תפר צווארי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• שלום, בת 40 ללא ילדים בהיריון שבוע 19+.(היריון קודם נפל בשבוע 7) . לאחר שנצפתה התקצרות של צוואר הרחם עד לכדי 13 מ"מ, עם פנלינג לסירוגין. הוחלט על תפירת צוואר הרחם שהתבצעה לפני יומיים. ברוך השם עבר בשלום.
    שאלתי היא האם כדאי לשלב גם טיפול בנר פרוגסטרון פעם ביום מתוך גישה שגם אם לא יועיל לא יזיק? או שזה מיותר לאחר תפירה וגם בטיפול בפרוגסטרון יש סיכונים?
    אם כן, האם מומלץ להתחיל בסמוך לתפירה או להמתין?
    תחושתי היא שלרופאים אין עמדה ברורה האם כדאי או לא...וההיריון הזה כל כך יקר לי ורוצה לכסות מה שניתן.
    תודה!
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

מומלץ להתחיל טיפול בפרוגסטרון נרתיקי

ד"ר הדר

• תודה רבה על התשובה הברורה.
    היום בבדיקה ראשונה - הצווואר באורך 25 מ"מ סגור. ללא צירים תפר במקום.
    בבדיקה נוספת - האורך מעל התפר 13 מ"מ לא הצליח למדוד מתחת, אך נראה קצר.
    לאחר התפר קיבלתי מנוחה לשבוע. אני עובדת כעובדת סוציאלית (ללא ביקורי בית בחוץ...).
    האם נדרשת ממני מנוחה בשכיבה?
    האם יש תועלת במצבי לבקש שמירה?
    האם ניתן להתחיל נרות אוטרוגסטן 200 באופן מיידי או להמתין מס ימים? עד איזה שבוע נהוג לקחת?
    תודה תודה
  • שלום רב

איני ממליץ על תרופה ספציפית כזאת או אחרת דרך הפורום, עלייך לקבל מרשם מהרופא שלך. הטיפול בפרוגסטרון הוא עד שבוע 36.
    יש מקום למנוחה, לגבי שמירת הריון - שוב, זה דיון בינך לבין הרופא שלך ולא משהו שאני יכול להמליץ נגדו או בעדו דרך הפורום.

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה