שלום מיכל!
העלת מספר נושאים חשובים מאוד.
1. לגבי תחילת ההריון- כמובן שכעת אין מה לעשות. אלא אם כן את מרגישה שהפרזת באלכוהול ותהיי שקטה יותר להתייעץ עם רופא השמפחה שלך.
לגבי סושי שתדעי לפעם הבאה- לפי ההנחיות לא מומלץ לאכול סושי גם אם הוא צמחוני אלא אם את מכינה בבית שלך. הסיבה לכך היא שבמטבחים בחוץ לא עושים הפרדה בין חיתוך הירקות והדגים והסכנה היא בזיהום המועבר על ידי דגים שאינם מבושלים מספיק.
2. מה מומלץ לאכול? אני מצרפת לך לינק להנחיות של משרד הבריאות לתזונה בהריון שכולל בתוכו הנחיות לתזונה מאוזנת, דגש על רכיבי מזון חיוניים וגם בטיחות במזון.
http://www.health.gov.il/Subjects/pregnancy/during/Pages/proper_nutrition_during_pregnancy.aspx3. בחילות בהריון- במהלך הטרימסטר הראשון תופעת הבחילות היא מאוד נפוצה ולרוב עוברת עד תחילת הטרימסטר הבא. למרות הקושי חשוב להמשיך לאכול מנות קטנות כל כמה שעות. מזונות יבשים כגון לחם\צנים\קרקר מתקבלים טוב בדרך כלל, כמו כן להימנע ממזונות מתובלים מידי או חריפים מידי ולהימנע ממזון מטוגן. שורש גינגר טרי בתה או לשים מעט בפה כסוכרייה עשויה להקל על תחושת הבחילה.
בהצלחה
עינת כהן
תזונאית קלינית
https://www.facebook.com/einatcohen.vegan.nutrition