלך. חיידקים אלה נמצאים אצל 10%-30% מהנשים ולא מזיקים או גורמים למחלה, אבל אם אישה נשאית יולדת, היא עשויה להעביר אותם לתינוק ולהדביק אותו. אם את נשאית, אל דאגה: הרופא פשוט ימליץ לך על קבלת שתי מנות אנטיביוטיקה במהלך הלידה, כדי לצמצם את סיכויי ההידבקות של הבייבי.
  • להכין תכנית לידהכאן את יכולה לראות דוגמאות וקווים מנחים לכתיבת תכנית לידה משלך. עם זאת, חשוב לנו לסייג משהו: המון פעמים הלידה לא הולכת לפי התוכנית, לכן כדאי מאד להיות מוכנה לכל תרחיש ובעיקר להקשיב למומחים.
  • להבין מתי צריך להגיע לבית חולים – תלוי בתכיפות הצירים שלך ובהרגשתך, כאן תוכלי לקרוא על כך בהרחבה.
  • להמשיך לעקוב אחרי תנועות העובר – אם ישנה ירידה בתדירות, כדאי ליידע את הרופא.
  • להוריד אפליקציה לתזמון צירי לידה להורדה.
  • להצטרף לקבוצת וואטסאפ שלנוקהילת שיתוף ותמיכה עם נשים שעומדות ללדת באותו חודש איתך. זה המקום שלך להתייעץ, לשאול וליצור חברויות חדשות.
  • לרכוש ציוד לתינוק – בין אם את מאמינה שלא מכניסים ציוד לתינוק הביתה עד הלידה או אוהבת להיות מאורגנת מראש, קבלי רשימה מסודרת של כל הדברים שתצטרכי בימים הראשונים בבית חולים ובבית.
  • ללכת לסיור בבית חולים – או בבתי חולים, אם את רוצה לבחון כמה מהם. במהלך הסיור תוכלי להתרשם מחדרי הלידה מקרוב, להבין את ההבדלים בין בתי החולים השונים ולהבין איזה תהליך תעברי כשתגיעי לרגע האמת. בחלק מבתי החולים אפשר לעשות סיור וירטואלי באתר.

תזונה

דיברנו על זה המון ונשאל שוב: האם את שותה מספיק מים? במהלך כל חודשי ההריון חשוב מאד להקפיד על שתייה מרובה, כי למים יש מספר תפקידים מאד חשובים: לסייע למערכת העיכול שגם ככה מאתגרת את עצמה, לסייע לגוף לספוג רכיבי התזונה השונים בצורה יעילה יותר, לסלק פסולת מהגוף וכמובן לשמור על העובר שלך באמצעות מי שפיר.

ההמלצה היא לשתות לפחות 2 ליטרים של מים ביום, זה יוצא בערך 10 כוסות. אם את עושה פעילות גופנית – אפילו יותר. שימי לב: משקאות מוגזים, תה וקפה אינם תחליף לשתיית מים.

אין סיכוי שידעת את זה

תינוקות יכולים לבכות ברחם. דבר זה התגלה לגמרי במקרה במחקר בו השמיעו צלילים לנשים בהריון וראו שבגלל הצליל החזק תינוקות נדרכו ופתחו את פיהם.

נקודת מבט זוגית

סטטיסטית, רוב הלידות מתחילות בשעות הלילה, מה שמאפשר התארגנות ויציאה מסודרת, אבל מה קורה אם זה יקרה כאשר מישהו מכם בעבודה או בישיבה חשובה? נסו להבין איך נערכים להשתלשלות עניינים ספונטנית כמו זו. בדקו את הדרכים הנוחות לבית חולים מהבית או מהעבודה. תשקלו לשים במושב האחורי של הרכב שמיכה, כמה בקבוקי מים מינרליים ומגבות. רק ליתר ביטחון.

סקר

 

ייעוץ מדעי – פרופסור אייל ענתבי, מנהל מערך נשים ויולדות במרכז רפואי ברזילי

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן