הי חגית,
אני בהחלט מבינה את המצוקה שאת נמצאת בה.
הגעת להחלטה מאוד נבונה, את רוצה ללמד את בנך להירדם באופן עצמאי. זה מבורך. העניין הוא שמרוב ניסיונות כבר לא רואים את הילד. אמרת שניסית להרים ולהוריד, לצאת ולהיכנס,מוזיקה, ליטופים ועוד ועוד.. בנך מבולבל ואת עוד יותר מבולבלת. תינוק שמתעורר בבכי היסטרי הוא תינוק מבולבל. נסי גם לחשוב מנקודת מבטו של תינוקך, את מנסה להרדים אותו במשך שעה ואפילו שעתיים, הוא לא נרדם, הוא בוכה ולבסוף הוא נרדם על הידיים או במיטה שלך. מה הילד לומד מכך? שאם הוא ימשיך לבכות הוא יקבל את מבוקשו.
צריך להבין שיהיה קושי בימים הראשונים. בנך היה רגיל להתנהלות מסוימת סביב השינה, עכשיו פתאום קשה לו להסתגל ל"דרישות" המוזרות שאת מציבה בפניו (להתרגל למיטה במקום לידיים,להירדם בלי בקבוק בחדר, לישון כל הלילה במיטה שלו ולא בחדר עם ההורים ועוד ועוד)
אז קודם כל יש לעשות סדר בדברים.
אני רוצה להרגיע אותך. יש מה לעשות.
חשוב לי להבהיר שלא כדאי להחליף בקבוק במים. מים אומנם מרגיעים את בנך אבל מים הם גורם תלות שמאוד מאוד קשה להיפטר ממנו, אפילו יותר מהנקה. בנך צריך ללמוד להירגע בדרך אחרת.
הדרך הנכונה ביותר ללמד תינוק להירדם באופן עצמאי היא ללא שום גורם חיצוני. יש צורך להחליט שעושים שינוי. מאוד כדאי שאת תהיי עקבית בדרישות שלך ושתהיי מאוד בטוחה במסרים שאת מעבירה לבנך.
הקפידי על סדר יום מובנה שחוזר על עצמו. סדר יום מרגיע. נותן ביטחון.
הקפידי לשים לב לסימני עייפות ולהתחיל בהשכבה עד חצי שעה מהרגע שהבחנת בסימני העייפות.
הקפידי על טקס שינה גם ביום וגם בלילה.
חשוב שטקס השינה ביום יהיה בעל אופי שונה מטקס השינה בלילה.
טקס שינה הוא מאוד חשוב, הוא מסמן לילד שעכשיו הולכים לישון, עוזר להוריד הילוך ולהיכנס לאווירת השינה.
מהרגע שהתחלת בהשכבה אין לצאת מהחדר. שבי ליד בנך ותוודאי שיירדם עם מגע מלא שלך. במידה והוא לא נרגע, נסי קודם להרגיע במיטתו, אם לא נרגע הרימי אותו, חבקי אותו. בשנייה שיירגע החזירי למיטה. חשוב לא להשתהות על מנת שלא יירדם עלייך ואז למעשה פספסת את המטרה.
אני רוצה להדגיש שזוהי לא שיטת "הרם הורד". "הרם הורד" זו דרך להרגיע בלבד, זוהי לא שיטה ללימוד הירדמות עצמאית.
השלב הבא יהיה לשבת ליד בנך עד שיירדם אך ללא המגע.
מדובר למעשה בהתרחקות הדרגתית מהמיטה.
כרגע לא אפרט את השלבים הבאים, מכיוון שזה עוד לא רלוונטי עבורך.
החל מגיל 5 חודשים אפשר להתחיל תהליך ייעוץ מובנה ולפתור כבר בעיות שנוצרו סביב השינה. התינוק מוכן לכך ברמה המוטורית וברמה הפיזיולוגית. נותר רק לטפל בחלק ההתנהגותי. התינוק רכש הרגלים שלמעשה פגעו ביכולתו להירדם באופן עצמאי. כל תהליכי ייעוץ השינה מלווים בלמידה אודות צורכי הילד, הצבת גבולות והתקשורת בתוך המשפחה.
דבר אחרון והכי חשוב- בתהליך ייעוץ השינה אני מלמדת את ההורים כיצד ללמד את ילדם להירדם לבד, תוך כדי מתן מענה תמידי ומיידי לבכי של הילד. לא משאירים את הילד לבכות במיטה אך יחד עם זאת מגיעים לעצמאות.
מקווה שעזרתי.
שיהיה לך המון בהצלחה.
דנה קרסיס
יועצת שינה לתינוקות וילדים בשיטת "לילה טוב"
www.goodnightbaby.co.il