שלום רב,
האם קיבלת אבחנה כזו? או שמוצרי חלב עושים לך לא טוב ולכן החלטת להוריד אותם?
חשוב לדעת שגם במקרים של אי סבילות ללקטוז (חשוב להבדיל בין אי סבילות ללקטוז לבין אלרגיה לחלבון החלב שזו תופעה יותר מסוכנת) ניתן לצרוך מוצרי חלב קשים יותר כגון ג.צהובה, צפתית, בולגרית וכדומה בשל העובדה שגבינות אלו מכילות פחות לקטוז. כמובן שכל אחד לפי הסבילות שלו והבחירות שלו.
לגבי מה לצרוך במקום? במידה ואת מורידה לחלוטין את מוצרי החלב את צריכה להקפיד על כמות מספקת של סידן ביום. מזונות מהצומח העשירים בסידן הם: עלים ירוקים, ברוקולי, כרוב, כרוב ניצנים, כרובית, שומר, שעועית לבנה, טחינה משומשום מלא, זרעי צ'יה, וכל מוצרי הסויה למשל: טופו עשיר מאוד, חלב סויה, יש עכשיו מעדני סויה של תנובה המכילים כמות יפה של סידן.
במידה ואת לא צורכת מספיק סידן יש לשקול תוסף, אך לא לפני התייעצות עם הרופא משפחה שלך.
בהצלחה
עית כהן
תזונאית קלינית
https://www.facebook.com/einatcohen.vegan.nutrition