הבת שלי מתקרבת לגיל שנתיים כאשר חשוב להדגיש שרק לפני כמה חודשים התחילה לישון באמת טוב אחרי תקופה ארוכה שהייתה מתעוררת בלילה לפחות פעמיים- שלוש- כל פעם מסיבה אחרת. העניין הוא שהיא די גדולה לגילה ומיטת התינוק כבר פחות בטיחותית כי כשהיא נעמדת תמיד יש לי תחושה שהיא תכף תיפול אז נראה שאין מנוס מלהחליף למיטה אחרת. בחנות הציעו לנו אפשרות של מיטת מעבר שהיא מיטה שנראית מיטה רגילה אבל היא קטנה במידות ויותר נמוכה. כמובן שיש מעקה בטיחות- אפשר לראות אותה בקטלוג של החנות
http://www.housein.co.il/catalog.asp?cat=3 . העניין הוא שהיא זמנית לגמרי ועם קצב הגדילה של הבת שלי סביר להניח שתהייה למעט זמן יחסית והיא לא מאוד זולה כך שגם מבחינה פרקטית צריך להתחשב. ובכל זאת- מכיוון שאני מאוד חוששת משינוי בשבילה, במיוחד עכשיו כשסוף סוף נרגע- רציתי להתייעץ עם מישהו שמבין בענייני שינה של ילדים- האם מיטת מעבר אכן יכולה להקל על ההסתגלות או ששינוי בכל מקרה עלול להפר את השקט ואולי עדיף להימנע מכמה שינויים ולקנות מיטה בגודל רגיל שגם ראינו שהם מציעים עם מעקב והיא יותר גבוהה. בשורה תחתונה- האם יש כזה הבדל והאם זה מקל על הילד???