מעבר למיטת תינוק והירדמות עצמאית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    אני אמא לבת מקסימה בת שנה :)
    הבת שלנו ישנה אתנו במיטה (דבר שהתחיל כשהייתה בערך בת חודשיים) וניסינו מס' פעמים מאז להעביר אותה למיטה שלה, בחדר שלה, ללא הצלחה ולכן בחודשים האחרונים היא ישנה אתנו.

אנחנו מעוניינים להעביר אותה למיטה שלה אולם היא ממש מתנגדת (ברור לי שהיא פשוט מורגלת למצב האחר) אבל זה ממש בעיה כי היא צריכה לישון בשעה מוקדמת ולא נרדמת אם אנחנו לא אתה או שנרדמת ומתעוררת תוך זמן קצר.

בנוסף לכך, היא עדיין יונקת וזו הדרך שלה לרוב להירדם.
    אם לא בהנקה היא נרדמת רק בנסיעה או בידיים של אבא כשהיא ממש אבל ממש עייפה...

אשמח ממש לעזרה
    1. איך עוזרים לה ללמוד להירדם ללא הנקה?
    (אני מנסה הרבה להרדים על הידיים, בטיול, בהרגעה- אבל זה ממש לא מצליח...)
    2. איך הכי נכון לבצע את המעבר למיטה שלה ולהרדים אותה?
    3. היום היא מתעוררת כמה פעמים במהלך הלילה, אוכלת וחוזרת לישון- איך אפשר לעזור לה לישון לילה שלם?
    מקווה מאוד שאת יכולה לעזור לי, כי אני כבר ממש מיואשת...
1 תגובות
עמוד 1
  • הי רונית,

על מנת שביתך תתחיל לישון במיטה שלה יש צורך לגרום לה להתיידדות עם המיטה. אם עד עכשיו ישנה איתכם במיטה אז בוודאי שהמעבר למיטה משלה לא קל ואף מפחיד ולכן ההתנגדות שלה מובנת בהחלט.

לפי מה שאת מתארת לביתך אין יכולת הירדמות עצמאית. היא נרדמת בזמן ההנקה, או על הידיים או בזמן נסיעה... זה מאוד מתסכל ובמיוחד אותה. היא עייפה , רוצה לישון ולא יודעת איך לעשות זאת.
    ברגע שביתך תדע כיצד להירדם בכוחות עצה, ברגע שלא תהיה לה את התלות הזו בהנקה ובעזרה שלכם אז כמובן שהיא תישן כל הלילה. בגיל שנה האכלות במהלך הלילה הן לא מומלצות. זה פוגע באיכות השינה וכמובן גם בהאכלות היום שהן האפקטיביות והחשובות.

יש כאן כמה גורמי תלות שעליהם צריך לעבוד: 1. הנקה. 2. נוכחות שלכם במיטה איתה. 3. ידיים. 4 נסיעה ברכב.

כל הגורמים הללו ניתנים לגמילה :) בגלל שההנקה היא תלות רגשית מאוד חזקה אז לא גומלים בצורה דרסטית. יש צורך להכריז על שעה בלילה שלפניה לא תניקי ואז תחזירי למיטה ותרגיעי אותה ללא הנקה. על ידי מגע ועל ידי חיבוק. משעה מסויימת, שעליה תחליטי את יכולה הניק אותה, וודאי שהיא לא נרדמת בזמן ההנקה ואז החזירי למיטה כשהיא ערה. אם נרדמת בזמן ההנקה, אין להעיר אותה....

לאחר פרק זמן מסויים, לדוגמא של 3 שעות את יכולה להניק שוב, אך כל יקיצה שתהיה לפני 3 שעות מזמן ההנקה האחרונה תהיה מלווה בהחזרה לשינה ללא ההנקה.

ביתך צריכה כאמור לחוות תחושת ביטחון במיטה שלה, זה יקרה על ידי התרחקות הדרגתית מהמיטה.
    בשלב ה1 לתהליך- את יושבת לידה, על כיסא, מוודאת שהיד שלך כל הזמן עליה, מגע מלא עד להירדמות סופית. בכל פעם שאת לא מצליחה להרגיע אותה אז מרימה אותה, מחבקת אותה עד להרגעה, בשנייה שתירגע אז את מניחה בחזרה במיטה. וחוזר חלילה. חשוב קודם לנסות ולהרגיע במיטה. לאחר מספר ימים, בהם תחוו הרדמות רגועות יותר, אתם עוברים לשלב 2- המגע רק להרגעה וההירדמות הסופית ללא מגע.
    לאחר מספר ימים- שלב 3- אתם יושבים על כיסא, ליד הדלת, בתוך החדר, וקמים להרגיע אותה במידב ובוכה.
    השלב 4- יציאה מהחדר לאחר שבתכם מונחת במיטה כשהיא ערה. במידה ובוכה, נכנסים לחדר , מרגיעים ויוצאים.

כל התהליך צריך להיות מלווה גם על ידי טקס שינה נעים וקבוע שחוזר על עצמו.

מאוד חשוב לדעת גם מה קורה במהלך היום. צריך לראות שהיא ישנה מספיק ולא מגיעה בעייפות יתר לשנת הלילה שלה. כמובן שחשוב גם במהלך היום לדאוג שתישן בהתאם לשלבי התהליך.

לא צריך להגיע למצב של ייאוש. יש לכך פיתרון. אני בהחלט חושבת שבמקרים כאלו יש לשקול ייעוץ מקצועי, תהליך שנעשה עם יועצת שינה מאוד יכול לעזור לכם. לאחר פגישת אבחון מעמיקה, נבנית לכם תוכנית שמותאמת לכם באופן אישי וכמובן הליווי הוא מאוד אבל מאוד חשוב ועוזר. זהו תהליך הדרגתי שלוקח זמן וחשוב לבדוק שהתגובות שלכם הן אכן נכונות.

במידה ותרצי פרטים נוספים לגבי תהליכי ייעוץ השינה שאני מעבירה, אז אשמח.

בהצלחה!

חשוב לציין שלכל אורך התהליך יש מתן מענה תמידי ומיידי לבכי של התינוק.

דנה קרסיס, יועצת שינה בשיטת "לילה טוב" 054-4270222 www.goodnightbaby.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה