גודש בשד-עזרה בבקשה!!!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ילדתי בשעה טובה ביום א בלילה ואני מניקה הנקה מלאה. היום התחיל לי גודש בשדיים וזה בנוסף לפצעים בפטמות. זה כואב לי מאד השדיים שלי קשים וחמים ולתינוקת קשה לינוק. למישהי יש עצה מה לעשות ואיך להקל על הכאב?

6 תגובות
עמוד 1
  • קודם כל מזל טוב

שנית:
    פצעים בפטמות נגרמים מתפיסה לא נכונה של השד - התינוקת צריכה לפתוח פה גדול ולתפוס כמה שיותר מהעטרה ולא רק את הפטמה.
    להקל על הכאבים תמרחי אחרי הנקה מעט חלב אם על הפטמה זה קצת מקל.
    לגבי הגודש - תוך מס' ימים הגוף שלך יתרגל לצריכת החלב של ביתך ויתאזן ייצור החלב, כדי להקל על הגודש את יכולה להניח רטיות קרות על השד, ניתן גם להוציא מעט חלב בעזרת היד כדי להקל קצת על הגודש. לא כדאי להוציא הרבה חלב כי השד עלול לפרש את זה כדרישה לחלב ועקב להמשיך לייצר הרבה חלב

בהצלחה
  • מזל טוב

תפיסה לא נכונה יכולה לגרום לא רק לפצעים אלא גם לגודש. אבל גם ללא קשר לתפיסה, בימים הראשונים בדרך כלל יש גודש עד שהכל מתאזן. לי עזר עיסוי עם מים במקלחת ולהוציא קצת ( דגש על קצת ) חלב. אני יודעת גם שיש כאלה שממליצים לשים עלי כרוב על השד לכמה דקות ( לא על הפטמה, על השד ).

אנה

• לא כרוב!!! זה מייבש את החלב...כך שמעתי בכל אופן.

אם יש לך משאבה, את יכולה גם קצת להוציא. שוב, דגש על קצת.

מזל טוב ובהצלחה...

אני מוכנה לחתום איתך שאת עוד תגעגעי לגודש הזה
    ~~~~~~~~~~
    Tsutsi Forever
    ~~~~~~~~~~
  • תחזיקי מעמד לוקח בערך 3 שבועות עד שהכל מסתדר בהנקה, היו לי סדקים וגודש אבל אחרי שלושה שבועות הסדקים נעלמו.
    בקשר לגודש תעשי במקלחת מסאזי'ם במים חמים לחזה. את יכולה לעשות קומפרסים קרים זה גם עוזר.
    אבל את תתייאשי אני כמעט הרמתי ידיים כי כאב לי וביו פעמים שמרוב שכאב לי בכיתי אבל טפו טפו הכל הסתדר אז שיהיה בהצלחה.
    תאכלי שקדים ואגוזי מלך זה מגדיל את כמות החלב.
    חן
  • הטיפול בגודש-
    ריקון של השד ע"י הנקה או שאיבה (במידה וזה שאיבה לא לרוקן לגמרי אלא לרכך מעט) לאחר מכן קומפרס קר ל-20 דקות
    בין ההנקות ניתן להשתמש בעלי כרוב מגוהצים אם כי לא ממש מומלץ בימים הראשונים.

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • אני מניחה שהגודש אחריך... מקווה לפחות ולא אחזור על כל ההמלצות
    בשורה התחתונה הנקה הנקה ועוד קצת הנקה זה פתרון הקסם לגודש ובין לבין להמשיך לרוקן ולהקל ע"י כל הטיפים שניתנו לך עד לאיזון.
    לגבי פטמות פצועות- זה לא אמור להיות !, ואם זה קיים זה מבשר על תפיסה לא טובה של השד או לפחות לא אופטימאלית אם זה לא במגמת שיפור חשוב לקבל יעוץ ממדריכה מוסמכת שתראה ותנחה אותך לתפיסה נכונה

קרן-לי בן בסט, N.D
    דולה ומדריכת הכנה ללידה והנקה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה