עזרה! לחץ דם גבוה בשבוע 10 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי
    אני בשבוע 10 + 4 ימים
    (לאחר 3 הזרעות ו 3 IVF עם 4 החזרות - תרומת זרע ללא שום בעיה ידועה)
    בשבועיים האחרונים התברר שלחץ הדם שלי גבוה ונתנו לי לעקוב
    רכשתי מכשיר הביתה ואני מודדת 3 פעמים ביום
    הלחץ דם משתנה אבל גבוה גם במצבי מנוחה
    134/92
    מגיע גם ל 150/99
    הדופק גם גבוה ומשתנה בטווח של 85-116
    (לפי בדיקה עם רופא המשפחה - בשבוע 5 הלחץ דם היה תקין)

מה זה אומר?
    האם אני צריכה לעבור למעקב רופא הריון בסיכון?
    האם נשקפת סכנה להריון?
    עשיתי בדיקות דם ושתן והכל נראה תקין.
    בנוסף אני לוקחת קרטיה (עוד מטיפול הIVF החל מהחזרת העוברים ללא סיבה מיוחדת, זה היה עוד ניסיון כחלק מהטיפולים)
    אשמח לעזרה
    תודה
    טל
    tal
4 תגובות
עמוד 1
  • אני בת 37

tal
  • שלום רב

נראה כי מדובר ביתר לחץ דם כרוני (לאור האבחנה המוקדמת בהריון). זה דורש מעקב הריון בסיכון גבוה ועוד מספר בדיקות לברור הסיבה והסיבוכים של ל"ד הגבוה (אם ישנם כאלו בכלל). לנשים עם יל"ד כרוני יש עלייה בשכיחות סיבוכי ההריון אך עם טיפול ומעקב מתאימים ניתן לצמצם זאת באופן משמעותי (למשל על ידי הקרטיה שאת כבר לוקחת).

ד"ר הדר

• תודה רבה על תגובתך המפורטת:)

tal
  • שלום רב

1. זה אומר שככל הנראה יש לך יתר לחץ דם כרוני. חשוב להשלים מספר בדיקות בהקשר הסיבה
    האפשרית ליתר לחץ דם, משכו והאם נותר נזק משני בעקבותיו
    2. כן, את זקוקה למעקב הריון בסיכון
    3. יש שיעור גבוה יותר של סיבוכים ביתר לחץ דם, בעיקר רעלת הריון, מכאן הצורך במעקב סיכון
    4. קרטיה זה טיפול חשוב במקרה שלך

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה