התפטרות אחרי חופשת לידה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ליאת שלום,
    ילדתי את בני הבכור במרץ, אני מעוניינת לחזור לעבודה לחודשיים ולהתפטר כשהוא יהיה בן 7 חודשים (באוקטובר אני צריכה לקבל הבראה) אני עובדת בחברה כמעט 4 שנים.
    אני מתחילה ללמוד פעם בשבוע במהלך חודש אוקטובר, מה שיגרום למנהלת שלי לרצות שאסיים את העבודה. בנוסף, שעות העבודה הינם 8-17 ואני אטרך לצאת ב3 ע"מ להוציא את הילד מהגן בזמן.
    אני מעוניינת להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים, איך אני עושה את זה?
    אשמח להכוונה...
    תודה

שיר (:
4 תגובות
עמוד 1
  • שיר שלום,
    מזל טוב :)

התפטרות לצורך טיפול בילד עד 9 חודשים מיום הלידה מקימה זכאות לפיצויי פיטורים.
    קחי בחשבון שהמעסיק לא יהיה חייב לקבל את התנאים שציינת (יציאה בשעה שלוש לאסוף את הילד), ואם לא תושג הסכמה לכך, הרי שייתכן ותצטרכי להתפטר קודם למועד שתיכננת.
    לגבי נוסח מכתב ההתפטרות - עקרונית צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.

ברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    משרד עורכי דין חן שטיין ושות'

מגדלי עזריאלי, המגדל העגול קומה 35, תל אביב
    טל: 6245588- 03
    פקס:6245599- 03
    אתר עו"ד שטיין ("המשפט"): www.hamishpat.co.il
    הדף העסקי שלנו בפייסבוק - https://www.facebook.com/hamishpatlaw
  • תודה על המענה המהיר!!! ותודה :)
    מבחינת שעת הנקה - הם מחוייבים לתת לי תשלום על עוד שעה נכון?
    המנהלת שלי דיי נוחה והיא לא נמצאת במשרד אז יכול מאוד להיות שתיתן לי לצאת ב3.

אני אקבל פיצויים גם אם הם ידעו שאני מתכוונת ללכת ללמוד או שאני צריכה להסתיר את זה?

שיר (:
  • ועוד שאלה - במידה ואני רוצה לשבת בבית, אני אקבל אבטלה מהרגע הראשון?

שיר (:
  • הי שיר,
    בשמחה :)

שעת הנקה מאפשרת לך לעבוד שעה פחות.
    לגבי הלימודים - עקרונית זה לא אמור לשלול זכאות, אבל הייתי מצניעה את זה במקומך.

התפטרות לצורך טיפול בילד מקימה זכאות לפיצויי פיטורים, אבל לא בהכרח לדמי אבטלה מידיים. עקרונית למתפטר ישנה תקופת המתנה בת 90 ימים לפני הזכאות לדמי אבטלה (בהם חייבים לחתום גם כדי שהם יימנו), אך לעיתים ובנסיבות המתאימות (מרחק גדול מידי לעבודה, שעות עבודה רבות וכו), ניתן לשכנע את המוסד לביטוח לאומי לוותר על תקופה ההמתנה.

שיהיה בהצלחה!

ברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    משרד עורכי דין חן שטיין ושות'

מגדלי עזריאלי, המגדל העגול קומה 35, תל אביב
    טל: 6245588- 03
    פקס:6245599- 03
    אתר עו"ד שטיין ("המשפט"): www.hamishpat.co.il
    הדף העסקי שלנו בפייסבוק - https://www.facebook.com/hamishpatlaw
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה