סיפור אישי והמלצות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי לכולן, תמיד הייתי קוראת שקטה. קראתי את כל ההודעות, הסיפורים, ההצעות והטיפים. גם אני עברתי טיפולי IVF והבטחתי לעצמי שכשאצליח ארשום את הסיפור שלי.
    אני בת 35 נשואה 3 שנים. מיד לאחר החתונה ניסינו להכנס להריון ללא הצלחה. קניתי ערכת ביוץ, בדקתי חום, ספרתי ימים וכלום לא קרה. בינתיים לא חיכינו ודרשתי מרופא המשפחה הפניות לבדיקות. בתוצאות ראו בעיית זרע אצל בעלי ותגובה שחלתית נמוכה אצלי. בעקבות התוצאות הופננו ישר ל-IVF. עברנו 6 טיפולים. בכל הטיפולים היו מעט ביציות בשאיבה ולאחר ההפריה היו אפילו פחות ולא היה גם מה להקפיא. בשני טיפולים הראשונים היתה קליטה עם בטא נמוכה-סביב 20 אבל היה הריון, שהתפתח עד שבוע 10 ואז הפסיק הדופק ובוצעו גרדות. לאחר מכן 3 טיפולים עם בטא שלילית. הטיפולים נעשו אצל רופא פרטי ששמו הוזכר פה מספר פעמים. לא אציין את שמו מאחר והיו נשים ששיבחו והיללו אותו ואולי להן הוא עזר. אבל לי היה חשוב מבחן התוצאה. כמה שהוא היה נחמד, בסופו של דבר הטיפול לא הצליח והייתי מתבאסת ועצובה. חשוב לי להדגיש, אם אתן עושות טיפול או שניים אצל אותו רופא ולא מצליח לכן, אל תמשיכו איתו. תשנו רופא ותשנו פרוטוקול. תשנו תרופות, תגידו שכבר ניסיתם תרופה מסויימת וזה לא עזר. גם אם הרופא אומר שתרופה אחרת עושה את אותו הדבר, עדיין, יתכן שיש משהו בתרופה השניה שכן יצליח. אפילו תשנו בית חולים. (משנה מקום-משנה מזל...). חבל על הזמן שמתבזבז...
    בכל פעם שהייתי באה לרופא הייתי שואלת אותו אם יש איזו בדיקה שעוד אפשר לעשות ולא עשיתי כדי להבין למה לא הולך לנו. ותמיד היתה אותה תשובה שעשינו הכל וזה עניין של מזל. טוב שלא קיבלתי את התשובה הזו אחרת הייתי ממשיכה בטיפולים.
    הלכתי ליעוצים אצל רופאים מעולים שאני כן רוצה לציין את שמותיהם- פרופ' קופרמינץ מאיכילוב ששלך אותי לבדיקות שלא ידעתי עליהם ולא שמעתי עליהם בשום מקום –אפילו הרופא משפחה ובמעבדה בקופ"ח לא הכירו אותם. ואכן התגלו אצלי שני נוגדנים נדירים שיכולו להיות הגורם לבעית הפוריות TB-Ab (Thyroid Block.Ab) ו-Smooth Muscle Ab. טופלתי בסטרואידים. בנוסף לזה פנינו לפרופ' לאופר מהדסה. שעבר איתנו על כל הבדיקות שעשינו ועשה לנו רשימה של עוד בדיקות שלא עשינו וכדאי לנו לעשות. אחת מהבדיקות היתה לבעלי-הפנה אותו למעבדה של פרופ' ברטוב בגבעת שמואל לבדיקה יותר מעמיקה של הזרע. שמצא שמצב הזרע של בעלי יותר גרוע ממה שחשבנו ובמעבדה שלהם ניתן היה לבחור את הזרעים הטובים ביותר להפריה ולא לקחת סתם זרעון מתוך הדגימה להפריה. יכול להיות שבטיפולים הראשונים העוברים לא התפתחו מאחר והזרע שנבחר לא היה תקין ולא ראו את זה במעבדה רגילה...
    לאחר הפגישות איתם יצאתי כועסת על עצמי שאם היינו הולכים קודם, אולי היינו מצליחים לעלות על הבעיות יותר מוקדם ולחסוך מעצמי את הטיפולים והכאבים...
    דברים נוספים שעשינו: היסטורסקופיה, צילום רחם, בדיקות גנטיות, בדיקות קרישתיות, בדיקות דם למלחלות אימונולוגיות וירולוגיות ובקטריולוגיות. לפי דעתי את בדיקות אלו כולן עושות ומכירות.
    דברים נוספים שעשינו ואולי לא כולן מכירות: פיפל לפני הטיפול-אומרים שזה עוזר לקליטה (ואני בעד לעשות כל דבר שיכול לעזור...), בדיקות דם ושתן למחלות מין STD, וגם בדיקת זרע לSTD (גם אם את יודעת שאין כלום- לפעמים לא מרגישים שנשאים. עדין שווה לבדוק כי מחלות כאלו יכולות להפריעה להפריה והטיפול בהן פשוט). חיכינו עם השאיבה עד שהזקיקים הגיעו לגודל של 20 מ"מ לפחות. בוצע הנצה בעוברים לפני ההחזרה. לאחר ההחזרה נשארתי לשכב כשעה ולא קמתי מיד. דיקור סיני לפני הטיפול ועד לקבלת תשובת בטא- אני רוצה להמליץ על מרפאת בריאת ברמת אביב שהיו מקסימים. טופלתי אצל נטורופתית שהתאימה לי צמחי מרפא. והכי חשוב-מנוחה אחרי ההחזרה ואם אפשר עד הדופק או עד סוף ההריון-עדיף.
    רופא נוסף שאני רוצה להמליץ הוא פרופ' כרפ מהרצליה שנתן לנו תרופות לתמיכה בהריון. זה נושא מאוד חשוב ב IVF ולא רק למי שבעברה הפלות חוזרות. כי לא כל הנרות, ג'לים, כדורים וגינאלים מתאימים לכל אחת וגם בזה חשוב ההתאמה.
    דברים נוספים שעשיתי שלא כל כך קשורים לרפואה אבל אולי עזרו: דמיון מודרך, לראות סרטים מצחיקים וסטנדאפ בעיקר בזמן ההמתנה לבטא, לפני הטיפול נסעתי לקברות צדיקים, הלכתי למקווה (גם ההוא שכתבו עליו פה באתר שנמצא ברמת גן ברחוב הגלגל), השתתפתי בהפרשות חלה, הדלקתי נרות שבת ונתתי צדקה. וגם הלכתי לאסטרולוגית-נורית פדרו ויעוץ רוחני אצל נתנאל הכהן שאמרו לי שהכל יהיה בסדר וזה מאוד מאוד הרגיע אותי.
    זהו. היום אנחנו ארבע חודשים לאחר לידה. שמחים ומאושרים אני מקווה שבסיפור שלי עזרתי למשהי. שאולי עוד בדיקה או מחשבה אחרת יכולים לשנות את הטיפול הבא. בהצלחה לכולם. אם יש למישהי שאלה אשמח לענות. שנה טובה מתוקה ופוריה.
10 תגובות
עמוד 1
  • מקסימה. איזה כיף לשמוע שאחרי הכל ...
    יש לך אוצר משלך. בשעה טובה ותגדלו אותו בנחת.
  • היי אביבית
    הסיפור שלך ריגש אותי במיוחד והכי חשוב נתן לי תקווה..
    אני בת 24 עברתי 2 מחזורי טיפול בפרוטוקול ארוך באסף הרופא
    טיפול ראשון היה עם מונופור ודפפטיל שאבו 10 ביציות 3 הפריות הוחזרו 2 עוברים- טיפול נכשל
    טיפול שני היה עם גונל ודקפפטיל שאבו 18 ביציות 9 הפריות הוחזרו 2 עוברים -טיפול נכשל
    וכמובן שלא שרדו מוקפאים.
    פנינו להפריות עקב בעיה בזרע (לפי איך שטוענים הרופאים יש בעיה אך לא קשה במיוחד)
    אני נבדקתי כל הבדיקות השגרתיות ואצלי הכל תקין.
    אני עכשיו לקראת טיפול שלישי קבעו לי פרוטוקול קצר עם גונל וצטרוייד
    אני מאוד מתלבטת מה לעשות ממי אני אמורה לדרוש לבצע בדיקות מרחיבות יותר בנוגע לכישלון של שני הטיפולים אני די צעירה ולא כל כך מבינה את כל התהליך הזה האם כדי לי לתת עוד צ'אנס לבית חולים האם כדי לעבור לרופא פרטי ? איך עושים זאת בכלל ?

אני מקווה שלא חפרתי לך לפי הסיפור שלך מבינים שעברת דרך לא קלה ואין ספק שאת יודעת ומכירה את התהליך.

• היי בייבי555,
    גם לבעלי מצאו בעיית זרע לא קשה מאוד. אבל מה שלדעתי עזר בטיפול זה בדיקת הזרע אצל מעבדת ברטוב. הוא בוחן את הזרעונים במכשירים מיוחדים שאין במעבדות הרגילות ובוחר את הטובים ביותר. אני לא יודעת אם זה מה שעזר אבל נקלטתי מהדגימה שעברה סינון אצל ברטוב...
    טוב מאוד שהחלפתם פרוטוקול! אולי בשינוי של הפרוטוקול ושילוב אחר של התרופות יפיק איכות ביציות יותר טובה. באיזה גודל זקיקים שאבו לך? לגבי בית החולים- אני הצלחתי כשעשיתי טיפול באסף הרופא אז כן הייתי נותנת להם עוד צ'אנס :) לפני זה הייתי מטופלת באסותא. אין לתאר את ההבדל. לדוגמא-באסותא הם לא מאשרים לשכב לאחר ההחזרה ובאסף אומרים לך לשכב כמה שאת רוצה ולדעתי זה חשוב.. אם את רוצה לעבור לפרטי באסותא את צריכה להיות מטופלת של רופא שעובד שם והוא מתאם לך את הטיפול שם ומדריך אותך לגבי טופס 17 אליהם (ככה היה לי באסותא עם הרופא הפרטי בטיפולים הראשונים. אולי יש אפשרויות אחרות אבל זה מה שידוע לי, קראתי על בנות שביצעו טיפולים באסותא בלי רופא ספציפי- אני לא יודעת איך זה מתבצע אפשר להתקשר אליהם ולשאול, המזכירות שם נחמדות). לגבי הבדיקות, את יכולה לבקש מהרופא נשים שלך שבקופת חולים הפניה לבדיקות דם ושתן. למעבדת ברטוב לא צריך הפניה. לרופאים שהלכנו ליייעוץ לא היה צריך הפניה- הלכנו באופן פרטי ורשימת הבדיקות שהם נתנו לנו העברנו לרופא בקופ"ח -אפילו רופא משפחה, כדי לבצע במסגרת הקופה.
    את לא חופרת, כל הכבוד לך שאת שואלת ומתעניינת! כל שאלה היא לעניין ורק מקדמת אותך לעבר המטרה.
    אשמח לענות לך בכייף על עוד שאלות :)
    בהצלחה
  • ואוו ממש תודה על המענה אין ספק שהתשובות שלך יקדמו אותי למטרה..
    אני אצור קשר עם ברטוב על מנת להתייעץ איתו לגבי הטיפול הבא..
    כייף לדעת שהצלחת להיקלט באסף הרופא זה נותן לי תקוה גדולה

שתהיה לך שנה טובה הרבה אושר ונחת
  • שלום אביבית.

מרגש לקרוא את הסיפור שלך. גם אני הייתי מטופלת של פרופסור לאופר שבזכותו יש לי נסיך קטן בבית. כמובן שקודם כל בזכות הקדוש ברוך הוא.

אני שמחה לקרוא שאת חובקת נסיך. מאחלת לך שנה טובה ופוריה, תהנו מהנסיך ובע״ה שפעם הבאה ילך לכולם בקלות.

לילך
  • יש עוד כמה דברים ששכחתי לרשום...
    אני לא דתיה אבל אני מנסה הכל!
    לפני ההריון הייתי קוראת- הרב כדורי זצוק"ל לימד כי המקשה להרות טוב שתקרא פרקים ק"ב , ק"ג בתהילים בכל יום בבוקר, כולל שבת. בהצלחה רבה ויהי רצון שבתך תזכה במהרה לזרע קודש בר קיימא.
    לאחר שראינו דופק- הלן פרקי תהילים המסוגלים להריון תקין וללידה קלה מהגאון הרב חיים קנייבסקי שליט"א :פרקים - א' , ד' , ה' , ח' , כ' , לה' , נז' , צג' , קח' , קמב'.להשתדל להגיד כל יום ותבטיח שתאמר אחרי הלידה "נשמת כל חי" בשמחה גדולה.ולכל המבקשות להיפקד להריון הנה תפילה לזרע בר קיימא, לזכות בבנים ובבנות ולפקידת עקרות ."מלך אל חי וקיים, אתה חונן לאדם דעת ומלמד לאנוש בינה, חננו מאיתך חכמה, בינה ודעת ותזכה אותנו, ותיתן לנו כוח שנזכה לפקוד עקרות בתפילתנו.ותלמדנו ברחמיך הרבים איך להתפלל בשביל עקרות לפקדם לטובה בדבר ישועה ורחמים.ותשמע תפילתנו ותאזין שועתנו שיהיו כל העקרות נפקדות לטובה חיש קל מהרה, ויולידו ברחמיך בנים ובנות חיים וקיימים. ויתרבו עמך בני ישראל כחול הים אשר לא ימד ולא יספד.וכשם שגברו רחמיך על אבינו הראשון - אברהם אבינו, ואשתו שרה אימנו, אשר זכרתם לטובה ותפקדם לעת זיקנותםונתת להם את יצחק, והבטחתם להרבות זרעו ככוכבי השמיים -כן יהמו נא מעיך ורחמיך על כל עקרות עמך בני ישראל ובפרט עלי (שם פרטי) ___ בת( שם האם) ____ שעיני תולות אליך לבד שתיתן לי זרע של קיימא! ונזכה לגדלם לתורה, לחופה ולמעשים טובים לאורך ימים ושנים טובים.ריבונו של עולם, חוס ורחם עלינו והתפתה והתרצה והתפייס לתפילתנו, ונזכה לקיים באמת מקרא שכתוב:'והודעתם לבניך ולבני בניך למען כל עמי הארץ, כי י-ה-ו-ה הוא האלוקים ואין עוד' .אמן כן יהי רצון".(ליקוטי תפילות - ר' נחמן מברסלב)
    מתוך האתר http://kabalah.co.il/

עוד משהו- לפני הטיפול האחרון הלכתי לבדיקת שד אצל ד"ר שימחה מושי מתל אביב. הוא אמר שיש שורה במחשב שכתוב על המטופלת אם יש ילדים וכמה. אצלי לא היתה שורה בכלל! אולי זה קטע כזה של אנרגיות (?) פניתי אליו כי שמו הולך לפניו בנושא הזה חוץ מהמומחיות שלו בכירורגית שד... ויש לי כמה חברות שהיו בטיפולים ואחרי שהיו אצלו והוא תיקן להן את השורה הזו במחשב הן הצליחו. אחרי שהוא תיקן את זה בטיפול אחרי הבדיקה הזו נקלטתי...

ועוד משהו- ענדתי שרשרת כסף עם תליון רובי שאומרים שזה סגולה לפריון.

זהו, כמו שכתבתי, ניסיתי הכל! לא יועיל לא יזיק!
    מקווה שלא שכחתי עוד משהו. אם אזכר כמובן ארשום.
    בהצלחה לכולן
  • מדהימה!!!!!
    כמה כח נתת
    תודה רבה :)
  • בס"ד
    היי אביבית! כיף גדול לקרוא את הסיפור שלך!!!
    אני ממש אשמח לדבר איתך בפרטי לשאול כמה שאלות ולקבל עצות
    אפשר?
  • היי דנה,
    סליחה שלא עניתי יותר מהר, פשוט לא נכנסתי לאתר (ולאינטרנט בכלל...).
    אשמח לדבר איתך בפרטי אך לא השארת פרטים להתקשרות...
    את מוזמנת לפנות אלי למייל
    [email protected]
    בהצלחה
  • מדהימה שכמוך!
    איזה כייף לשמוע נתת לי כח ואמונה שלא לאבד את התקווה
    אני שמחה שבסוף הגשמת את האושר של כל בת ישראל כאן להפוך לאמא
    שיהיו לך חיים נפלאים מלאי כייף ואושר ועוד הרבה נסיכים ונסיכות
    שיהיה שבוע טוב ומבורך :)
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה