שליית פתח והמטומה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב
    בת 24 ללא ילדים בשבוע 12, אתמול הייתי במיון בעקבות דימום מאוד מינימלי( בניגוב 2 מ"מ) שלא נמשך כלל, הרופא ראה שליה קדמית פתח עם המטומה קטנה בפתח הרחם(1.2 ס"מ), העובר היה תקין ופעיל, צוואר סגור ללא דימום.
    יש לציין שלא סבלתי כלל מדימומים למעט הדימום המועט ביותר שאפילו לא הכתים את התחתונים.
    הרופא אסר על קיום יחסי מין.
    האם ההריון בסיכון כרגע?
    האם ההמטומה עלולה לסכן את ההריון? מה הסיכויים שהיא תספג?
    או שהיא אמורה לצאת? מה הסיכויים שהשלייה תעלה ואם כן מה יהיה עם ההמטומה?
    האם עליי לנוח ולהמנע מפעילות? סקירת המערכות נקבעה לעוד 3 שבועות, האם זה בסדר?
    אני מאוד מודאגת, אודה על תשובתך.

שירן
7 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

כן, זה אמנם נדיר אך ההמטומה והדימום יכולים להתגבר ו/או לגדול ולהובי להפלה - בד"כ זה לא קורה, אלא לרוב ההמטומה נספגת והדימום חולף. כך גם לגבי השלייה, יש סיכוי גבוה מאוד שהיא תעלה. מבחינת המלצות, עשי מה שהרופא שלך אמר לך עד סקירת המערכות בעוד 3 שבועות.

ד"ר הדר

• תודה רבה על התשובה!
    לדעתך תוך כמה זמן היא אמורה להספג? והאם ההריון יכול להיות תקין ולהסתיים בלידה גם בנוכחותה?
  • שלום רב

אין זמן מוגדר שאפשר לתת לך. זה תלוי בגודלה (אצלך אינה גדולה) אבל תלוי גם האם תהליך הדימום הפעיל בה הסתיים או לא. זה יכול לקחת מספר ימים אבל לפעמים גם 3-4 שבועות. דימומים או המטומות בטרימסטר ראשון מעלים בצורה קלה ביותר את הסיכון ללידה מוקדמת, ירידת מים והפרדות שלייה בהמשך ההריון - אך תוספת הסיכון לכך היא מזערית והרוב המוחלט של ההריונות מסתיים באופן תקין, רגיל וללא סיבוכים

ד"ר הדר

• קודם כל תודה רבה על התשובות המפורטות שהרגיעו אותי..
    רק שאלה אחרונה: האם עצם כך שאני לא מדממת כלל חיצונית זה סימן חיובי ואומר שההמטומה נספגת?
    תודה מראש!
  • שלום רב

זה יכול להיות סימן חיובי אך לא בהכרח משום שלעיתים הדימום יכול להיות גם פנימי
    המעקב אחרי ההמטומה צריך להעשות באולטרה-סאונד

ד"ר הדר

• שלום רב
    לשמחתי ההמטומה נספגה והשליה עלתה וכבר לא פתח, האם כעת ניתן לקיים יחסים?( שכחתי לשאול את הרופא).
    תודה.
  • שלום רב

על פניו כן
    אבל זה לא משהו שהייתי רוצה להמליץ עליו מבלי לעשות/ראות את הבדיקה עצמה
    מציע עדיין שתשאלי את הרופא שלך

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה