שלום רב!
לא ציינת כמה זמן את מתכננת להיות בחו"ל?
אם מדובר בתקופה יחסית ארוכה בהחלט חשוב להקפיד על צריכה מספקת של אומגה שלוש. ההמלצות מדברות על צריכת 2 מנות דג עשירות באומגה 3 כגון טונה וסלמון או לקחת תוסף. חשוב לציין שההמלצות מתייחסות לדגים הגדלים בארץ ולכן בח"ול לא ניתן לדעת בוודאות באילו דגים יש אומגה 3. מקורות טובים מהצומח: זרעי פשתן טחונים, זרעי צ'יה ואגוזי מלך. אך יש לציין שעל מנת לקבל מספיק אומגה 3 יש צורך להקפיד על צריכה יומיומית, האם יש לך אפשרות כזאת במקום שבו את נמצאת?
במידה ואת לא אוכלת שם בשר\עוף\דגים יש צורך להקפיד על צריכה מספקת של חלבון כגון קטניות (עדשים,אפונה, שעועית לבנה, חומוס), טופו, ביצים ודברי חלב (החשובים גם מבחינת סידן-במידה ולא ניתן לקבל סידן מהצומח: טחינה משומשום מלא, טופו, כרוב, כרובית, ברוקולי).
אם את אכן אוכלת שם דברי חלב, ביצים ומצרי בשר חשוב להקפיד שהם מבושלים לגמרי ושהגבינות לא מכילים עובש.
אני מצרפת לך לינק של הנחיות משרד הבריאות לתזונה בהירון.
http://www.health.gov.il/Subjects/pregnancy/during/Pages/proper_nutrition_during_pregnancy.aspxבהצלחה!
בברכה,
עינת כהן
תזונאית קלינית
https://www.facebook.com/einatcohen.vegan.nutrition