המטומה והיפרדות קרומים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב
    בשבוע 16 גילו אצלי המטומה בגודל 2*6 ס"מ והיפרדות קרומים. אין דימומים.
    הומלץ לי על מנוחה, אך לא שכיבה מוחלטת.

בשבוע 24 אני אמורה לחזור לעבודה
    בעבודה יוצא לי כ - 5 פעמים בשבוע לעמוד במשך שעה וחצי על הרגליים (עובדת הוראה)

האם ההמטומה וההיפרדות יכולות להישאר עד שבוע 24? ואם כן, האם ניתן לעבוד באופן הנ"ל?

(חשוב לי ליידע את ההנהלה במידה ויהיה מצב שלא אוכל לעבוד בו, כדי שידעו להיערך מראש).

תודה
4 תגובות
עמוד 1
  • תיקון: ההיפרדות בגודל 6*2. לא הוזכר הגודל של ההמטומה.
  • שלום רב

רוב הסיכויים שההמטומה תספג
    אחד הקובעים לזה הוא גודלה - חשוב מאוד מ"מ או ס"מ
    זה קשור לסיכוי שלה להספג ולסיבוכים פוטנציאליים שעלולוה לגרום.

ד"ר הדר

• כמובן שמדובר על 2*6 ס"מ (ולא מ"מ)

בשבוע שעבר הייתי בא"ס מעקב אחרי ההמטומה. היא נשארה באותו גודל אך קיבלה צבע כאילו היא "התישנה" (נהיתה אפורה כזו).

אין דימומים , אני משתדלת לא להרים כבד ולא לבצע מאמץ פיזי מוגזם, לא הונחתי לשכב.
    הרופאה שביצעה את הסקירה המליצה להימנע מקיום יחסים.

במידה והמצב ישאר יציב עד חודש תשיעי בע"ה, האם בזמן הלידה צריך לעדכן את הצוות הרפואי בקיומה של ההמטומה ובהיפרדות קרומים?
    לגבי קיום יחסים, האם צריך להימנע עד שההמטומה נספגת?

תודה
  • שלום רב

ההמטומה תספג הרבה לפני חודש תשיעי
    בכל מקרה ובכל מפגש עם רופא צריך לעדכן לגבי סיבוכים במהלך ההריון, כולל עניין ההמטומה
    מומלץ שלא לקיים יחסי מין כל עוד ההמטומה שם ו/או יש דימומים

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה