אשמח לעידוד - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי, פעם ראשונה כותבת פה . מקווה שהגעתי למקום הנכון.
    אני בת 39. התחתנתי החודש:)
    כשבועיים לפני החתונה גיליתי שאני בהריון.
    חודשיים לפני כן עברתי הפלה באמצעות ציטוטק בשבוע 6 כי הבטא נתקעה על 450 וההריון לא התפתח..(הוא אפילו לא ממש התחיל , לא ראו כלום) שנה שעברה, עברתי גרידה בשבוע 8 כי היה רק שק ריק ללא עובר..
    לכן כשגיליתי שנקלטתי בפעם השלישית לא מיהרתי לשום בדיקה.. חיכיתי לעבור את החתונה בשלום.. אתן יכולות להבין כמה טראומתי עבורי הפך להיות הריון.
    שמרתי הכל "בבטן" שבועיים שלמים, הרגשתי רע אבל פחדתי פחד מוות לבדוק.
    לפני שבוע, כמה ימים אחרי החתונה הלכתי לבדיקת דם.. יצא לי בטא 42,520 . יומיים אח"כ הלכתי לאולטרסאונד שבו הרופאה ראתה עובר ושמעה דופק :) (תודה לאל).. אמרה שאני בשבוע 7+יום..היום בעצם התחלתי את השבוע ה-8.
    למרות הבשורה, מאז הבדיקה.. אני כל הזמן בחרדה נוראית. בגלל הגיל, ובגלל ההסטוריה.. אני כל הזמן מפחדת שמשהו לא טוב יקרה שוב. בקושי ישנה בלילות. יש לי בחילות, עייפות, התכווצויות בבטן, כל הזמן מרגישה כאבי מחזור..נפיחות בבטן, חולשה.. כל כאב מכניס אותי לתקווה מהולה בפחד. מחפשת סימן בכל דבר.. כל כך רוצה שהפעם זה יצליח. מודעת לכך שהמתח לא תורם לי ושקצת איבדתי פרופורציות..
    אין לי כל כך עם מי לדבר על זה.. לא מכירה נשים שחוו כמוני את התחושות הללו. וגם לא ממהרת לשתף בשלב זה. בן זוגי הציע שאעשה שוב בדיקה רק כדי להירגע וקבעתי תור למחר. גם לבדיקה זו אני הולכת מפוחדת מאוד. האם עדיין יש שם דופק?..האם הכל מתפתח כשורה?..
    האם מישהי יכולה להזדהות עם הפחדים שלי או לשלוח לי איזו זריקת עידוד? :)
    סתם כדי שארגיש פחות לבד..
    תודה..

*נא לא לפרסם בראשי
3 תגובות
עמוד 1
  • ברוכה הבאה והמון מזל טוב
    אכן הגעת למקום הנכון.
    למרות שלא עברתי דברים דומים אני בהחלט יכולה להזדהות עם הפחד שמשהו השתבש. כיוון שההריון שלי הוא יקר, לא כספית, רגשית. השגנו אותו לאחר שנתיים של נסיונות בIVF

זה מאוד אופייני להריון ראשון ובכלל לנו הנשים. כך שאת בהחלט יכולה לדבר על זה עם חברות גם בלי להזכיר את ההריונות שלא צלחו.

לצערי המתח הזה לא ככ חולף. אומנם יוצאים מסכנה מסוימת (להפלה) בשבוע 12-13 בסוף הטרמסטר הראשון. אבל עדין יש את נושא הבדיקות ומה הם יביאו.

אבל האמת היא שככה זה החיים, אנחנו לא נוטים לחשוב על זה הרבה. אבל שום דבר לא וודאי. כך שמה שעוזר לי להשאר רגועה, זה להבין שאין לי דרך לשלוט על זה ומה שיבוא יבוא ואנחנו נתמודד.
    עוד כמה דברים שעוזרים- לנסות לא להשאר לבד, תמיד להיות בחברה. לשיר כשמגיעה הרגשה רעה.
    ללכת לים, שם אנחנו תמיד מרגישים יותר טוב.

בשורות טובות והמשך הריון קל תקין ובריא.
  • תודה יקירתי.. באמת עזרת לי.
  • קודם כל בשעה טובה :-)
    מאוד מרגש!
    תנסי להיות תמיד במחשבות חיוביות!
    המחשבה שלנו, יוצרת את המציאות שלנו :-)
    כשמגיע פחד או מחשבה "שלילית" פשוט נסי לדמיין אותה מתרחקת לעבר האופק, עד שהיא נעלמת באופק ותמצאי משהו חיובי במקום זאת, לחשוב עליו
    הריון קל בריא ותקין ובידיים מלאות כמובן :-)
    יעל

יעל נרקיס,
    נטורופתית, רפלקסולוגית מטפלת בתטא הילינג ומלווה לידות
    מומחית בליווי הריון ולידה
    [email protected]
    054-6949977
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה