כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

מולטי ויטמין לנשים בהריון – כל מה שאת צריכה לדעת

בתקופת ההריון יותר מתמיד, יש חשיבות רבה לתזונה נכונה ושמירה על אורח חיים בריא, אשר מתוכננים היטב, וכוללים צריכה של ויטמינים ומינרלים, הן לטובת ההתפתחות התקינה של עוברך והן עבור שמירה על בריאותך.
אז מה זה מולטי ויטמין לנשים בהריון, למה בכלל נשים בהריון זקוקות למולטי ויטמין ייעודי ואיך הנטילה שלו משפיעה על העובר ועלייך?
גוללי מטה וכל התשובות לשאלות בהמשך הכתבה..
זמן קריאה:
8 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

מולטי ויטמין לנשים בהריון – פרנטל

בתקופת ההריון יותר מתמיד, יש חשיבות רבה לתזונה נכונה ושמירה על אורח חיים בריא, אשר מתוכננים היטב, וכוללים צריכה של ויטמינים ומינרלים, הן לטובת ההתפתחות התקינה של עוברך והן עבור שמירה על בריאותך.

עם זאת, בחיים כמו בחיים, רובנו לא באמת מצליחות להצליח לשמור על אורח חיים בריא, בוודאי לא במשך תקופה כל כך ארוכה, אם בכלל. לכן, נטילה של מולטי ויטמין לנשים בהריון, הפכה ל"מאסט" של כל אישה המתכננת הריון או נמצאת בהריון.

תוסף פרנטל הוא שם כולל למולטי ויטמין לנשים בהריון, ותפקידו לסייע לך להשלים את התזונה היומית שלך בצורה הטובה ביותר במהלך תשעת חודשי ההריון, כמו גם בתקופת טרום הלידה ובתקופה שלאחר הלידה.

למה חשוב כל כך ליטול מולטי ויטמין לנשים בהריון?

יש אינסוף סיבות למה לקחת מולטי ויטמין בהריון.
במהלך תשעת החודשים שאת נושאת ברחמך את היקר לך מכל, בריאותך ובריאות העובר שלך תלויה במספר גורמים גנטיים, תזונתיים וסביבתיים. בשנים האחרונות עוד ועוד מחקרים מראים כי נטילה של ויטמינים ומינרלים לנשים בהריון, בדגש על מולטי ויטמין, עשויה להשפיע בצורה משמעותית על תקינותו של ההריון ומסייעת במניעת סיבוכים כמו משקל לידה נמוך, לידה מוקדמת ומומים מולדים.

מכלול הרכיבים שמרכיבים את המולטי ויטמין מעניק תמיכה כוללת ומסייע למניעת חוסרים תזונתיים שלך ושל עוברך כמו- מניעת עייפות, חולשה וחוסר אנרגיה, חיזוק המערכת החיסונית ועוד רבים וחשובים.

מתי מומלץ לקחת מולטי ויטמין

היום ממליצים לנשים להתחיל ליטול מולטי ויטמין לנשים בהריון עוד לפני תחילת ההריון, בתקופת הפוריות (וכמובן במהלכו), זאת מאחר ופעמים רבות ההריון לא מתוכנן ולא תמיד האישה יודעת שהיא בהריון בתחילתו. גם לאחר הלידה כדאי להמשיך וליטול מולטי ויטמין לנשים בהריון, כדי לסייע לגוף להתאושש מבחינה תזונתית, למנוע עייפות ואנמיה, נשירת שיער ותופעות אחרות וגם כדי לספק את כל צרכיו של הבייבי היונק.
אז בין אם את מתכננת הריון, נמצאת בהריון או לאחר לידה, חשוב שלא תדלגי על נטילת מולטי ויטמין לנשים הרות ומניקות.

אלה הויטמינים שחשוב שתוודאי לקבל בזמן ההריון וההנקה. לכל אחד מהם תפקיד ומשמעות שונה, וכל אחד מהם תורם להתפתחות מיטבית של העובר ולהריון בריא ככל האפשר:

חומצה פולית – למה היא כל כך חשובה לנשים הרות?

עוד תוסף תזונה חשוב מאוד עבור נשים בהריון הוא חומצה פולית.

לחומצה זו תפקיד מרכזי, ובעצם אפילו קריטי, בבניית תאים חדשים ובהבטחת חלוקה נכונה של תאים, ולכן תוסף זה מפחית באופן משמעותי מאוד את הסיכון להיווצרות מומים במוח ובמערכת העצבים.

למעשה מומלץ להתחיל לצרוך את החומצה הפולית עוד לפני הכניסה להריון, כבר מהרגע שבו מתחילים לעבוד על הרחבת המשפחה, וכמובן תוך כדי הריון ובפרט בשליש הראשון. עוד המלצה חשובה היא על תוספים במינון של 400 מק"ג או יותר (החומצה הפולית היא מאותם מרכיבים שאין סכנה לצריכת יתר שלהם).

ההמלצה היא לצרוך חומצה פולית טבעית "פולאט" (ולא סינטטית) המאפשרת לה להגיע מוכנה לגוף ללא צורך בהמרות לספיגה יעילה ומרבית.

ברזל

בדגש על ברזל עדין. מינרל חיוני לגוף לבניית תאי דם אדומים, תפקידו להבטיח ספיגה יעילה ללא תופעות לוואי במערכת העיכול.

נשים הרות זקוקות לכמות גדולה מהרגיל של ברזל בגוף שלהן. את המינרל החיוני ניתן למצוא בבשר (אבל מצד שני מאחר שמדובר בחומר גלם רגיש שעלול להזדהם בקלות מומלץ להפחית את הכמויות), בקטניות שונות ובעלים ירוקים.

לנוכח החשיבות העצומה של הברזל, שמספק לעובר המוגלובין וחשוב מכך, מבטיח התפתחות מיטבית של המוח, חשוב לוודא שלאם יש מספיק ברזל בגוף להעביר לעובר ולא לסבול בעצמה מאנמיה (שעלולה אף להוביל ללידה של פג או להפלה). מומלץ לצרוך ברזל החל מהחודש השלישי של ההריון, כשהצורך של העובר במינרל זה מתחיל לגדול, ולהמשיך בכך גם אחרי הלידה – עד שהתינוק בן 6-7 שבועות.

עוד כדאי לדעת שישנם תוספי תזונה רבים בשוק שמעניקים לאם ולעובר את הברזל הדרוש, ושאלה האורגניים נספגים טוב יותר בהשוואה לברזל סולפאט. אם ישנן תופעות לוואי אפשר להחליף לתוסף של חברה אחרת, אבל בכל מקרה לא כדאי להפסיק לקחת תוסף ברזל. המלצה נוספת היא להגדיל את צריכת הפירות והירקות שיש בהם כמות גדולה של ויטמין C, שכן ויטמין זה משפר את ספיגת הברזל.

ויטמין B6 – נגד בחילות

אחת התופעות המפורסמות ביותר במהלך הריונות, וגם אחת המציקות ביותר, היא בחילות ובפרט אלה שמאפיינות את הבוקר וגורמות לנשים להתחיל את היום ברגל שמאל. מחקרים מסוימים מצאו קשר בין רמה נמוכה של ויטמין B6, שמוכר גם בשם פירידוקסין, לבין תדירות ועוצמת הבחילות. בהתאם זהו אחד מאותם ויטמינים בהריון שמסייע לנשים רבות לעבור את התקופה המורכבת עם מינימום קושי וסבל. בחלק מהמקרים התוסף כולל גם ג'ינג'ר, שכן גם צמח זה מסייע להפחתת הבחילות (ובאופן כללי משפר את הבריאות בעוד דרכים רבות, למשל תרומה של ממש למלחמה בזיהומים ובדלקות, ויש בו ברזל, אבץ ו-ויטמין C).

ויטמין B12

בכל רשימה של ויטמינים לנשים בהריון מככב גם B12. ויטמין זה משפיע על מערכת העצבים של העובר וגם על רמות האנרגיה של האישה ההרה, שמן הסתם מועדת לעייפות עקב המאמץ הרב שכרוך בגידול עובר ברחם. רמה נמוכה מדי של ויטמין B12 עלולה גם לגרום לרמה גבוהה של הומוציסטאין, וזו קשורה לקצב גדילה איטי של העובר וגם לסיכון מוגבר להיפרדות שלייה.

יוד

אחד מ 4 הרכיבים המומלצים על ידי משרד הבריאות לנטילה בהריון. ההמלצה היא לצרוך יוד במינון של 220-150 מיקרוגרם ליום. מומלץ ליטול לפחות חודש לפני ההריון ובמהלך כל תקופת ההריון וההנקה.

אומגה 3

רכיב ממשפחת חומצות השומן החיוניות. חשוב להתפתחותו התקינה של העובר ובמיוחד חומצת שומן DHA עשויה לתרום משמעותית להתפתחות תקינה של מוח העובר, מערכת העצבים והראיה. מתי מומלץ להתחיל? לכל המאוחר בשבוע ה-18 להריונך, כלומר, בשליש השני להריון. המינון המומלץ על פי משרד הבריאות הוא 300 מ"ג אומגה 3. 
מחקרים רבים מצביעים על כך שימוש באומגה 3 בהריון עשוי לסייע במניעת לידות מוקדמות.

סידן

הסידן הינו מרכיב חשוב בתזונה של ההריונית ונחוץ גם לעובר המתפתח לשם יצירה ותחזוקה של העצמות, השיניים, מערכות השרירים, מערכת העצבים. כמו כן, נמצא הסידן חיוני לשמירה על קצב לב סדיר וקרישיות דם תקינה. צריכה מועטה של סידן עשויה לגרום להתפתחות בלתי תקינה של שלד העובר ולדילול העצם אצלך, האם. 
מתי מומלץ להתחיל? מומלץ ליטול בכל תקופת ההריון וההנקה.

ויטמין D

ויטמין D מסייע לספיגת תקינה של סידן ולבריאות העצם והשלד, מונע מצבי דיכאון, שומר על רמת אינסולין תקינה בגוף, אחראי לאיזון מינרלים וחיוני לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם. על אף שניתן לספוג ויטמין D מחשיפה לשמש משרד הבריאות ממליץ לנשים בהריון לצרוך את הוויטמין באמצעות נטילת תוסף ויטמין D3. המינון המומלץ הוא 400 יחב"ל ליום. מומלץ ליטול בכל תקופת ההריון וההנקה.

מגנזיום

מפחית סיכון ללידה מוקדמת וכן מפחית סיכון למומים בעובר ומסייע במניעת התכווצות שרירים האופיינית לתקופת ההריון.

לסיכום,

נמליץ ונחדד כי צריכה של ויטמינים לנשים בהריון הינה קריטית להתפתחות תקינה של העובר ולשמירה על בריאותך.
היופי הוא שהיום ניתן להנות מכל הוויטמינים החשובים באמצעות טבליה אחת ביום.
חשוב לזכור  – לכל כלל יש יוצא מן הכלל וייתכן כי רופא ימליץ על מינון שונה של ויטמינים בהריון במקרים פרטניים.

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן