גודל העובר לא תואם את שבוע ההריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר הדר,

אני נמצאת כרגע בשבוע 9 להריון, מועד הביוץ שלי ידוע במדויק כמו גם גיל ההריון מאחר והיה מתוזמן ע"י זריקת אוביטרל.

בשבוע 7+1 הייתי בבדיקה ראשונה לשמיעת דופק (עדיין אצל רופאת הפוריות) וב"ה הכל היה פיקס. היה דופק וגודל העובר התאים בול לשבוע 7+1.

הרופאה נתנה לי הפנייה לרופאת הנשים נרגילה שלי להמשך מעקב. אצלה ביקרתי בשבוע 8+4, אך בבדיקה שהיא עשתה לי גודל העובר התאים לשבוע 7+5. (הבדל כמעט של שבוע). אך היה דופק ב"ה.

רציתי לשאול האם יש ממה לדאוג? היא אמרה לי שמאחר ויש דופק והכל נראה תקין אין סיבה לחשוש.
    האם הדבר יכול לנבוע מסוגים שונים של מכשיר ה u.s? ולמעשה איזה שבוע אני נמצאת כרגע? האם להמשיך עם הספירה הראשונה?

אודה לתשובתך.

יום נפלא.
2 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

פערים של עד שבוע הם בטווח הסטייה של הבדיקה ואינם מדאיגים
    כדאי להמשיך לעקוב בשלב זה אם יישאר פער מתמיד של יותר משבוע - אז לתקן את גיל ההריון

ד"ר הדר

• שלום דר׳,
    בבדיקת אולטראסאונד ראשונה (היה דופק) תוקן גיל העובר ל9 ימים פחות (במקום כמעט שבוע 8 לשבוע 6).
    בבדיקת שקיפות עורפית בשבוע 11+2 אמרו שהעובר מתאים לשבוע 12+2. כלומר שבוע יותר. האם צריך לתקן חזרה את גיל ההריון??
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה