שרירן וכאבים בבטן תחתונה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ערב טוב,
    אשמח לשמוע את חוות דעתך בנוגע ל מצבי:
    אני עם שרירן בגודל 5.5 סמ תת סרוזי קדמי של מיטב הבנתי כבר התקדם ממש לכיוון צוואר הרחם. נאמר לי שהמצב כמו עכשיו זה בטוח קיסרי.
    במשך השלוש שבועות אני מטופלת בקרינון פעם ביום בגלל הרגשת כאבים והתכווצויות. חייבת להגיד שבהתחלה הכאבים פחתו, אך כבר מספר ימים שאני מרגישה:
    1. הגברה בכאבים רגילים למטה במיוחד בערב או אחרי עמידה ממושכת.
    2. מעט לחץ על שלפוחית השתן ולהרגשה שהיא לא מתרוקנת עד הסוף.
    3. התכווצויות יותר מורגשות בבטן תחתונה
    היום הייתי אצל רופאת נשים והיא ראתה שצוואר הרחם סגור והכל כביכול תקין.
    השאלה היא כזו: האם לדעתך אני צריכה שמירת הריון? אני מודאגת מהכאבים ומה התכווצויות שמה יום אחד יכולים לגרום לפתיחת הצוואר , במיוחד שהמיומה ממש כבר לוחצת על הליפ הקדמי כפי שתיארו באולטראסאונד.
    תודה מראש,
    אילנה
4 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

איזה שבוע את?
    מהו אורך צוואר הרחם ?
    האם היו לידות קודמות?

ד"ר הדר
  • שלום רב

איזה שבוע את?
    מהו אורך צוואר הרחם ?
    האם היו לידות קודמות?

ד"ר הדר
  • סליחה שלא ציינתי קודם:

אני בשבוע 21, צוואר הרחם סגור באורך 4 ס"מ.
    היו שתי לידות לפני זה:
    לידה ראשונה - היו צירים מוקדמים משבוע 24- קיבלתי פרסולט בזמנו. בסוף ילדתי בשבוע 38.
    לידה שנייה- בלי צירים מוקדמים- ילדתי בתחילת שבוע 37.

שוב תודה,
    אילנה
  • שלום רב
    הסימפטומים שאת מתארת אכן יכולים להיות קושרים לשרירן. אבל נכון לעכשיו הוא אינו גורם לסימנים או מראה שמעלה את הסיכון ללידה מוקדמת (אם כי זה בהחלט סיבוך אפשרי של שרירן בסיטוצאיו מסוימות). נכון לעכשיו, אפשר לשקול שמירת הריון רק במידה והסימפומים שהוא גורם הם כאלו המגבילים אותך בתפקוד באופן משמעותי, ושמנוחה מקילה עליהם. מבחינת לידה מוקדמת, איני רואה כרגע סיכן המצדיק שמירת הריון אך חשוב לעקוב אחרי גודל השרירן, אורך צוואר הרחם וההפרעה שהוא עלול או כבר מייצר מבחינת האפשרות ללדת רגיל

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה