צהריים טובים!
אכילת דגים מומלצת לאוכלוסייה הכללית וגם לנשים בהריון. ההמלצה היא לצרוך שתי מנות דג בשבוע או לקחת תוסף של אומגה שלוש. במהלך ההריון חשוב להקפיד על שני דברים מבחינת אכילת דגים: האחד- לוודא שהדג מבושל לגמרי ולא לאכול דג שאינו מבושל דיו מחשש לזיהום! השני- להימנע מדגים המכילים כמות גדולה של כספית כגון: דגים גדולים, כגון כריש (Shark), דג החרב (Swordfish), מקרל גדול (King mackerel), ליבנה (Tilefish), סטייק טונה וטונה לבנה (טונה אלבקור).
לעומת זאת ניתן ורצוי לאכול ממבחר הדגים האחרים המצויים בארץ לרבות דגי ברכות טונה בהירה (Light Tuna) מקופסאות שימורים.
דג הסלמון עשיר בכולסטרול אך גם בחומצות שומן אומגה 3 ולכן מומלץ למאכל. מבחינה בטיחותית אין מניעה.
לגבי נסיכת הנילוס אין מניעה בטיחותית אך חשוב לדעת שמבחינה תזונתית הוא מכיל כמות גבוהה של שומן ודל בחומצות שומן אומגה שלוש.
בהצלחה!
עינת כהן
תזונאית קלינית
https://www.facebook.com/einatcohen.vegan.nutrition