תינוקת מתוקה שלא נרדמת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי,יש לי בת קטנה ומתוקה בת 3.5 חודשים ושמה מאיה. היא חייכנית ומתוקה אבל מתקשה מאוד להרדם וזקוקה כל הזמן לידיים ולתנועה.היא נרדמת רקעל הידיים או עם ציצי, ולוקח כל פעם המון זמן והיא מתעוררת מהר ביום. עד לפני כמה ימים ישנה כל לילה כ9 שעות בממוצע ברצף ולפני 3 ימים זה פצאום השתבש והיא התחילה להתעורר בלילה, כנראה משבר 4 חודשים. ביום היו בקושי ישנה ואני מתקשה ליצור לה סדר יום טוב ועקבי. אני מאוד עייפה ומיואשת ואשמח מאוד לעזרה
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום אמא של מאיה,
    מאיה עדיין קטנה, זקוקה לך ולהרגיש את חום גופך. הביטחון שלה בסביבה הוא דרכך ובאמצעותך. אני מבינה את הקושי, חוסר שינה באמת לא פשוט.
    יכולות להיות סיבות רבות לשינוי - כאבי בטן, מקוררת, קפיצת גדילה (ואז היא גם רעבה יותר), עייפות יתר, מודעת יותר לסביבה וכו'.
    הקניית הרגלי שינה אנו מתחילים עם תינוקות בגיל 6 חודשים. לפני כן, זה מוקדם מידיי. אנו לא מצפים מתינוקת שתדע להירדם עצמאית.
    מה שכן, ניתן וחשוב להתחיל למידת הרגלים אך ללא הירדמות עצמאית.
    היינו ממליצות: להתחיל ליצור סדר יום, חשוב להקפיד על טקסים - טקס בוקר (מתחילים את היום) וטקס ערב (טקס קבוע של לפני השינה - אפשר להוסיף עיסוי שירגיע את מאיה), להרדים את מאיה כשהיא מתחילה להראות סימני עייפות - לא לחכות יותר מידיי, להשתדל שמאיה תדע גם להירדם ללא בקבוק / ציצי - כלומר, לא ליצור תלות בהאכלה לפני השינה וכן, לא לעשות חיבור בין אוכל לשינה.
    אמא יקרה, חיבוק עוטף ומרגיע (גם לך וגם למאיה) והמון סבלנות יעזרו מאוד. זהו גיל בו התקשורת של מאיה איתך היא דרך בכי, צורך באוכל שמרגיע ונותן לה תחושת ביטחון והצורך בקירבה אליך.
    בהצלחה!
    שלי ונטע
  • הי לכן והמון תודה על התשובה היפה והמפורטת, רציתי רק לשאול עוד משהו...מקווה שזה בסדר...
    אנחנו מקפידים על טקס שינה שכולל אמבטיה, חיתול והאכלה של בקבוק שאוב( רק בלילה נותנים לה בקבוק שאוב) עם סיפור ואז כשמרדימים אותה על הידיים אז עושים ש...ש... ביומיים האחרונים התחלתי לשים אותה כשהיא ערה במיטה שלה, נראה שהיא מחבבת אותה היא נשארת רגועה במיטה אבל לא נרדמת לבד כמובן...
    העיניין המוזר הוא שהיא נהנת מאוד מהאמבטיה אבל בשניה שמסיימים להלביש אותה היא מתחילה לבכות ולבכות ולוקח המווון זמן להרגיע ולהרדים אותה לפעמים אפילו כשעה.
    אני לא יודעת אם זה קשורר לבקבוק במקום ציצי או לזה שהולכים לישון או לעייפות יתר, למרות שהקדמנו את הטקס מ7.30 ל18.00-18.30 כי הבחנתי שאז היא תמיד כבר עייפה.
    עצוב לי וקשה לי שההרדמה כל כך קשה ושהטקס שאמור להיות נעים מלווה בבכי. ולצערי בסופו של דבר אני כמעט תמיד מסיימת בציצי כי אנימלא מצליחה להרדים אותה.
    בלילה אנחנו עוטפים אותה במיטה , מה שלדעתי מהווה סיבה עיקרית לשינה הטובה שלה לעומת ביום שהיא בקושי ישנה...

סליחה שכתבתי כל כך הרבה והמון תודה מראש!!
  • צהריים טובים,
    בתך אוהבת את המיטה שלך וזה יעזור לה מאד כשתתחילו תהליך רכישת הרגלי שינה.
    כאשר את מניקה לפני הרדמה לאחר שמאיה בוכה, נוצרת התניה ברורה שעל מנת להירדם מאיה מרגישה שחייבת לינוק. אם את חושבת שתניקי אותה בכל מקרה עדיף לעשות זאת כשרגועה ולא לאחר ששתיכן סבלתן מבכי מתמשך. כל עוד עובר למאיה המסר שעליה לבכות עד שתגיע ההנקה, זה יימשך באותו אופן.
    יתכן והעובדה שאתם עוטפים אותה בלילה מספקת לה תחושת הגנה ושנת היום אינה באותה איכות.
    המון הצלחה בהמשך
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה