תינוק בן 5 חודשים שפשוט לא אוהב לישון..help - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי לכן ,
    יש לי בן בכור חמוד וקטנטן בן 5 חודשים ,
    כשהוא מתעורר בבוקר נניח בשעה 10, אוכל ויש ימים שממשיך לישון ויש ימים שפשוט מתעורר אחרי האוכל , הוא אולי שעה במהלך היום ונרדם רק ב23 אפיל 24 בלילה!
    יש ימים שאם הוא אכן ישן במהלך היום שעתיים,שלוש הוא נשאר ער עד 4 בבוקר ... שזה פשוט קשה מאוד להישאר רגועה וסבלנית עד השעות האלה .
    מה צריך לעשות?
    לתת לו לישון במהלך היום? לא לתת ?
    להעיר אותו מוקדם? אני ממש זקוקה לעזרה!!!
3 תגובות
עמוד 1
  • הוא אולי שעה ישן במהלך היום **
  • מחילה , ועוד דבר ... גם אם הוא נרדם במהלך היום לצורך העיניין בעגלה , ואני מעבירה אותו למיטה ממש שניונת אחרי שהוא נרדם (וגם לפני שהוא נרדם שאני רואה שהוא בדרך לישון) הוא מתעורר ובורחת לו כל השינהה
  • הי סתיו, מדברייך נשמע שלבנך מאוד מאוד קשה להיכנס לשינה רגועה. בנך צריך לישון במהלך היום. השינה במהלך היום הינה הכרחית וחשובה מאוד והיא גם מאוד משפיעה על שנת הלילה.
    בנך נמצא בדיוק בגיל שבו אפשר להתחיל להקנות לו הרגלי שינה נכונים. מדברייך לא הצלחתי להבין מה קורה עד השעה 10:00 בבוקר.. אני מניחה שאם הוא נשאר ער עד 4:00 בבוקר אז הוא מתחיל את היום שלו בשעה 10:00? תקני אותי אם אני טועה.
    בכל מקרה, בנך ( וגם את) זקוק לשגרה קבועה שתחזור על עצמה. בני סדר יום קבוע שיעזור לבנך להבין מה הדבר הבא שעומד לקרות. סדר יום ושגרה קבועה שחוזרים על עצמם משרים רוגע ותורמים להשכבות רגועות יותר.
    ישנה חשיבות גדולה ביותר להיענות לסימני העייפות של ילדך. מהרגע שאת מבחינה בפיהוק/ גירוד אוזניים/ שפשוף עיניים/ נודניקיות/ אדמומיות בעיניים וסביב העיניים ועוד התחילי לארגן את בנך לשינה. אל תמשכי אותו מעבר לחצי שעה מהרגע שהבחנת בסימני העייפות על מנת שלא יגיע בעייפות יתר לשינה ואז יהיה לו מאוד קשה להירדם והשינה שלו לא תהיה איכותית.
    בגיל 5 חודשים ניתן לראות בערך 3 תנומות במהלך היום- בוקר, צהריים ואחר הצהריים.
    חשוב להקפיד על השינה שלו במהלך היום, אך שימי לב לא לתת לו לישון מעל ל 3 שעות בשינה אחת על מנת שלא יחליף בין היום ללילה.
    שנת הלילה בגיל 5 חודשים צריכה להתחיל בסביבות השעה 18:30/ 19:00 מקסימום.
    אני מאמינה שברגע שתתחילי להקפיד על מה שהמלצתי לך תתחילי לראות שיפור.
    ממליצה לך להקפיד על טקס שינה איכותי לשנות היום וטקס שינה איכותי בעל אופי שונה לשנת הלילה על מנת שבנך יבין שעכשיו הולכים לישון. חשוב גם להוריד הילוך ושהערב ייראה כמו משפך מבחינת הגירויים.
    מקווה שעזרתי. מוזמנת לשאול שאלות נוספות.
    דנה קרסיס, יועצת שינה לתינוקות 054-4270222
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה