-
שלום רב
תוספת הסיכום לעובר קיימת, אך היא קטנה ובעיקרה מתרחשת במהלך סוף הטרימסטר השלישי. לאור אנזימי הכבד התקינים צריך לעשות את בדיקת מלחי המרה בכדי לדעת שזו אכן האבחנה ובנוסף לדעת מהי דרגת החומרה מבחינת הסיכון.
הטיפול שאפשר לתת עוזר לגרד ומריד אנזימי כבד ומלחי מרה אך אינו מונע את הסיכון העוברי. לשם כך את מריכה חבכנס למעקב הדוק יותר של אולטרה סאונד ומוניטור. אם אכן מדובר בכולסטאזיס ההמלצה היא זירוז ולידה בשבוע 37
ד"ר הדר
-
הי, אני בהריון בשבוע 18 , תפקודי כבד שלי גבוהים ast ערך 55, alt ערך 77. ויש לי גירודים בגוף, בחזה בגב, ברגליים. הרופא אמר שאולי זה כולזסטזיס. אני אבצע את הבדיקת מלחי מרה, הרופא שלח אותי. השאלה שלי האם יש פגיעה לעובר עכשיו? זה יכול להזיק לו? גם ההמוגלובין שלי נמוך - ערך 11.3, hct ערך 34.6. האם הערכים תקינים? אשמח לתשובה
-
הי, אני בהריון בשבוע 18 , תפקודי כבד שלי גבוהים ast ערך 55, alt ערך 77. ויש לי גירודים בגוף, בחזה בגב, ברגליים. הרופא אמר שאולי זה כולזסטזיס. אני אבצע את הבדיקת מלחי מרה, הרופא שלח אותי. השאלה שלי האם יש פגיעה לעובר עכשיו? זה יכול להזיק לו? גם ההמוגלובין שלי נמוך - ערך 11.3, hct ערך 34.6. האם הערכים תקינים? אשמח לתשובה
הי, האם בסופו של דבר אובחנת עם כלוזסטזיס?
-
הי
אני קיבלתי תוצאות דומות.
אשמח לדעת איך זה הסתיים ואם את יכולה להמליץ לי מה לעשות.
תודה רבה
מרים