התקצרות צוואר הרחם - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום וברכה,

אני בת 29, 2 הריונות טבעיים ולידות תקינות. הריון שלישי הסתיים לאחר הפסקת הדופק בשבוע 21 עברתי גרידה ואז היסטרוסקופיה להוצאת שארית ושוב שאיבה להוצאת חלקי שליה שנשארה.
    עקב כך התפתחה תסמונת אשרמן קשה, 8 היסטרוסקופיות ניתוחיות שבאחת מהן פרפורציה ברחם, 10 היסטרוסקופיות אבחנתיות, אל ווסת שנתיים.

טופלתי בפרטי ואט אט החל לחזור הווסת, אם אפשר לקרוא לו כך, מועט מאוד.
    היתה בעיית רירית חמורה ולאחר שלוש שנים ברוך ה' הצלחנו להתחיל טיפולי הפרייה.
    שאיבה ראשונה החזרה ראשונה- הריון, דופק פסק שבוע 8.
    שאיבה שנייה החזרה 3- הריון (נוכחי) החל כתאומים שאחד לא התפתח. העובר השני תקין ברוך ה'.
    כיום שבוע 16+5 ובסקירה המוקדמת שבוע שעבר נמצא צוואר הרחם 25 מ"מ+ משפך 7 מ"מ.
    הובהלתי לתפר צווארי עקב ההיסטוריה 'המהוללה' שלי, קיבלתי נרות פרוגסטרון וכעת בשמירה עד ללידה. יש לציין שבניתוחים שעשיתי בהמלך התסמונת להסרת ההדבקויות צוואר הרחם הורחב מספר פעמים.
    יש לציין שבשבוע 14 שהוא שבוע לפני הסקירה, צוואר הרחם היה מצויין.

לאחר כל הפירוט השאלות שלי:

לגבי השמירה- לא קיבלתי הנחיות ברורות- האם לאור המצב הרפואי השמירה היא שמירה קפדנית במצב שכיבה בלבד או שמא שמירה בבית שאומרת לא להרים משאות כבדים, לא להתאמץ אך ניתן לעשות עבודות בית קלות- תליית כביסה, שטיפת כלים, טאטוא הבית, סדר כללי.
    זה מאוד חשוב לי כדי להבין אם אני אמורה להיות מושבתת כל היום במיטה ועליי להזמין עזרה לבית או שמא עליי להיות זהירה יותר.

ושאלה נוספת-האם צוואר הרחם יכול להתקצר למרות התפר? (ביקורת לאחר הניתוח צוואר רחם 36 מ"מ)

אודה לתגובתך,
    תודה רבה ובשורות טובות.

ליטל בלזם
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אין צורך להיות מרותקת למיטה, אפשר להסתובב בבית אך להמעיט בפעילות מאומצת. וכן, צוואר הרחם יכול להתקצר גם תחת תפר צווארי.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה