אי סדירות מחזור והגורמים לכך - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • המחזור שלי מתחילת הופעתו אינו סדיר.
    14 שנים קיבלתי גלולות על מנת לסדר אותו.
    כרגע בת 32.
    הפסקתי גלולות לפני 5 חודשים ולא מצליחה להיכנס להריון ועדיין המצב של אי סדירות חזר לקדמותו
    רמת הפרולקטין שלי בנורמה לפי בדיקה אחרונה.
    ולאורך בדיקות שגרתיות אף פעם לא טענו בפני רופאי שישנה בעיה בשחלה או איזה ציסטה .
    אני לא אישה שמנה או סובלת מאיזה בעיה כרונית לא נוטלת תרופות ולא סובלת משיעור יתר.
    ואמא שלי ואחותי מקבלות בזמן תמיד.
    אז איזה עוד סיבות יכולות להיות לאי סדירות???לפחות תמני בפני סיבות שכיחות ועיקריות
    ומה אפשר לעשות בנידון?כי כשאין מחזור אז גם אין ביוץ....

1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,
    הגורם העיקרי לאי-סדירות הוסת והביוץ הוא חוסר איזון הורמונלי.
    הסיבה השכיחה ביותר היא תסמונת השחלות הפוליציסטיות. תופעה זו יכולה להתבטא גם רק באי-סדירות של הוסת ובמראה אופייני של השחלות באולטרסאונד, ואינה קשורה בהכרח להשמנה או לשיעור יתר.
    יתר הגורמים קשורים להפרעות הורמונליות אחרות שהן יותר נדירות כמו הפרשת יתר של פרולקטין, חוסר איזון של בלוטת התריס והפרשת יתר של הורמוני מין זכריים. ניתן לשלול את יתר הגורמים בבדיקת דם לפרופיל הורמונלי מקיף.
    במצב של הפרעת ביוץ/וסת לא סדיר ניתן לגרום להשראת ביוץ ע"י כדורים.
    פני לרופא פריון להשלמת בירור והתחלת טיפול.

בהצלחה!

ד"ר מוריה קירשנר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה