המטומה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום
    אני כרגע שבוע 14+3
    לפני שבוע הגעתי למיון לאחר שראיתי דימום מועט
    במיון עצמו החל דימום מסיבי שנראה כירידת נים דמיים
    (כך הגדירו זאת)
    העובר נראה תקין
    כמות מים דופק ותנועות תקין
    נצפתה המטומה היקפית בגודל 42*95+35*19 מ״מ
    בשקיפות עורפית שבוצעה היום (כן ביצעתי באיחור גדול)
    נצפתה המטומה בגודל 9*79
    לא ברור אם גדל או קטן
    כמו כן אשמח לדעת מה הסיכויים לסיים את ההריון בשלום וכן אם מאפשרים בביטוח לאומי שמירת הריון במצב כזה..
    במיון ציינו שכן עקב ההמטומה ועקב מצבי הנפשי ( נכנסתי לטראומה עקב הדימום הרב שאני פשוט מפחדת להתפנות להתעטש ולהקיא כשיש בחילות מחשש להפעלת לחץ על האיזור)
    אני שואלת זאת כיוון שביטוח לאומי מתיר להגיש בקשה לאחר 30 יום ולאחר ההגשה יש להמתין בערך שבועיים חודש לקבלת תשובה האם אושר
    מה שאומר שיש הסתכנות בהכנסה של חודשיים שלמים כמעט
    וזה דבר שאין לי אפשרות לקחת סיכון לצערי
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

יש סיכוי שביטוח לאומי יאשר - אך לעולם אי אפשר להבטיח זאת בוודאות עד קבלת האישור
    המטומה בתחילת ההריון ודימומים כפי שאת מתארת הם גורם סיכון לסיבוכי הריון בהמשך - הפרדות שלייה, לידה מוקדמת בעיקר - אבל, זה רק גורם סיכון, זה לא בהכרח אומר שזה מה שיקרה ויכול להיות גם הרמשך הריון רגיל ותקין

ד"ר הדר

• תודה על התשובה
    דבר נוסף שרציתי לשאול
    הדעות בין הרופאים מאוד חלוקות בעניין המטומה וזה מאוד מטריד
    יש שאמרו שאני יכולה להרים את הבן שלי ולהתנהל כרגיל רק להמנע מיחסי מין וספורט
    ויש אמרו ממש להיות במנוחה מוחלטת עד לרמה שאני צריכה להזהר כאשר אני מתפנה שמא זה ילחץ על המקום וכן להזהר לא להתעטש כי גם זה לוחץ מאוד על המקום
    הרופא שלי בקהילה אמרה בכלל לא לצאת מהבית
    ובמיון אמרו שגודל המטומה בכלל לא רלוונטי
    ויש אמרו שזה בכלל לא מסכן את ההריון כאשר מדובר בשבוע כזה (15)
    ויש 95% סיכוי שאלד כרגיל
    יש לציין שההמטומה בדיוק שצד השני של השליה ולא קרובה אליה
    בקיצור...
    אשמח שתעשה לי סדר בדברים
    מה מסוכן ,מה נכון לי ,
    מה המשמעות של המטומה בשבוע כזה
    וכו וכו
    תודה רבה
  • שלום רב

ברוב המוחלט של המקרים ההמטומה אכן נספגת וההריון ימשיך כרגיל ובצורה תקינה
    כפי שכתבתי לך פעם קודמת: "המטומה בתחילת ההריון ודימומים כפי שאת מתארת הם גורם סיכון לסיבוכי הריון בהמשך - הפרדות שלייה, לידה מוקדמת בעיקר - אבל, זה רק גורם סיכון, זה לא בהכרח אומר שזה מה שיקרה ויכול להיות גם הרמשך הריון רגיל ותקין"

לגבי מנוחה והמנעות מכל פעילות, רבים ממליצים, אבל אין שום הוכחה שזה עוזר או מועיל
    צריך להיות הגיוני ומומלץ לנשום, וגם להתעטש אם צריך ופעילות מתונה מותרת.
    להשתדל להמנע ממאמץ גופני משמעותי.

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה