סושי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    הייתי אצל אחות ליווי הריון והיא אמרה לי שאסור לי לאכול סושי גם לא כזה שאני מכינה בבית בגלל שאסור לאכול את האצה... עברתי בכל אתר אינטרנט אפשרי וחיפשתי משהו על האצה ולמה אסור לאכול אותה בהריון ופשוט לא מצאתי...
    אשמח אם מישהו יוכל לפתור לי את העניין כי גם ככה קשה לי מאוד בלי הסלמון אז בלי הסושי בכלל??!!
    תודה,
    ליאור
3 תגובות
עמוד 1
  • אין מניעה לאכול אצה , האמת שיש באצה המון יוד שעוזר לפעילות של בלוטת התריס כך שאין מניעה לאכול סושי. הבעיה בסושי זה הדג.
    סתם משהו שמצאתי באינטרנט:
    אסור לאכול סושי בהריון בשל החשש מאכילת מזון לא מבושל.
    למי אסור: לכולן, ואפילו לא סושי צמחוני, כיוון שבמהלך ההכנה נעשה שימוש באותם כלי חיתוך ומגשים שחתכו עליהם בשר דג לא מבושל. אגב, לאחרונה החליטו בסושיות רבות שלא לוותר על נשים הרות והן מציעות מטבח שכולל משטחי עבודה נפרדים וסכינים שלא נגעו בדג חי. אבל אלו מקומות יוצאים מן הכלל ותמיד יש לברר אם אכן קיימת הקפדה כזו. הכנת סושי צמחוני בבית מותרת.
    מה הסיכון: זיהום לאם ולילוד מחיידקי ליסטריה וסלמונלה, שכבר נמצאו בעבר במספר מסעדות סושי.
    בהצלחה!

:)
  • כן קראתי את זה... הבעיה שכבר כמה בנות אמרו לי שגם להן האחות ליווי הריון אמרה להן שאסור סושי בגלל האצה...
  • שלום רב,

לפי הידוע לי אין מניעה באכילת האצה של הסושי. עשויה להיות בעיה בקרב אנשים עם הפרעה בתפקוד בלוטת התריס בשל כמות גבוהה יחסית של יוד באצה אך לכלל הנשים הבריאות בהריון אין שום מניעה.
    הבעיה בסושי היא הדג שאינו מבושל עד הסוף, אפילו דג צמחוני שהוכן באותם כלים שנעשה הסושי עם הדג.

בברכה,

עינת כהן
    תזונאית קלינית.

https://www.facebook.com/einatcohen.vegan.nutrition
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה