תינוקת בת שנה עם שינה לא רציפה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי,

    התינוקת שלנו בת שנה.
    עד לפני כחודשיים היא הייתה נרדמת על הידיים ומתעוררת כל הזמן וזקוקה לעזרה בהירדמות שוב.
    לפני כחודשיים הרגלנו אותה להירדם לבד במיטתה כאשר יושבים לצידה.
    לאחר שהצליחה להרדם לבד - היא קמה הרבה פחות בלילה ולעיתים אף ישנה לילות רצופים (בערך מ-19:00 עד 06:00).
    בשבועיים האחרונים השינה שלה התחילה להשתבש - היא נרדמת סביב השעה 18:30 ומתעוררת כל כשעתיים, כאשר בחלק מהפעמים היא לא מוכנה להרדם עד שמאכילים אותה - בערך בשעה 22:30, בשעה 03:00 ושוב סביב השעה 06:00. בשאר הפעמים היא מתעוררת בשביל מוצץ.

    במהלך היום היא ישנה שינה אחת בצהריים ולעיתים גם שינת בוקר.

    מה אפשר לעשות כדי להחזיר את השינה שלה להיות רציפה? אובדת עצות.

    תודה!
7 תגובות
עמוד 1
  • בוקר טוב,

    אני שמחה לשמוע שהצלחתם להרגיל את בתכם להירדם לבד במיטתה, שאפו! אני מתארת לעצמי שזה לא היה פשוט אך בוודאי השיפור שהתבטא בפחות יקיצות בלילות דרבן אתכם להמשיך.
    לרוב בגיל שנה תינוקות עדיים זקוקים ל 2 שנות יום, בוקר וצהריים, שנת הבוקר לרוב מתבטלת בסביבות גיל שנה וחודשיים ויש תינוקות שעדיין זקוקים לשנת הבוקר גם בגיל שנה וארבעה חודשים. ייתכן ובתכם הולכת לישון בעייפות יתר ולכן מתעוררת כל שעתיים. שימי לב האם זה קורה בימים שבהם היא ישנה פחות טוב במהלך היום.
    רשמת שבחלק מהפעמים היא לא מוכנה להירדם עד שמאכילים אותה, בערך בשעה 22:30, מדברייך אני לא מבינה מה קורה ביקיצות הללו, האם היא בוכה ואתם מנסים להרדימה בחזרה ואז לבסוף בחוסר בררה מאכילים? במצבים כאלו מה שקורה הילדה מבינה שבסופו של דבר ההורים יאכילו אותה ולכן שווה לה להמשיך לבכות עד שתקבל את הבקבוק/ ההנקה שיעזרו לה לחזור לישון.
    בגיל שנה אכילה 3 פעמים בלילה לא נובעת מרעב אלא מצורך בעזרה לחזור לישון. אכילה פעם אחת היא עוד סבירה ומתקבלת על הדעת מעבר לכך זה פוגע באיכות השינה וגם בהאכלות היום שהן החשובות יותר.
    מה קורה כיום בהרדמות? איך נראות ההרדמות שלכם? מה אתם עושים כאשר היא מתעוררת בלילות? האם כאשר היא מתעוררת למוצץ אתם מגישים לה אותו או שמים לה בפה?
    נשמע שיש כמה גורמי תלות שעוזרים לה לחזור לישון. אשמח לשמוע פרטים נוספים.
    דנה קרסיס
    יועצת שינה לתינוקות וילדים בשיטת "לילה טוב"
    054-4270222
    www.goodnightbaby.co.il
  • היי דנה,
    תודה רבה על תשובתך.

    לשאלותייך:
    כאשר היא מתעוררת בלילה אני מנסה להרדים אותה בחזרה ולפעמים היא פשוט מסרבת - מסתובבת בלי סוף במיטה, זורקת את המוצץ ולבסוף מתיישבת על המיטה ומתחילה לצעוק "האמ" (שזה מה שהיא אומרת כשהיא רעבה או צמאה במהלך היום). בשלב הזה אני בד"כ הולכת להכין לה אוכל.
    כיום בהרדמות אני משכיבה אותה במיטה, שמה לה מוצץ ומתיישבת ליד מיטתה. ב-10-20 הדקות הראשונות היא בד"כ זורקת את המוצץ כל הזמן ולאחר מכן היא נרגעת ולאט לאט מתחילה להירדם. כאשר היא מתעוררת בלילה אני בד"כ שמה לה את המוצץ בפה ויוצאת מהחדר (היא נרדמת ישר לאחר שהמוצץ בפה שלה).

    אגב, לפני שהיא היתה נרדמת במיטה שלה לבד - היא היתה נרדמת בידיים כאשר היא צובטת לנו את היד ולאחר מכן היתה נרדמת במיטתה כאשר היד שלנו מונחת לידה והיא צובטת אותה. היום כשהיא מנסה להרדם היא קודם כל מנסה לתפוס לי את היד כדי לצבוט אותה ובשניה שהיא רק נוגעת לי ביד היא עוצמת עיניים (כמובן שאני לא נותנת לה את היד לשם כך אבל אפילו כשאני שמה לה מוצץ היא ישר תופסת לי את היד לשניה הזו כדי לצבוט). עדיין מאד קשה לה להרדם לבד ולעיתים זה לוקח גם 40 דקות, שחלק גדול מהזמן הזה היא פשוט זורקת את המוצץ ומנסה לתפוס את היד שלי מחוץ למיטה שלה.
  • נסי לשבת לידה ובכל פעם שהיא מתחילה לבכות אז הרגיעי במיטה, קודם כל עם מגע, במידה ואת לא מצליחה אז הרימי וחבקי אותה עד שתירגע. בשנייה שתירגע הניחי בחזרה במיטה וחוזר חלילה. נשמע שעדיין יש קושי גדול בהרדמות. אני לא כל כך מבינה עדיין לחלוטין כיצד נרדמת בסופו של דבר בתחילת הלילה. האם נרדמת עם המגע שלך או רק כשאת יושבת לצידה. דרך העברת המסר מאוד חשובה. כלומר, גם חשוב להעביר לה את המסר שהמגע הוא בשליטת ההורים ולא בשליטתה.
    מאוד חשוב להחזיר אותה לישון כפי שהיא נרדמת בתחילת הלילה, גם אם זה ייקח זמן, חשוב להיות מאוד ברורה במסרים שלך ועקבית. אם את יודעת מראש שאין לך את הכוח להתמודד עם החזרה ארוכה לשינה אז כבר כנסי לחדר שלה עם בקבוק, הוציאי אותה מהמיטה, שבי על כיסא, האכילי אותה והחזירי למיטה. כאשר את מנסה להחזירה לישון והיא בוכה, היא מבינה ששווה לה להתעקש ולבכות כי בסוף אמא הולכת להכין לי בקבוק. גם היציאה מהחדר תורמת לגירויים נוספים. עדיף כמה שפחות גירויים, כמה שפחות כניסות ויציאות מהחדר. כמובן שגם עדיף שרק הורה אחד יהיה מעורב בהרדמה.
    לגבי המוצץ- חשוב לדעת שבגיל שנה ביתך מסוגלת לקחת מוצץ באופן עצמאי, אין בעיה עם מוצץ, הבעיה מתחילה כאשר הילד תלוי בהורה שמגיע ושם לו מוצץ בפה. כך נוצרת תלות של ביתך בהחזרת המוצץ.
  • היי,
    היא לא נרדמת עם המגע שלי אלא רק כשאני יושבת לצדה.
    יש לי את הכח להתמודד ואני מוכנה לעשות כל שיידרש על מנת שהשינה שלה תהיה רציפה.
    האם כדאי קודם ללמד אותה לקחת את המוצץ לבד או קודם להרגיל אותה לוותר על הארוחה?
    בנוסף, האם לדעתך כדאי להוסיף לה עוד שינה אחה"צ על מנת לשפר את השינה שלה במהלך הלילה?
    היא חוזרת מהגן סביב השעה 16:00 כאשר ישנה בגן בין השעה 13:00 ל-14:00, וב-18:30 היא כבר מתחילה את שינת הלילה.

    תודה רבה!
  • היי דנה,

    הלילה ניסיתי לגרום לתינוקת לוותר על ההאכלה המוקדמת של הלילה.
    היא התעוררה סביב השעה חצות ובכתה וביקשה אוכל. ניסיתי לשים לה מוצץ, סירבה לקחת אותו במשך כמה דקות ואז לקחה אותו והיה נראה שהיא נרדמת. כעבור חמש דקות שוב התעוררה בבכי וביקשה אוכל. ניסיתי כמו שאמרת להיות עקבית אך כעבור מעל שעה, בסביבות השעה 1:15 בלילה, כאשר היא עדיין התעוררה כל חמש דקות לבקש אוכל - התייאשתי והכנתי לה בקבוק.

    מה הדרך הנכונה לגרום לה לוותר על הארוחות בלילה?

    תודה רבה :)
  • בוקר טוב,

    אני לא חושבת שיהיה לך קל להרדים אותה אחרי שהיא חוזרת מהגן. בגיל שנה כבר לא ישנים שינה שלישית וזה יכול להקשות על ההירדמות בלילה. לדעתי צריך לנסות להשכיב אותה לישון שנת בוקר ולבדוק מדוע היא ישנה רק שעה בצהריים. ללא ספק חסרות לה שעות שינה ביממה ויש לראות איך ניתן בכל זאת לתת לה את האפשרות לישון היטב שנת בוקר ושנת צהריים. ברגע שתישן טוב יותר במהלך היום לא תתעורר כל שעתיים.
    לגבי שאלתך על המוצץ וביטול הארוחות- אלו דברים שנעשים במקביל.
    יש לדעתי לבדוק מה קורה בהרדמות, בכל זאת משהו במסרים שהילדה מקבלת לא עוברים בצורה ברורה ולכן ניתן לראות קושי בשינה.
  • בוקר טוב, שם המשחק הוא נחישות ועקביות בתגובות שלך. הדרך הנכונה להתחיל לגמול אותה מהבקבוק בלילה היא לעשות זאת בהדרגה.
    תקבעי לך שעה שלפניה לא תתני לה בקבוק גם אם מתעוררת ודורשת. יש לשים לב להבדל בין דרישה לבין צורך. לדוגמא- אם אכלה בקבוק אחרון לפני השינה בשעה 18:30 ואת יודעת בוודאות שהיא מסוגלת למשוך לפחות 4 שעות אז אל תתני לה בקבוק לפני השעה 23:00. רשמת שהיא מתעוררת בסביבות השעה 22:30 ולא מוכנה לחזור לישון עד שמאכילים אותה, אני יודעת שזה לא יהיה קל להתעקש אבל זו הדרך היחידה להתחיל לגמול אותה. בדר"כ החזרה לשינה ללא מתן בקבוק הרבה יותר קלה בחלק הראשון של הלילה כי הורמון השינה נמצא ברמות הגבוהות ביותר שלו. היקיצה בשעה 22:30 לא נובעת מרעב, היא נובעת מהרגל ומתוך ציפייה לקבל אוכל. החזירי אותה לישון ללא הבקבוק. במידה ומתעוררת בשעה 23:00, תני בקבוק והחזירי לישון. בחרי פער לפחות של 3 שעות בין הבקבוקים בלילה. כלומר, במידה והחלטת לתת בקבוק החל משעה 23:00 ובתך התעוררה בשעה 24:00 אז תני בקבוק ב 24:00 ואז הבקבוק הבא לא יהיה לפני השעה 3:00 במידה והיא מתעוררת. כל כמה ימים דחי את שעת המינימום לתחילת מתן הבקבוק בשעה במידה וזה לא נעשה לבד ,כל שלב נמשך בממוצע 3-4 לילות.
    מאוד חשוב להדגיש שבמידה והילדה נרדמה לחמש / עשר דקות ואז מתעוררת שוב אחרי שלא קיבלה את הבקבוק אין לתת את הבקבוק כי מבחינתה היא אפילו לא נרדמה. המתיני לפחות אחרי 30 דק שינה ואז כשתתעורר שוב תני ישר בקבוק.

    זה לא פשוט, אבל ברגע שתהיי ברורה במסרים שלך היקיצות יתמעטו. בגלל שביתך רגילה לישיבה שלך לידה בתחילת הלילה, אז תצטרכי לשבת לידה בכל פעם שמתעוררת ודורשת בקבוק, עד שתירדם. בהדרגה, אני ממליצה לך להתחיל להתרחק מהמיטה שלה, כל מספר ימים. מה זה אומר? אם כרגע ביתך נרדמת כשאת יושבת לידה וההרדמות לא מלוות בבכי ובהתנגדות אז הרחיקי את הכיסא ומקמי אותו ליד דלת החדר, שבי על הכיסא וחכי שתירדם. אם בוכה, גשי והרגיעי אותה ושבי בחזרה על הכיסא. לאחר מספר ימים שבהם תראי שביתך נרדמת בקלות תעברי לשלב הבא של יציאה מהחדר. ביתך תבכה, אבל חשוב לחזור ולהרגיע אותה, תאמרי לה שאמא נמצאת מחוץ לחדר ושהיא רק הולכת לישון ושאם היא תצטרך אותך אז את מיד תבואי. חשוב להאדיר אותה, לומר לה שהיא ילדה גדולה, שיודעת להירדם לבד ושאת גאה בה.
    אחרי השעה 3:00 לפנות בוקר לא נעבור לשעה 4:00 כי אז תיווצר לפנות בוקר ציפייה לאוכל. הארוחה הבאה תהיה כשמתחילים את הבוקר. לרוב יקיצות מרובות במהלך הלילה לא נובעות מרעב אלא מתוך חוסר יכולת להירדם באופן עצמאי והבקבוק עוזר לחזור לישון. אין בעיה להתקדם בשלבים של ההתרחקות והיציאה מהחדר וגם לגמול אותה מהבקבוקים בלילה.
    שיהיה בהצלחה.
    דנה קרסיס, יועצת שינה לתינוקות
    054-4270222
    www.goodnightbaby.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה