תוצאות בדיקת שקיפות עורפית חריגות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היום בבדיקת שקיפות עורפית יצא 4.3 מ"מ
    הרופא אמר שזה מאוד (!) לא טוב.
    בנוסף נצפתה בצקת סביב הגולגולת.

כיוון שהרופא היה קר ולא טרח להרחיב לשאלותינו ולפרצופינו המבוהלים, אשמח לעזרה כאן -

הוא המליץ על בדיקת סיסי שליה, אך בגלל החגים אני יכולה לפספס את האפשרות הזו, כיוון שכבר עכשיו אני בשבוע 11+3. מה עושים במקרה כזה? הרי אין תורים מהיום להיום.

במידה והסיסי שליה יוצאים תקינים - מה הלאה? מה סיסי השליה לא שוללים?
    ומה המשמעות של הבצקת? הרופא בקושי התייחס אליה.

אם חס וחלילה מוחלט על הפסקת הריון, עד איזה שבוע ניתן לעשות זאת ע''י גרידה?

יש לנו טיסה לארה"ב ב20.9 שכנראה תצטרך להתבטל, אנחנו מבוהלים ובמתח רב. נודה לכל התייחסות.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,

בשקיפות מוגברת יש סיכון למספר בעיות אפשריות, חלקן גנטיות, חלקן מבניות (מומים) ועוד.
    לכן מומלץ יעוץ גנטי בהקדם, וקביעת תור לסיסי שליה, וסקירה מוקדמת ברמה גבוהה.
    עקב החגים יש קושי בקביעת תורים בבתי חולים אך עקב הזמן המוגבל לסיסי שליה תנסי בכל זאת, יש בתי חולים עם תורים שמורים למקרים דחופים. במקרה הצורך ניתן לבצע באופן פרטי. ניתן לבצע סיסי שליה עד שבוע 14.

לפי הספרות בשקיפות 4 מ"מ, הסיכוי לבעיה חמורה שתתגלה הוא סביב 30%, כאשר רוב הבעיות מתגלות בסיסי השליה או בסקירה המוקדמת, וחלק קטן יותר עלול להתגלות בשלבים מאוחרים יותר של ההריון.

השבוע המקסימלי לגרידה משתנה בין בתי חולים ונע בין שבוע 15 לשבוע 21 (אסף הרופא), כך שיש עוד זמן לבצע בירור.

את הטיסה הייתי מבטל...
    בברכה
    דוד דנון
    מומחה למיילדות וגינקולוגיה. רופא בכיר ביחידת האולטרה-סאונד, בית חולים לנשים ע"ש הלן שניידר, קמפוס בלינסון, מרכז רפואי רבין
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה