תוצאות בדיקת coombs indirect - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר הדר שלום,

אני בשבוע 29, בעלת סוג דם O שלילי (לבעלי סוג דם A חיובי ולכן להבנתי רוב הסיכויים שהעובר הוא גם סוג דם חיובי).
    לפני כ-10 שבועות עברתי בדיקת מי שפיר ובגלל שאני סוג דם שלילי קיבלתי חיסון אנטי D.
    לפני כיומיים ביצעתי בדיקת Coombs indirect (בדיוק 10 שבועות לאחר קבלת החיסון) והתוצאה יצאה positive ובהערות כתוב: "חשד לנוכחות הנוגדן Anti D 1:2".
    שאלותיי הן:
    1. מה משמעות התוצאות? האם הכוונה היא שאני מייצרת נוגדנים כנגד כדוריות הדם של העובר והוא עלול לפתח אנמיה?
    2. האם לחילופין הנוגדנים שקיימים אצלי הם פשוט שאריות מהחיסון אנטי D שעברתי לפני 10 שבועות?
    3. האם במצב כזה של טיטר 1:2 יש לקבל חיסון אנטי D עכשיו (במסגרת החיסון השגרתי שמקבלים בשבוע 28), או לבצע בדיקת coombs חוזרת בעוד זמן מסוים ולחכות שהיא תצא שלילית?

תודה רבה מראש!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

לא, אלו שאריות מהחיסון ככל הנראה. כדאי לחזור על בדיקה הדם בעוד שבועיים, במידה ואין עלייה או ירידה לטיטר נמוך יותר אז אפשר לקבל את החיסון

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה