בוקר טוב,
ראשית כל, כל ויטימין\מינרל נספג באחוז מסויים בגוף ולרוב לא כל הכמות שמצויינת על גבי אריזה של מזון נספג כולו בגוף. ישנם מזונות שהנוטריינטים שבהם נספגים בגוף יותר טוב וכאלה שפחות טוב, לפעמים יש בעיות של ספיגה בקרב אנשים מסוימים ובנוסף לכל ישם מזונות\רכיבים המעכבים ספיגה של ויטמין\מינרל וכאלה המעודדים ספיגה של מינרל\ויטמין.
ייתכן ונאמר לך שברזל בדגני בוקר אינם נספגים לאור כמויות גבוהות של סיבים תזונתיים\חיטה מלאה העשויים לעכב את ספיגת הברזל בגוף, אך זה אינו אומר שהברזל אינו נספג כלל.
עוד דוגמאות : ברזל מהחי נספג טוב יותר מאשר ברזל מהצומח. תסתכלי שוב על מה שרשמתי בשאלתך הקודמת: נתתי דוגמא למעכב ספיגה של ברזל: סידן. ולכן לא מומלץ לאכול מזון עשיר בסידן (גבינות\חלב) בסמוך לאכילת מזון עשיר בברזל (בשר\קטניות). נתתי גם דוגמא למזונות העשירים בויטמין C העוזרים לספיגת הברזל בגוף.
לגבי תוספים: ישנם מקרים של חסרים משמעותיים בברזל (כמו גם רכיבים אחרים) הדורשים טיפול בתוסף אשר מכיל מינון גבוה באופן משמעותי מאשר מהמזון. בקרב נשים בהריון ישנה המלצה ללקיחת תוסף ללא כל קשר לחסרים בגוף. גם כאשר מומלץ לקחת תוסף, עדיין מומלץ להמשיך לאכול מזונות עשירים בנוטריינטים חיוניים.
בשורה התחתונה: חשוב לאכול באופן מגוון ולהתייחס לכל מקרה לגופו.
בהצלחה,
עינת כהן,
תזונאית קלינית.
https://www.facebook.com/einatcohen.vegan.nutrition