הי רונית,
על מנת שביתך תתחיל לישון במיטה שלה יש צורך לגרום לה להתיידדות עם המיטה. אם עד עכשיו ישנה איתכם במיטה אז בוודאי שהמעבר למיטה משלה לא קל ואף מפחיד ולכן ההתנגדות שלה מובנת בהחלט.
לפי מה שאת מתארת לביתך אין יכולת הירדמות עצמאית. היא נרדמת בזמן ההנקה, או על הידיים או בזמן נסיעה... זה מאוד מתסכל ובמיוחד אותה. היא עייפה , רוצה לישון ולא יודעת איך לעשות זאת.
ברגע שביתך תדע כיצד להירדם בכוחות עצה, ברגע שלא תהיה לה את התלות הזו בהנקה ובעזרה שלכם אז כמובן שהיא תישן כל הלילה. בגיל שנה האכלות במהלך הלילה הן לא מומלצות. זה פוגע באיכות השינה וכמובן גם בהאכלות היום שהן האפקטיביות והחשובות.
יש כאן כמה גורמי תלות שעליהם צריך לעבוד: 1. הנקה. 2. נוכחות שלכם במיטה איתה. 3. ידיים. 4 נסיעה ברכב.
כל הגורמים הללו ניתנים לגמילה :) בגלל שההנקה היא תלות רגשית מאוד חזקה אז לא גומלים בצורה דרסטית. יש צורך להכריז על שעה בלילה שלפניה לא תניקי ואז תחזירי למיטה ותרגיעי אותה ללא הנקה. על ידי מגע ועל ידי חיבוק. משעה מסויימת, שעליה תחליטי את יכולה הניק אותה, וודאי שהיא לא נרדמת בזמן ההנקה ואז החזירי למיטה כשהיא ערה. אם נרדמת בזמן ההנקה, אין להעיר אותה....
לאחר פרק זמן מסויים, לדוגמא של 3 שעות את יכולה להניק שוב, אך כל יקיצה שתהיה לפני 3 שעות מזמן ההנקה האחרונה תהיה מלווה בהחזרה לשינה ללא ההנקה.
ביתך צריכה כאמור לחוות תחושת ביטחון במיטה שלה, זה יקרה על ידי התרחקות הדרגתית מהמיטה.
בשלב ה1 לתהליך- את יושבת לידה, על כיסא, מוודאת שהיד שלך כל הזמן עליה, מגע מלא עד להירדמות סופית. בכל פעם שאת לא מצליחה להרגיע אותה אז מרימה אותה, מחבקת אותה עד להרגעה, בשנייה שתירגע אז את מניחה בחזרה במיטה. וחוזר חלילה. חשוב קודם לנסות ולהרגיע במיטה. לאחר מספר ימים, בהם תחוו הרדמות רגועות יותר, אתם עוברים לשלב 2- המגע רק להרגעה וההירדמות הסופית ללא מגע.
לאחר מספר ימים- שלב 3- אתם יושבים על כיסא, ליד הדלת, בתוך החדר, וקמים להרגיע אותה במידב ובוכה.
השלב 4- יציאה מהחדר לאחר שבתכם מונחת במיטה כשהיא ערה. במידה ובוכה, נכנסים לחדר , מרגיעים ויוצאים.
כל התהליך צריך להיות מלווה גם על ידי טקס שינה נעים וקבוע שחוזר על עצמו.
מאוד חשוב לדעת גם מה קורה במהלך היום. צריך לראות שהיא ישנה מספיק ולא מגיעה בעייפות יתר לשנת הלילה שלה. כמובן שחשוב גם במהלך היום לדאוג שתישן בהתאם לשלבי התהליך.
לא צריך להגיע למצב של ייאוש. יש לכך פיתרון. אני בהחלט חושבת שבמקרים כאלו יש לשקול ייעוץ מקצועי, תהליך שנעשה עם יועצת שינה מאוד יכול לעזור לכם. לאחר פגישת אבחון מעמיקה, נבנית לכם תוכנית שמותאמת לכם באופן אישי וכמובן הליווי הוא מאוד אבל מאוד חשוב ועוזר. זהו תהליך הדרגתי שלוקח זמן וחשוב לבדוק שהתגובות שלכם הן אכן נכונות.
במידה ותרצי פרטים נוספים לגבי תהליכי ייעוץ השינה שאני מעבירה, אז אשמח.
בהצלחה!
חשוב לציין שלכל אורך התהליך יש מתן מענה תמידי ומיידי לבכי של התינוק.
דנה קרסיס, יועצת שינה בשיטת "לילה טוב" 054-4270222
www.goodnightbaby.co.il