סוכרת טרום היריון ושבוע 7 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,
    אני סוכרתית סוג 1 מזה כעשור - מאוזנת בחודשים האחרונים .
    תאריך ווסת אחרונה ב- 8/11/16 .
    ב- 8/12 - בדיקת הבטא שלי היתה 730
    רופאת נשים בדקה אותי אמרה שיש שק היריון והוא במקום הנכון , לא נשמע דופק היות ומוקדם מדי (שבוע 6).
    לאחר כ-4 ימים החלו לי מעין הפרשות חומות במשך מס' ימים ופניתי למוקד חירום - שם לא הצליחו לשמוע דופק ושלחו אותי שוב לבדיקת בטא ואמרו לי לצפות לערכים בסביבות ה- 100 אלף, אם ייצא פחות משמע שההיריון לא מתפח וצריך לעשות גרידה .
    עשיתי את הבדיקה ב- 23/12 ויצא לי 19848 .
    פניתי לרופאת הנשים שלי , ובבדיקת אולטראסאונד היא "חשבה" שכן ראתה דופק וביקשה שאבוא שוב בעוד כשבוע.

אשמח לדעת מה הסיכוי של העובר שלי ? איך משפיעים ערכי בטא כל כך נמוכים על ההתפתחות העובר ? האם צפויים מומים ? האם זה קשור לסוכר שלי שקצת משתולל לאחרונה ( אני בקופ"ח מכבי ומרפאת סיכון עדיין לא קובעים לי תור בטענה שיש עוד זמן ) .
    המצב הזה של אי וודאות מתסכל , אני לא יודעת אם לשמוח מההיריון הזה או לא .

ממתינה לתגובתכם ,

תודה מראש.
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אני לא מסכים שהערכים הצפויים הם 100 אלף, יכול להיות הריון תקין גם עם ערכים נמוכים יותר. בשלב זה צריך לקבוע את תקינות ההריון לפי האולטרה סאונד.

סוכרת לא מאוזנת קשורה לזה מאוד ומעלה את הסיכון למומים ולהפלות. בהקשר זה חשוב לדעת מה ערך ה HbA1C.

ד"ר הדר
  • הה- H1C שלי עומד סביב ה- 6 , האחרון יצא לי 6.1 - ממע שאני די מאוזנת והאנדו שלי אישר לי להיכנס להיריון (חיכית 8 חודשים לאישור הזה עד שהתאזנתי פיקס)
    ואני בלי משאבה .
    אז בעצם מה המשמעות של ערכי הבטא? כי הרופא במוקד חירום מאוד הלחיץ אותי כשאמר שעם ערכים נמוכים ההיריון לא תקין והעובר לא התפתח .

תודה רבה על תגובתך .
  • שלום רב

אני מציע שתגשי לעשות אולטרה-סאונד, כדי לראות מה מצבו של ההריון והאם מתפתח או לא בצורה תקינה. לערך הבתא (בטווחים הללו) בפני עצמו אין הרבה משמעות מבלי לעשות אולטרה-סאונד.

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה