למה הורים נורמטיביים לחלוטין שוכחים ילדים ברכב?
פרופ' דיוויד דיאמנד חקר את הכשל המוחי שבבסיס המקרים הטראגיים. לטענתו, מדובר בקונפליקט בין שני סוגי זיכרון: זיכרון מתוך הרגל – "הטייס האוטומטי" שלנו שאחראי על תהליכים כמו הנסיעה מהבית לעבודה; וזיכרון עתידי שמסייע לנו לתכנן קדימה. בקונפליקט כזה "הטייס האוטומטי" מנצח בדרך כלל. זה מה שקורה, למשל, כשמתכננים לקפוץ לסידור בקרבת מקום העבודה, אך במקום זה נוסעים ישירות הביתה, כמו תמיד. דברים שקורים לכל אחד מאתנו: בוקר לחוץ במיוחד, אימא שלוקחת לגן במקום אבא, סטרס ומחסור בשינה – מגבירים את הסיכוי לשכוח את הילד ברכב. עוד דבר שחשוב לדעת: במקרים רבים הטרגדיה מתרחשת כאשר הילד נרדם ולא משמיע קול בזמן הנסיעה.
השגנו עבור חברות קהילת יולדת את הדיל הטוב ביותר
ברכישת מערכת הכפתור i2/4 BABY:
15% הנחה +
חודש שירות חינם +
מצלמת BABYCAM מתנה- מסך מולטימדיה צמוד להגה המאפשר לראות את הבייבי
בלי להסיט את המבט מהכביש.
איך תגנו על הבייבי ותמנעו את המקרה הבא?
במציאות הנוכחית, המודעות לשמירה על בטיחות התינוק במרחב הביתי גבוהה וההכנות לקראת בואו של הולד החדש הן אינסופיות. השוק מוצף עם אינספור פיתוחים שאמורים לסייע להורים הטריים בשמירה מוקפדת על היקר מכל בכל רגע נתון. יחד עם זאת ובאופן מפתיע, בכל הקשור לבטיחות ברכב המודעות לוקה בחסר ומסתכמת לרוב בקריאת מבחני ריסוק ובבחירת כסא בטיחות, בעוד שבפועל דווקא הסבירות שתקרה סיטואציה מלחיצה בכבישים בעת שהתינוק מצוי ברכב גבוהה יותר בעשרות אחוזים. על כן, נדרשת הערכות מתאימה לפתרון המסייע בניהול אירוע, גם אם הוא מרחוק.
הסטטיסטיקה העצובה
נושא שכחת הילדים ברכב ממשיך לצערנו לככב בכותרות ופוגש את כל שכבות האוכלוסיה. בעשור האחרון למעלה מ- 880 ילדים ננעלו או נשכחו ברכב על פי נתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים. לצערנו, כ-40 מהמקרים הסתיימו במוות של ילדים חפים מפשע שלא יכלו להשמיע את קולם.
בשנים האחרונות הושקעו לא מעט משאבים בניסיון לייצר פתרונות למניעת התופעה המתרחבת באמצעים טכנולוגיים כאלה ואחרים, קמפיינים למכביר להעלאת הנושא לסדר היום הציבורי ותקנה אחת של משרד התחבורה שאושרה ונדחתה ושוב נדחקה הצידה, בעוד המקרים ממשיכים להישנות בכל פעם מחדש. המסקנה הבולטת מכל ההתנהלות בשנים האחרונות הנה שעל כל הורה מוטלת האחריות המלאה לדאוג לילדו, עם או בלי תקנה כדי לא להיות חלילה חלק מהסטטיסטיקות המצערות.
מערכת הכפתור: נכנסת לפעולה 2 דקות אחרי כיבוי המנוע
בין שלל הטכנולוגיות הקיימות בארץ ואף אושרו על ידי משרד התחבורה, בולטת מערכת הכפתור i2/4 BABY, המערכת הוותיקה והיחידה בשוק הישראלי, המקושרת בטכנולוגיית eCall למוקד אנושי מקצועי 24/7.
מערכת הכפתור i2/4 Baby מספקת מעטפת ביטחון נוספת להורים, משמשת כשומר סף ברכב.
צוות המוקדנים הפעיל במוקד מיומן בניהול אירוע חילוץ ילד שנשכח ברכב באופן אקטיבי ועצמאי, גם במידה ואין מענה של שני מבוגרים אחראים שהוגדרו מראש. מערכות נפוצות אחרות מתריעות על שכחה לטלפון הנייד בלבד ואינן לוקחות בחשבון אפשרות ששני ההורים לא זמינים ובכך לא ניתן לסייע לילד שנשכח מאחור. בכפתור נציגי המוקד יקבלו התרעה על הימצאותו של ילד ברכב וינסו להשיג את ההורים. אם אין מענה, הנציגים ידאגו לתפעל את האירוע במהירות הנדרשת ולהזעיק את כוחות ההצלה.
איך זה עובד?
מערכת הכפתור i2/4 BABY פועלת בעצמאות מלאה במספר שלבים. אם ברגע כיבוי המנוע המערכת מזהה את משקל הילד בכיסא הבטיחות או הבוסטר, היא תתריע לנהג על ידי צפצוף חוזר. במידה ולאחר 2 דקות עדיין יזוהה משקל בכיסא הילד, נציגי החירום יפנו לשוהים ברכב באמצעות שיחת פוש מתפרצת וינהלו את האירוע בהתאם אל מול אנשי הקשר שהוגדרו מראש. היה ולא יינתן מענה משני ההורים, יפעלו צוות המוקדנים במידת הצורך אל מול כוחות ההצלה ויזעיקו אותם למיקומו המדויק של הרכב.
מערכת זו מהחלוצות בתחום, מובנית ברכב וכוללת עד ארבעה חיישני בייבי המתחברים לכיסא הבטיחות או הבוסטר וכן, חייגן מודם סלולרי עצמאי (אינו תלוי בטלפון של הנהג) המקושר באמצעות טכנולוגיית eCall מהרכב ישירות למוקד אנושי הפעיל 24/7.
פתרונות נוספים שנותנת המערכת
בנוסף למניעת לשכחת ילדים ברכב, מערכת זו מספקת פתרונות נלווים למצבים שכיחים, כגון חילוץ רכב בזמן הקצר ביותר עד 90 דקות, פתרון לפנצ'ר, תקלה במצבר, תדלוק רכב בעת מחסור בדלק ועוד. התקנת הכפתורi 2/4 BABY מתבצעת בבית הלקוח על ידי טכנאי מוסמך בלבד, מאחר ומדובר בחיים של אנשים.
בניגוד לטכנולוגיות קיימות למניעת שכחת ילדים ברכב, מערכת הכפתור בייבי מסוגלת לנהל כל אירוע ותרחיש מרחוק 24/7 364 ימים בשנה, כך שללא ספק מדובר במערכת ייחודית שמציעה פתרון שאין דומה לו בשוק הישראלי. מערכת זו מקנה ביטחון ושקט נפשי לנהג ולמשפחתו, בידיעה שיש מישהו שמלווה מרחוק, שומר עליך ועל הילדים שלך בדרכים ויודע לנהל כל תרחיש במידת הצורך.