סטודנטית עובדת ובהריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ותודה מראש על המענה אם יתאפשר,
    אני סטודטנית, עובדת ובהריון שני. לומדת פעמיים בשבוע.
    אני יודעת שמי שבהריון זכאית לקבל החזר בגין בדיקות הריון וזה החוק: מי שעובדת משרה מלאה מקבלת החזר של 40 שעות ומי שעובדת חצי משרה מקבלת 20.
    כשמסתכלים על זה ככה, נראה שכל מי שסטודנטית עובדת ובהריון לא זכאית. אבל כשמפעילים את ההיגיון זה אומר בעצם שמי שעובדת 100% מקבלת 40 שע ומי שעובדת 50% מקבלת 20 שע. בחוק היבש הכתוב אין התייחסות למי שעובדת 75% וההיגיון אומר שאם 50% זכאית, קל וחומר 75% זכאית. אז איפה הבעיה?
    המעסיק שלי בוחר להקשיב לרואה חשבון שלו שאומר שהזכאות היא לפי אם עבדתי שבוע מלא.
    אני בחודש חמישי, עייפה וכ"כ מתוסכלת שהוא כזה סתום שהוא לא רואה את ההיגיון. בסוף זה מסתכם באיזה 500 ש"ח אבל רק אישור על זה מעו"ד יעלה לי לא פחות מ250 ש"ח. ..
    מה לעשות? אני באמת מאמינה שזה מגיע לי מכוח החוק .. ( שלא השתנה מ1954 בערך)..
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום לך,
    כפי שאת ודאי יודעת, חוק והגיון לא תמיד נפגשים, ובמחלוקת - החוק גובר...
    התסכול שלך נובע מהעובדה שנקודת המוצא שלך שגויה, ולהלן הוראת החוק הנכונה באשר לשעות בדיקה:
    עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא, לפחות 4 שעות ביום - רשאית להיעדר ל40 שעות במשך ההריון.
    עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא לא יותר מ 4 שעות ביום - רשאית להיעדר 20 שעות במהלך ההריון.
    אני מניחה שכעת יהיה לך קל יותר ליישם זאת, ואם את לא עובדת שבוע מלא, הרי שאין לך זכאות. עד כמה שזה ודאי יאכזב אותך, לפחות המצב החוקי יהיה ברור לך עכשיו.

הרבה הצלחה,

ברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    משרד עורכי דין חן שטיין ושות'

מגדלי עזריאלי, המגדל העגול קומה 35, תל אביב
    טל: 6245588- 03
    פקס:6245599- 03
    אתר עו"ד שטיין ("המשפט"): www.hamishpat.co.il
    הדף העסקי שלנו בפייסבוק - https://www.facebook.com/hamishpatlaw
  • א. תודה על המענה המהיר.
    ב. ממה שאני מבינה ממך, אם אבוא לעבודה לשעה שעתיים בשבוע עבודה מלא אהיה זכאית ל20?
  • וגם, עו"ד אחרת אמרה לי שזה נתון לפרשנות.. והדברים שכתבתי זה ממה שהיא הסבירה.. בנוסף, יש כ"כ הרבה חוקים אבל יש גם חריגים..
    אז מדוע אין הסכמה גורפת?
    זה נשמע כ"כ לא הגיוני שהאוכלוסייה של סטודנטיות עובדות ובהריון לא זכאיות. מה גם שאוטוטו נגמר סימסטר וחוזרים לעבוד כרגיל לפחות חודשיים עד הסימסטר הבא.. ואז מה ההתייחסות?
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה