-
כמות ממש יפה מצליחים הוציא ממך. (הרבה מעבר למה שהצליחו אצלי, כמעט כפול 3!) כך שאני חושבת שזה דווקא לא בעיה אצל הרופא או אצלך. סתם מעניין אותי, הרגשת תחושות לא נוחות בגוף במהלך תקופת ההורמונים? כי הכמות הזו פשוט מטורפת בעיניי!
אם כבר אצל המעבדה את יכולה לחשוב שהיה טעות. ותכלס גם לא אצלם, אם תסתכלי בטפסים מבית החולים הם כותבים בפירוש שעוברים מופרים וטובים לא בהכרח שורדים הקפאה.
גם מצב של כל כך הרבה ביציות שרק חלקן מצליחות להפוך לעוברים זה הגיוני לגמרי בהחלט קורה. (גם כאן הבית חולים לא מתחייב להפרייה בכל הביציות שנשאבו)
באופן כללי תדעי שיש 2 טכניקות ליצירת עובר. וסביר שכתבו לך גם את זה בטפסים (לא את ההסבר אלא באיזה טכנולוגיה הם השתמשו ליצירת העוברים, זה יחסית קריטי שאת מסתכלת על העוברים שהיו יכולים להיות מוקפאים ולא שרדו את ההקפאה)
1. IVF - מעבר לזה שכך אנחנו קוראים ל"הפרייה חוץ גופית" זה נקרא על שם של טכנולוגיה שקשורה בכך שמשאירים את הביצית שלך עם זרעונים בתנאי מעבדה והם עושים את שלהם.. אפשר לקרוא לזה גם ברירה טבעית. ובשיטה הזו יש פחות הפריות לעומת השיטה השניה.
2. ICSI- שיטה טכנולוגית ליצירת עובר- מחזירים זרעון אחד ספיציפי (בלי בחירה מיוחדת) לתוך הביצית. שיטה שלרוב ישתמשו אם מצאו בעיות או להגברת הסיכויים.. בקיצור השיטה הזו טיפלה יותר וודאית ליצירת עובר, האם העובר יותר מוצלח או לא? זו שאלה אחרת, שאין עליה תשובה חד משמעית.
מקווה שעזרתי.
בהצלחה
-
הי ורד,
כן האמת שזו באמת כמות גדולה. הוא שינה לי מגונאל F למונפור ואכן היה שיפור משמעותי. לדעתי הייתי רגע מגירוי יתר. אבל בתאכלס הרגשתי ממש טוב, עשו לי מעקבי זקיקים והכל היה תקין. אבל בסוף הטיפול לא צלח :( מה- 26 הופרו 16 ומה- 16 נשארו רק 6. כנראה שאיכות העוברים לא היתה טובה, ובגלל זה הם גם לא מקפיאים עוברים לא טובים.
אני שמעתי על 2 השיטות. אצלי מהבנתי משתמשים ב- ICSI(מיקרומניפולציה) בעיה קלה של המורפולוגיה של בעלי.
עכשו עושה את הסיבוב האחרון של המוקפאים האחרונים+הזרעה- אפשר לקרוא לזה החזרה כפולה. מקווה שהסיכוים יגדלו.
-
בהצלחה יקירתי
ואכן לא תמיד כל העוברים שורדים לי למשל שאבו 2 טובים ובסוף רק אחד שרד שזה גם טוב כי זה הצליח
ולחברה שלי שאבו 12 והחזירו 6 ונקלט רק אחד
אז לא להתייאש ולהישאר אופטימים
-
תודה :)
משתדלת להישאר אופטימית... מודה שקשה. אבל עדין משתדלת.
מה היו איכות העוברים שלכם? שלי תמיד מגיעים לרמה 2.
הבנתי שגם מרמה 4 בנות נכנסות להריון.....
-
הכי נשמע שהיית קרובה לגירוי יתר. אמאלה!
אני לא מכירה את המושגים האלה, רמה 2 או רמה 4, אין לי מושג מלבד מה שהאנטרנט מספר...
אני מכירה עובר עם תא שבור או לא שבור.
אני כמעט בטוחה שאנחנו מדברות על אותו הדבר.
שלי היה "חתיך" כלומר "לא שבור" או כלל הנראה רמה 1.
אל תעסיקי את עצמך בשאלות כאלה... זה ממש מייסר!
הכל בסדר אצלכם ובקרוב תחזיקו עולל קטן. פשוט תמשיכי להאמין ש"החודש זה החודש"
נקלטתי בפורים, אני חושבת שתחושת השמחה ,הטירוף והאופטימיות שמלווה את החג הזה עשתה את שלה ולכן נקלטתי. ברצינות... באתי להחזרת עוברים מחופשת לאינדאנית וכל האחיות במחלקה "עפו לי", לדעתי זו האווירה הנכונה לתינוק להכנס לרחם. (אם הוא כבר נכנס דרך מבחנה)
אז עכשיו לא פורים... אבל תעשי לו אווירה שממש כיף אצלכם :).
אני נשמעת כמו משוגעת, אני מפסיקה עכשיו.
בשורות טובות.
-
כיף לשמוע!
קשה לא להתעסק בשאלות.... אם ההית במקום הזה אז את בטוח מבינה.
מאוד מתסכל המצב.
היו לי חודשים כל כך טובים ומשמחים וזה לא קרה בהם.
אבל אני בטוחה שיהיה בסד.... פשוט לא נתפס לי העניין של הזמן, ההמתנה והשנה שחלפה לה כל כך מהר... הזמן רץ וזה מבאס
-
מהקל לכבד:
1. זה מתעכב אבל זה יגיע
2. אם כל הכבוד לעולל הזה, מסביבי יש מ-ל-א נשים בהריון, חלקן חברות טובות. אפשר כבר להצטרף אליהן?! אף אחד לא מבין את המצב שלי מסביב.
3.מה הקטע? למה זה פוסח עלי?
4. זה יקרה? אי פעם?
5. לא יקרה, יאללה נתקדם לאימוץ.
הכי הגיוני להיות בכל השלבים האלה... סביר שיש עוד שלבים...אלה מה שאני חוויתי.
תרגעי תנשמי ואל תחשבי.
-
צריך לחשוב חיובי למרות שזה קשה
אני אחרי השאיבה טיילתי עם בעלי ודקה לא היינו לבד בבית תמיד חברים או להורים או יוצאים לבתי קפה רק לא חושבים על זה מה שיהיה יהיה
כמובן שהיה יורד הלילה הייתי מתפללת ומשוחחצ הרבה עם בורא עולם אבל זה מדהו שלי
אנני יודעת כמה קשה לחשוב חיובי אבל הכחתי את עצמי וכל מחשבה שלילית שהייתה קופצת לי הראש
מתחילה לשיר לעצמי וזה בתכלס כנראה מה שעזר לי והכי חשוב הואדתי מהלחץ
ועוד משהו לא הייתי מתעסקת הרבה בעוברים הידיעה שההחזרה הצליחה ונשאר רק לחכות גם הייתה חשובה מבחינתי העדפתי כמה שפחות שאלות ובאיטרנט בכלל לא התעסקתי סתם מתסכל המידע שם
הקיצר חשיבה חיובית ואמונה זה הדברים שהכי עוזרים לנו;)
-
נכון מאוד!
מקווה לעדכן בתשובה חיובית בקרוב...
תודה בנות
ושבת שלום
-
לא קראתי מה כתבו קודמותיי -אבל הקפאת הביציות תלויה בכמה דברים
1. שיהיו עוברים להקפיא (דא!)
2. שמה שהופרה ימשיך להתחלק בצורה תקינה
3. שעוברים ישרדו את ההקפאה
4. ובעת החזרה של עובר מוקפא, שהעובר ישרוד את ההפשרה.
לכן, יכול מאוד להיות שהעוברים לא המשיכו להתחלק, או שפשוט לא שרדו את ההקפאה.
לי שואבים בדר"כ בין 4-5 ביציות, יוצא לי בדר"כ עובר 1, השאר פשוט לא מתחלק.
בהצלחה!
-
היי אני בת 35 היום עשיתי שאיבת ביציות רופא אמרלי שרק 4 יש עד כמה יש לי סיכוי לעוברים כי רק מחר צריך לתת לי תשובה כמה עוברים יש וכמה מחזירים
-
היי אני בת 35 היום עשיתי שאיבת ביציות רופא אמרלי שרק 4 יש עד כמה יש לי סיכוי לעוברים כי רק מחר צריך לתת לי תשובה כמה עוברים יש וכמה מחזירים
היי
איפה עשית את השאיבה ?
גם לי שאבו 4 מתוכם 2 הופרו
-
היי מאמי גם לי יהיה אותו דבר ובסוף יש לי 3 עוברים 2 החזירו לי ו1 מקפאים מחכה עכשיו לבדיקת בטא
-
ב24/11 הגיע שאבו לי בהרדמה שונה מנשים אחרות בגלל עודף משקל וסיגריות הרדמה כואבת ביום חמישי
הרדמה שונה הרדמה של אפידורל שמפוצצות בכאבים וחומרים שלא תדעי.
יצאתי מהשאיבה כולי רועדת כולי כואבת לעומת בנות אחרות ואמרתי לעצמי אלוהים תעזור לי לא לעבור את זה בחיים
התקשרו אלי למחרת ואמרו לי לאחר ששאבו לך 9 ביציות הופרו 5!!!
כולי שמחתי הודעתי לאלוהים בכיתי אכלתי גלידה נהנתי כל הסופש
התקשרו אלי ביום ראשון ואמרו לי תבואי להחזרה אמרתי להם העדיפות למה שאני יודעת עדיף לבוא להחזרה ביום החמישי של העובר ולא השלישי .
אז הם אמרו לי נכון בואי נעשה את זה .
יום למחרת הדוקטור מתקשר אלי אומר לי תקשיבי מתוך ה5 שהופרו נשארו רק 2 טובים וגם יחסית טובים נפל לי הטלפון מהיד בכיתי את נשמתי ואמרתי אוקיי בסדר אין בעיה בסדר הכל טוב תנשמי.ביום ההחזרה מתקשרים להגיד לי אל תבןאי האובר שנשאר רוצים לראות אם יצליח להתפתח .לא ויתרתי אמרתי להם אני באה להחזרה
-
וואי עכשיו אני לא יודעת איך לרשום את זה אבל שאבו לי 35 (!!) ו23 הופרו
כמה בדרך כלל שורדים וכמה מחזירים?
-
היי מאמי לי היה אותו דבר 4 מהם יצאלי 3 עוברים
אז יש סיכוי טוב ...בהצלחה מותק????