צוואר רחם שהתקצר - שבוע 22 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר הדר,

אני בשבוע 22+3 להריוני הראשון. לפני מספר ימים (כשהייתי בשבוע 21+6) ביצעתי את סקירת המערכות המורחבת ובה נמדד אורך צוואר רחם של 33 מ"מ. היום הגעתי למוקד בגלל חשד לדימום קטן (שבסוף התברר ככה"נ כדימום ישן ונמסר לי שהכל בסדר), וכחלק מהבדיקה מדדו שוב את אורך צוואר הרחם. היום בשבוע 22+3 נמדד אורך צוואר רחם של 30 מ"מ.
    שאלותיי הן:
    1. האם אורך צוואר רחם של 30 מ"מ בשבוע 22 נחשב תקין או מעט קצר?
    2. מהן ההנחיות במצב זה? האם יש צורך להיות במצב של שמירת היריון? האם יש צורך להיות במנוחה?
    3. האם יש צורך לקחת פרוגסטרון במצב זה?
    4. ביום ראשון אני אמורה לבצע קטטר בשלפוחית השתן כדי לבדוק מצב של דלקת בדרכי השתן (מספר פעמים ערכתי בדיקות שתן שיצאו תקינות אך התרבית לא תקינה, ואורולוגית הנחתה אותי לבצע את הבדיקה ישירות מהשלפוחית באמצעות קטטר).
    האם החדרת קטטר לשלפוחית השתן במצב של קיצור צוואר הרחם עלולה להיות מסוכנת או בעייתית? האם היא יכולה להחמיר את המצב של צוואר הרחם שהתקצר?

תודה רבה מראש!
4 תגובות
עמוד 1
  • שאלה קטנה נוספת:

בשבוע האחרון התחלתי ללבוש גרביונים אלסטיים בשל בצקות, שכמובן מפעילים לחץ על הרגליים ובאיזור המפשעה. האם ייתכן ויש קשר בין הלחץ שמפעילים הגרביונים לבין התקצרות צוואר הרחם?
  • שלום רב

1. אורך צוואר הרחם הוא תקין, ואינו מקוצר כלל או מעט
    2. זה תקין, אין שום הנחיות מיוחדות לפיכך
    3. ממש לא
    4. אין קיצור של צוואר הרחם, ובכל מקרה של מסוכנת או בעייתית
    5. אין קשר לגרביים האלסטיות

ד"ר הדר

• ד"ר הדר שלום,

רוב תודות על תשובותיך המועילות ועל המענה המהיר.
    מספר שאלות המשך, ברשותך:
    1. מהו האורך הממוצע שבו אמור להיות צוואר הרחם בשבוע שלי? קראתי שבערך 35-40 מ"מ, וכן שכל ערך שהוא עד 30 הוא בסדר, אבל מתחת ל-30 מתחיל להיות בעייתי. האם אכן זה כך? קראתי על בנות שהמליצו להן על מנוחה ו/או שמירת היריון גם באורך צוואר של 33 מ"מ...
    אם אכן כך פני הדברים, האם אורך צוואר הרחם אצלי לא נחשב בכל זאת מעט בעייתי/גבולי והאם מומלץ לעקוב אחרי זה, או לנסות "להוריד הילוך" מבחינת מאמץ?
    יש לציין שאני גם ככה נחשבת בסיכון ללידה מוקדמת בגלל HCG גבוה בסקר הביוכימי השני (3.78 MOM) וחשד ל-PMD - Placental Mesenchymal Dysplasia.
    2. כיצד ניתן להסביר את ההתקצרות מ-33 מ"מ ל-30 מ"מ במספר ימים בודדים בלבד?
    3. לגבי שאלתי על הקטטר:
    כתבת: "אין קיצור של צוואר הרחם, ובכל מקרה של מסוכנת או בעייתית". כנראה שחלק מהתשובה נקטעה, תוכל לכתוב למה התכוונת?
    ובכל מקרה, בלי קשר לעניין צוואר הרחם, האם החדרת קטטר לשלפוחית השתן (באופן חד פעמי, לצורך בדיקת שתן) היא בעייתית בהיריון? שמעתי שזה עלול לגרום לזיהום.

תודה רבה מראש!
  • שלום רב

1. צוואר של מתחת 25 מ"מ הוא קצר, מעל זה תקין.
    נדרש מעקב לאור גורמי הסיכון, ולגבי המלצות נוספות איני יכול לתת אותם דרך הפורום - זה תלוי
    בך ובהיסטוריה הרפואית שלך ובדיון בינך לבין הרופא שלך.
    2. שינוי של 3 מ"מ הוא חסר משמעות, ואין מדובר בהתקצרות, כך שזה לא דורש הסבר.
    3. "....ובכל מקרה החדרת קטטר לשלפוחית השתן אינה מסוכנת או בעייתית"
    יש לעשות זאת באופן סטרילי כמובן ואז הסיכון לזיהום הוא נמוך ביותר

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה