מום בעובר התגלה בשבוע 25 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    אני בת 28. הריון ראשון.
    לא עשינו סקירה מוקדמת.
    בסקירה המורחבת עכשיו התגלה שחדר מוח שמאלי הינו ברוחב 11 מ"מ ואילו הימני ברוחב 5.5 מ"מ, ולעובר אין כף יד שמאל.
    אני ובעלי מנסים כבר שנתיים להרות. אני ובעלי קרובי משפחה (אמא שלי בת דודה של אמא של בעלי).
    עשינו בדיקות כל אחד בנפרד לפני ההריון - בדיקת זרע ובדיקת הרחם ולא מצאו שיש משהו לא תקין אצל כל אחד מאיתנו בנפרד.
    ניסינו לקבוע ייעוץ גנטי והקרוב ביותר רק עוד שבועיים.. יש לי כמה שאלות אם תוכלו לעזור לי:
    1. אני יודעת שכרגע אין התפתחות בכף יד שמאל השאלה היא האם בהכרח יש פיגור שכלי? ויש עוד סיכוי שהיד תתפתח? ומה לגבי המשך ההריון מה הסיכוי לבעיות נוספות בשאר האיברים?
    2. מבחינת הפלה.. אנחנו מאד מתלבטים מה לעשות אנחנו כבר בשלב מאוחר (שבוע 25) והייעוץ הגנטי עוד שבועיים (שבוע 27) האם זה מסוכן לחכות? מה הסיכון בכך עבורי אם אעשה הפלה רק לאחר הייעוץ הגנטי?
    3. האם יש סיכוי שבייעוץ הגנטי יגידו לנו שמבחינה גנטית אין פתרון ושבכל היריון יהיה מום בעובר? או שתמיד יש פתרון רפואי לבעיות גנטיות החל מהריון הבא?
    4. האם הפתרון הכי נכון זה הפלה??? אני ובעלי ממש נשברים ולא יודעים איך להחליט גם מבחינת המידע שיש לנו להעריך מה יהיה מצב התינוק מבחינה שכלית ויתר האיברים וגם מבחינת זה שנסינו הרבה מאד זמן (שנתיים)..?
    5. הרופא שעשה את הסקירה המורחבת אמר שאם הפלה לא באה בחשבון עלינו לעשות בדיקות נוספות כמו: אקו לב וסקירה מורחבת של המוח בשבוע 32.. האם בכל מקרה מומלץ שנעשה את הבדיקות האלה ורק אחרי זה להחליט על הפלה?
    6. האם דיקור מי שפיר יכול לשנות את ההחלטה? ( הבנתי שבייעוץ גנטי לוקחים בדיקות דם וגם לוקחים דיקור מי שפיר כדי לבדוק מה הבעיות בעובר בהריון זה)

אני יודעת שזה הרבה שאלות אני ובעלי פשוט אובדי עצות... מחכים לתשובתכם נודה אם תוכלו לענות בהקדם כי אנחנו באמת לא יודעים למי לפנות ומה לעשות

תודה רבה מראש,
    הילה.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. לא בהכרח יש גם בפיגור שכלי, אך בכל תשמונת יש לכך סיכון גבוה יותר. אני
    מניח כי היועץ הגנטי יוכל לתת לך מספרים יותר מדויקים.
    לגבי היד,אין סיכוי שהיא תתפתח.
    לגבי ממצאים נוספים, אין דרך להעריך זאת - זה משהו שצריך לבדוק בהמשך

2. אין בזה סיכון, בכל מקרה הפסקת הריון בשבועות הללו כרוכה בהמתת העובר
    ברחם וגרימת לידה, שהיא למעשה "לידה שקטה" אך זו לידה לכל דבר. כך שאין
    הבדל משמעותי מאוד אם זה נעשה בשבוע 25 או 27

3. זה תלוי מה הבעיה שמוצאים, אבל יש לזה פתרונות והסיכוי שזה יחזור על עצמו
    בהריון הבא הוא מאוד נמוך

4. זה אני לא יכול לומר לכם, זו החלטה אישית שלכם.

5. כן

6. כן

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה