מקורות חלבון מן הצומח בעת הריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי ענת, ושלום לכולן!

בשנה האחרונה אימצתי לעצמי תזונה הקרובה לתזונה טבעונית
    אני ממעטת לצרוך מוצרי חלב ועוד פחות מכך דגים ובכלל לא אוכלת בשר ועוף.

סביב ההריון הבנתי שבמידה ואין מספיק חלבון להתפתחות העובר הגוף לוקח מעצמו כלומר מגופה של האישה ומעביר לעובר וזה עלול להביא לנזקים בלתי הפיכים שכן מאגרי החלבון והעצמות מהן הוא עשויי לא נבנים מחדש.

הייתי שמחה מאוד לשמוע על מזונות מן הצומח העשירים בחלבון ובסידן.
    (מציינת שברקע גם אנדומטריוזיס ולכן הומלץ לי לעבור לתזונה קרובה לטבעונית- כמעט ללא מוצרי חלב וכו')

האם את ממליצה לחכות עם הטבעונות עד לאחרי ההריון ולצרוך בתקופה הזו עוף ומוצרי חלב?
    (מהניסיון שלי בשר אדום לא עושה לי טוב)

תודה מראש
    אגם.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום אגם,

תזונה טבעונית מאוזנת אכן אפשרית במהלך ההירון.
    מקורות עשירים בחלבון מהצומח: בעיקר קטניות(עדשים,אפונה, שעועית, טופו) ודגנים כגון כוסמת, קינואה, שיבולת שועל ובורגול.
    מזונות עשירים בסידן: טחינה משומשום מלא, ברוקולי, כרוב, שומר, טופו, שעועית לבנה ועוד.

יש לציין שתזונה טבעונית מאוזנת כוללת גם צריכה מספקת של ברזל, בי 12, יוד, אומגה 3 וכו, שלא את כולם ניתן לקבל אך ורק מהמזון. המלצת הצריכה עבורך של כל הרכיבים שציינתי צריכים להיות מותאמים אלייך באופן איש לכן אני ממליצה לך לגשת לדיאטנית המתמחה בטבעונות בכדי לקבל הנחיות על מנת שלא יחסר לך דבר.

לאיזה קופת חולים את שייכת? אני מקבלת בקופת חולים מכבי אם זה רלוונטי. אם את שייכת לקופה אחרת את מוזמנת לפנות אלי ואני אמליץ לך על דיאטנית שמקבלת בקופה אליה את שייכת.

בנוסף, את מוזמנת להיכנס לדף פייסבוק שלי (יש קישור למטה)המכיל מתכונים טבעוניים פשוטים להכנה!

בברכה,

עינת כהן,
    תזונאית קלינית
    https://www.facebook.com/einatcohen.vegan.nutrition
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה