דגים ופירות טרופיים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • עינת שלום,

    אני כיון בשבוע השישי, כאשר התבשרתי על כך כשבוע לפני טיסתי לסרי לנקה, אני כאן כבר שבוע ולפני שבוע וחצי נוספים:)
    שאלתי לגבי תזונה, איני צורכת בשר אדום, עוף וגבינות רכות, אך אוכלת דגים. קראתי שחשוב לצרוך דגים במיוחד בשבועות הראשונים, אך כאן בסרי לנקה, אני מאוד חוששת לצרוך אותם כיוון שלרוב איני יודעת איזה דגים אלו, מהם המזונות המשלימים מהצומח לאומגה 3? יש כאלו?
    התזונה שלי כאן היא בעיקר אורז, עדשים, ירקות מאודים וטריים (עגבניה, מלפפון וגזר) ביצים קשות, אגוזי קשיו טריים, פפאיה, אננס ובננות. האוכל מאוד מתובל ומעט חריף ומים מבקבוקים סגורים בלבד. האם זוהי תזונה מאוזנת מספיק בשלב זה?(עד שנחזור)

    לגבי ספורט, אני עושה בעיקר הליכות בהרים בדרגת קושי בינונית ומטה, אך הייתי בכושר גם בטרם צאתי לטיול.
    בתודה מראש:)
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב!

    לא ציינת כמה זמן את מתכננת להיות בחו"ל?
    אם מדובר בתקופה יחסית ארוכה בהחלט חשוב להקפיד על צריכה מספקת של אומגה שלוש. ההמלצות מדברות על צריכת 2 מנות דג עשירות באומגה 3 כגון טונה וסלמון או לקחת תוסף. חשוב לציין שההמלצות מתייחסות לדגים הגדלים בארץ ולכן בח"ול לא ניתן לדעת בוודאות באילו דגים יש אומגה 3. מקורות טובים מהצומח: זרעי פשתן טחונים, זרעי צ'יה ואגוזי מלך. אך יש לציין שעל מנת לקבל מספיק אומגה 3 יש צורך להקפיד על צריכה יומיומית, האם יש לך אפשרות כזאת במקום שבו את נמצאת?

    במידה ואת לא אוכלת שם בשר\עוף\דגים יש צורך להקפיד על צריכה מספקת של חלבון כגון קטניות (עדשים,אפונה, שעועית לבנה, חומוס), טופו, ביצים ודברי חלב (החשובים גם מבחינת סידן-במידה ולא ניתן לקבל סידן מהצומח: טחינה משומשום מלא, טופו, כרוב, כרובית, ברוקולי).

    אם את אכן אוכלת שם דברי חלב, ביצים ומצרי בשר חשוב להקפיד שהם מבושלים לגמרי ושהגבינות לא מכילים עובש.

    אני מצרפת לך לינק של הנחיות משרד הבריאות לתזונה בהירון.

    http://www.health.gov.il/Subjects/pregnancy/during/Pages/proper_nutrition_during_pregnancy.aspx

    בהצלחה!

    בברכה,
    עינת כהן
    תזונאית קלינית

    https://www.facebook.com/einatcohen.vegan.nutrition
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה