מדידות גודל העובר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר הדר,

אני נמצאת במעקב היריון בסיכון אצלך בבילינסון על רקע של HCG גבוה בסקר הביוכימי השני (3.78 MOM), חשד ל-PMD - Placental Mesenchymal Dysplasia שעלה בסקירה הראשונה (אך לא נמצא בסקירה השנייה) ואגמים שלייתיים. אני נוטלת מיקרופירין 75 מ"ג ליום.
    הייתי שלשום בבדיקה שגרתית בקופ"ח והרופא ביצע גם מדידות של גודל העובר.
    רציתי להתייעץ איתך לגבי התוצאות - (שבוע 25+6):
    גודל BPD בגודל של 64 מ"מ - מתאים לשבוע 25+6
    גודל HC בגודל של 235 מ"מ - מתאים לשבוע 25+4
    גודל AC בגודל של 194 מ"מ - מתאים לשבוע 24+1
    גודל FL בגודל של 45 מ"מ - מתאים לשבוע 25+0
    הערכת משקל - 730 גרם (לא כתוב לאיזה שבוע מתאים). בדקתי בטבלאות גדילה באינטרנט ונראה שמדובר באחוזון 15 בלבד.

בבדיקה אחרונה בבילינסון לפני כשבועיים, כשהייתי בשבוע 24+0:
    גודל BPD בגודל של 58 מ"מ - מתאים לשבוע 23+6
    גודל HC בגודל של 210.6 מ"מ - מתאים לשבוע 23+1
    גודל AC בגודל של 190 מ"מ - מתאים ל-23+4
    גודל FL בגודל של 44 מ"מ - מתאים ל-24+4

הערכת משקל - 669 גרם

שאלותיי הן:
    1. איך להתייחס לעובדה שהיקף הבטן במדידה שלשום קטן בכמעט שבועיים מגיל ההיריון לפי וסת אחרונה?
    2. האם הערכת המשקל שלשום מצביעה על עיכוב בגדילה?
    3. מהן ההנחיות במצב זה? האם רק המשך מעקב או שמא משהו רציני יותר?

תודה רבה מראש!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אין כאן עיכוב גדילה פר הגדרה משום שהעובר מעל אחוזון 10, אך יש שבירת אחוזונים מאחוזון 36 לאחוזון 15 - זה דורש המשך מעקב.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה