הרדמה עצמאית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום!
    התינוקי שלי המתוקון בן 4 חודשים. קראתי הרבה על קפיצת גדילה של גיל 4 חודשים ואני ממש רואה את זה על בני.
    עד לפני בערך שבועיים-שלושה, הוא היה נרדם ללא כל בעיה בלילה, לאחר טקס שינה. לפעמים היה נרדם עלי אחרי הנקה, הייתי מעבירה אותו למיטתו והוא היה ישן ולא מתעורר אלא רק כאשר היה רעב שוב. לאחרונה, איננו נרדם בהנקה, וגם אם נרדם ואני מעבירה אותו למיטה, הוא מתעורר כעבור כמה דקות ובוכה בהיסטריה. אנחנו מנסים להרגיל אותו להירדם באופן עצמאי אבל זה מאד מאד קשה ורציתי לשאול אם זה נורמלי וזה בסדר מה שאנחנו עושים. כאשר אני או בעלי מעבירים אותו למיטה, אנחנו מדברים איתו ואומרים לו לילה טוב ושעכשיו הולכים לישון ואז אנחנו עוזבים את החדר. לרוב, הוא בוכה (בכי ממש מסכן...). אם הבכי לא נרגע, אנחנו שבים לחדר כעבור כמה דקות, מרגיעים אותו ושוב עוזבים את החדר. הסיפור הזה יכול להימשך עשרים דקות- חצי שעה. האם זה בסדר? האם אנחנו עושים נכון? לפעמים כל-כך כואב לי הלב עליו עם הבכי הזה... אני מרחמת עליו מאד ולא רוצה שהוא ירדם כל פעם בבכי.... אשמח לעזרה. תודה רבה! נורית.

    נורית
4 תגובות
עמוד 1
  • נורית שלום,
    בכל גיל אנו ממליצות בעת תחילת רכישת הרגלי שינה להיות ליד הילד עד שנרדם. בגיל ארבעה חודשים עדיין איננו מצפים מתינוק להיות בעל יכולת להירדמות עצמאית, אלא החל מגיל 5-6 חודשים.
    הקניית הרגלי שינה חשובה מבחינת עריכת טקס שינה, הימנעות מיצירת תלות בגורם ספציפי על מנת להירדם, ובהתיידדות עם מיטת התינוק.
    כשתינוקך יהיה בגיל המתאים, תוכלי להתחיל בהרדמות עצמאית כאשר את נמצאת בחדר.
    המון הצלחה ושתהיה שינה מתוקה,
    נטע אנגל ושלי מילר כספי
  • תודה נטע ושלי!
    למה אתן מתכוונות כאשר אתן אומרות מצד אחד "להיות ליד התינוק עד שנרדם" ומהצד השני "הימנעות מיצירת תלות בגורם ספציפי על מנת להירדם"? האם אני צריכה להניחו במיטה ולהיות לידו בלי לעשות שום דבר עד שהוא נרדם? אבל הוא הרי עדיין לא מצליח להרדם לבד. אני מרגיעה אותו, מלטפת אותו, מנענעת אותו קלות עד שירדם אך אני פוחדת שזה יוצר אצלו תלות להירדם. מה אתן ממליצות לעשות?

    נורית
  • ועוד שאלה,
    לפני כמה ימים העברנו את קטני (בן חמישה חודשים) לחדר שלו. בלילות אלו, לא קל לו להירדם שאני מניחה שזה בגלל השינוי ושהוא צריך להתרגל אבל כל פעם, אחרי שהוא כבר נירדם, הוא ישן בערך 5-10 דקות ומעורר בבכי, אני הולכת אליו, מרגיעה ומרדימה אותו ושוב, ישן 5-10 דקות וחוזר חלילה. זה יכול להימשך הרבה פעמים עד שהוא נרדם לגמרי (למשל הלילה זה כבר קרה 6 פעמים). מה יכולה להיות הסיבה ואיך אני יכולה לעזור לו? תודה רבה!

    נורית
  • נורית יקרה,
    כפי שציינו אנו ממליצות להתחיל תהליך של הירדמות עצמאית החל מגיל חצי שנה, לפני גיל זה תינוקות עדיין לא מוכנים פזיולוגית ורגשית.
    לגבי גורמי תלות, גורם תלות יכול להיות - הנקה / בקבוק / ידיים / נידנוד וכו'..
    בתחילת תהליך אנחנו עובדים על להוריד את גורמי התלות, כלומר, שתינוק לא יירדם עם הנקה / בקבוק וכו'. ההירדמות תהיה במיטה בסוף טקס השינה ואחרי ההאכלה של התינוק.
    תמיד נתחיל תהליך בהתיידדות של התינוק עם המיטה והחדר וחיזוק תחושת הביטחון שלו לכן אנו ממליצות להישאר עם התינוק בחדר, להמשיך עם מגע, לא לתת לו לבכות במיטה, להרים ולהרגיע ואז להחזיר למיטה.
    אחרי שתחושת הביטחון של התינוק גדלה, אנו עוברים לשלבים הבאים, יש התרחקות שלנו לאט לאט ועד ליציאה מהחדר. זהו תהליך בו אנו שמים דגש על הקשבה לצרכי התינוק.
    ייתכן שלקטני שלך קשה עדיין להירדם לבד, הוא זקוק לך, תמתיני עד הגיעו לגיל חצי שנה.
    לגבי ההתעוררויות הרבות, צריך לבדוק את העניין יותר לעומק, יכולות להיות סיבות רבות: זקוק לתחושת ביטחון של אמא / אבא לידו, סיבה רפואית - ניתן לבדוק עם רופא ילדים, טקס שינה - האם הוא קבוע, עייפות יתר - אם קטני הלך לישון כשהוא כבר עייף מידיי וכו'.
    ממליצות - לחכות עד גיל חצי שנה להירדמות עצמאית, להקפיד על טקס שינה, לא להגיע למצב של עייפות יתר, להישאר ליד קטני עם מגע וחום, לא לתת לו לבכות במיטה אלא לגשת אליו.
    שיהיה בהצלחה
    שלי מילר כספי ונטע אנג'ל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה