לא יודעת אם אני מגזימה באוכל - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני בתחילת שבוע 9...לפני ההריון שקלתי 71 קילו בגובה 1.62, הבוקר נשקלתי ואני 72.5 קילו- אני שואלת את עצמי אם אני משמינה מההריון או מאוכל. דוגמה קטנה ממה שאכלתי היום:
    בוקר: תפוח, פרילי, פרוסה עם קוטג׳ וקטשופ, פרוסת גבינה צהובה, משקה שעורה עם חלב.
    צהרים: שקשוקה, 2 קרקרים וקוטג׳.
    ביניים: 2 ופלים, 3 אגוזי פקאן, משקה שעורה עם חלב. עוד לא אכלתי ארוחת ערב. אני יודעת שעדיף שאוכל אותה מוקדם, אבל הרבה פעמים אני רעבה בסביבות 22:00 שוב. ואז מנשנשת משהו. דוגמה מאתמול:
    בוקר: 2פרוסות חלה משבת עם גבינת סימפוניה זיתים 5%
    ביניים: כפית וחצי ממרח שקדים ״סומסומית״של חברת פרג
    צהרים: 5 עוגיות עבאדי מלוחות עגולות, 3 קוביות שוקולד
    אחר הצהרים(17:00): 2 תפוחי אדמה בינוניים עם מלח פלפל ושמן זית, חזה עוף בתנור
    לילה(23:30): פרוסת גבינה צהובה, חצי מיכל פרילי, חתיכת חלבה קטנה(כפית)

אז מה דעתך עינת? מה כדאי לשנות?
    תודה רבה!
    מיכל
3 תגובות
עמוד 1
  • שכחתי לכתוב שהגבינה צהובה היא 9% שומן, הפרילי 1.5% שומן, הלחם והקרקרים מקמח מלא. חוץ מזה אכלתי כמעט מיכל שלם של קוטג׳ רגיל של תנובה 3%. מיכל
  • שכחתי לכתוב שהגבינה צהובה היא 9% שומן, הפרילי 1.5% שומן, הלחם והקרקרים מקמח מלא. חוץ מזה אכלתי כמעט מיכל שלם של קוטג׳ רגיל של תנובה 3%. מיכל
  • שלום מיכל!

דבר ראשון תודה על השיתוף!
    לפי דברייך עד כה, עלית 1.5 ק"ג מאז תחילת ההריון. טווח העלייה המומלצת במשקל בהמלך השליש הראשון להריון הוא 0.5-2 ק"ג ולכן את עומדת בהמלצה זו. לידיעתך טווח העלייה המומלצת במשקל עבורך בכל תקופת ההריון נעה בין 11.5-16 ק"ג ולכן חשוב לשים לב שקצב העלייה במשקל הוא מתון .

לצערי אני לא יכולה ממה שסיפרת לדעת כמה ממה שעלית נובע מההריון וכמה נובע מעודף שומן. הדרך הטובה ביותר לדעת את התשובה היא לשאול את עצמך " במה שונים הרגלי האכילה שלי כיום בהשוואה למה שהיו לפני שנכנסתי להריון?" . " האם אני אוכלת כמויות גדולות יותר?" " האם אני מנשנשת יותר?" . אולי שאלות אלו יעזרו לך.

לגבי הדברים שסיפרת: לא נראה שאת אוכלת ירקות\פירות? נקודה למחשבה...

בהצלחה

עינת כהן
    תזונאית קלינית
    https://www.facebook.com/einatcohen.vegan.nutrition
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה