ייעוץ שינה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי דנה
    יש לי תינוק בן 5 וחצי חודשים....עד לפני חודש הוא היה נרדם לבד ולא מתעורר בלילה.
    ואז עברנו דירה ועכשיו הוא בחדר לבד והוא גם נכנס לגן, וכעת איננו מוכן להרדם לבד...רוצה להרדם רק על הידיים וכשמניחים אותו במיטה הוא מתעורר...והוא גם התחיל לקום בלילות.
    אנחנו מיואשים ולא יודעים מה לעשות

4 תגובות
עמוד 1
  • צהריים טובים, כשאת אומרת שעד לפני המעבר היה נרדם לבד וישן לילות שלמים למה את מתכוונת?
    את יכולה בבקשה לפרט לי בדיוק כיצד הייתה מתנהלת ההשכבה?
    זה ידוע ששינויים נפוצים כמו מעבר דירה, מעבר לחדר ותחילת גן גורמים לרגרסיה אצל תינוקות וילדים. אצל תינוקות וילדים שיש להם הרגלי שינה טובים נוכל לראות רגרסיה קלה אך אם נענה להם בהתאם נוכל לראות שיפור וחזרה להרגלים הטובים מהר מאוד.
    אצל תינוקות וילדים שיש להם הרגלי שינה פחות טובים נוכל לראות ששינויים כמו אלה שציינת גורמים לרגרסיה גדולה.
    חשוב לי להבין כיצד אתם מגיבים לקשיי ההירדמות וכיצד אתם מגיבים ליקיצות בלילה.
    זה ברור שלילד יש כרגע פחד מנטישה שלכם ויש צורך לגרום לו לחוש שוב תחושת ביטחון במיטה.
    מאחר ונרדם עכשיו על הידיים אז הוא כבר התרגל לצורת ההירדמות הזו. חשוב לאפשר לו להירדם שוב במיטה בכוחות עצמו, אך עם נוכחות זמנית שלכם.
    אחרי שתפרטי לי מה קורה בהרדמות אוכל לנסות לעזור יותר.
  • כשהיה נרדם לבד אני מתכוונת שאחרי מקלחת ואוכל פשוט היינו שמים אותו במיטה, הוא היה מתהפך לצד ונרדם...ופשוט ישן כל הלילה עד 5 בבוקר וקם לאכול.
    כיום, אנחנו כבר לא מרדימים על ידיים, הוא בוכה ואנחנו מחזיקים רק לצורך הרגעה, לא להרדמות ומניחים אותו שוב במיטה ונשארים איתו, כל זה קורה בבכי וצעקות.
    ובלילה כשהוא מתעורר אנחנו נותנים מוצץ ונשארים איתו עד שנרדם כי אחרת אם הוא לא רואה אותנו הוא מתחיל לבכות.
    היום הוא נרדם ללא ידיים, במשך היום שיחקתי איתו במיטה שלו ונתתי לו תחושה טובה, ואז סובבתי אותו על הצד ונתתי לו טפיחות עדינות על הגב עד שנרדם....זה לקח בערך 40 דק עד שנרדם.
    השאלה אם אנחנו עושים נכון?

  • ציטוט:
    פורסם במקור על-ידי Noy Eretz Kdosha

    כשהיה נרדם לבד אני מתכוונת שאחרי מקלחת ואוכל פשוט היינו שמים אותו במיטה, הוא היה מתהפך לצד ונרדם...ופשוט ישן כל הלילה עד 5 בבוקר וקם לאכול.
    כיום, אנחנו כבר לא מרדימים על ידיים, הוא בוכה ואנחנו מחזיקים רק לצורך הרגעה, לא להרדמות ומניחים אותו שוב במיטה ונשארים איתו, כל זה קורה בבכי וצעקות.
    ובלילה כשהוא מתעורר אנחנו נותנים מוצץ ונשארים איתו עד שנרדם כי אחרת אם הוא לא רואה אותנו הוא מתחיל לבכות.
    היום הוא נרדם ללא ידיים, במשך היום שיחקתי איתו במיטה שלו ונתתי לו תחושה טובה, ואז סובבתי אותו על הצד ונתתי לו טפיחות עדינות על הגב עד שנרדם....זה לקח בערך 40 דק עד שנרדם.
    השאלה אם אנחנו עושים נכון?



  • אני תמיד ממליצה להאכיל לפני המקלחת, כך מוודאים שהילד לא תלוי באוכל על מנת להירדם. בהמון מקרים הילד ״מותנע״ על ידי האכילה ממש בסמוך לכניסה למיטה ואז ההורים חושבים שיש לילד יכולת הירדמות עצמאית. בפועל הבקבוק לפני הכניסה למיטה ״מתניע״ לשינה.
    אם כיום אתם כבר לא מרדימים על הידיים זה מצויין. הבכי הוא צפוי. אך חשוב לשים לב שאתם לא מחזיקים אותו יותר מדי זמן על הידיים. חשוב להניח אותו במיטה בשנייה שהוא נרגע, על מנת שלא יפתח תלות בהחזקה שלכם. הוא צריך לקבל את הביטחון מכם אך עדיין לקבל את הביטחון גם במיטה.
    מה שקרה, כל השינויים שקרו, גרמו לריגרסיה. אני ממליצה לכם כמובן לשמור על שגרת היום הרגילה שלו, להאכיל מחוץ לחדר השינה , להתחיל טקס שינה קבוע שחוזר על עצמו מדי יום, להשכיב את הילד במיטה ולשבת לידו ליד המיטה עם כיסא . לשים עליו יד ולוודא שהוא נרדם עם מגע מלא שלכם. צאי מהחדר רק אחרי שהוא נרדם,
    השלב הבא יהיה לשבת לידו ולחכות שירדם אבל ללא המגע. השלב השלישי יהיה לשבת על כיסא ליד הדלת ולצאת מהחדר רק לאחר שנרדם והשלב האחרון יהיה להשכיב, לומר לילה טוב / שינה נעימה ולצאת מהחדר. חשוב להבין מתי התיזמון הנכון לעבור לשלב הבא. במידה ועושים זאת נכון אז זה אמור לקחת בממוצע שבוע, כל שלב.
    חשוב מאוד לשים לב לסימני עייפות בזמן. חשוב להגיב לכל בכי. חשוב לא ליצור שום רווח מהתנגדויות של הילד. להעביר לילד את המסר שהכל בסדר ועכשיו הולכים לישון.
    במהלך היום עבדי איתו על לקיחת מוצץ באופן עצמאי על מנת שלא יהיה תלוי בך. החל מגיל 4/5 חודשים ניתן לעבוד עם תינוקות על לקיחת מוצץ באופן עצמאי על מנת שלא יהיה תלוי בך להחזרת המוצץ.
    מקווה שעזרתי. אם את זקוקה להכוונה נוספת, דברי איתי. Www.goodnightbaby.co.il

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה