-
שלום רב
כמובן שאיני יכול לאשר או לשלול את האבחנה מבלי לראות את האולטרה-סאונד שהוביל לאבחנה זו. באופן כללי, כתב דברים נכונים ואכן מדובר במצג נדיר ביותר, עם פחות מ - 100 מקרים המתוארים עד היום בספרות. אכן, אין לזה טיפול אך נדרש מעקב צמוד, רצוי על ידי הריון בסיכון גבוה. HCG מוגבר קשור אף הוא לבעיות שלייתיות ויכול להיות בפני עצמו או בשילוב עם PMD גורם סיכון לעיכוב גדילה תוך רחמי
מה שאת צריכה לעשות:
1. מעקב הריון בסיכון, בעיקר דגש על גדילת העובר ועל רעלת הריון
2. ברור קרישיות יתר, ובמידה ואינו תקין טיפול בהתאם על ידי אספירין ו/או קלקסן
3. ייעוץ גנטי וכן מומלץ דיקור מי שפיר, משום שיש תאורים של בעיות גנטיות שונות המתלוות לזה
ד"ר הדר
-
ד"ר הדר שלום,
תודה רבה על תשובתך.
אודה לך אם אוכל להיעזר בך במספר שאלות המשך:
1.לגבי נושא של קרישיות - הומלץ לי על מתן אספירין (מיקרופירין) במינון של 75 מ"ג. העניין הוא שיש לי רגישות לתרופות על רקע חוסר ב- G6PD, וכמעט בוודאות שגם לעובר יש חוסר G6PD בעצמו. לפי הידוע לי אספירין במינון נמוך מותר לבעלי חוסר ב-G6PD. העניין הוא שאספירין חוצה שליה, ובמידה ולעובר גם יש חוסר ב-G6PD אני מניחה שעבורו 75 מ"ג מהווה מינון גבוה (כי הוא כמובן קטן הרבה יותר ממני, ומה שנחשב מינון נמוך עבורי, נחשב בוודאי מינון גבוה עבורו). האם בשל כך שהעובר הוא בעל חוסר ב-G6PD, עלי להימנע מנטילת אספירין?
2. לגבי נושא של בעיות גנטיות המקושרות ל-PMD - לפי מה שהבנתי ל-PMD יש קשר לתסמונת Beckwith Wiedemann - BWS. האם ישנן תסמונות גנטיות נוספות שמקושרות ל-PMD?
3. לגבי מעקב היריון בסיכון - כל כמה זמן צריך להיות במעקב?
4. האם בגלל החשש למוות תוך רחמי פתאומי (גם ללא האטה בגדילה) שמתרחש באופן תדיר במצב זה, יש מקום לשקול אשפוז (ולא רק מעקב) בשבועות מתקדמים יותר?
תודה רבה מראש!
3.
-
שלום רב
1. אין בעיה לקחת אספירין לחולי G6PD
2. איני מכיר עוד תסמונות גנטיות הקשורות לזה
3. תלוי הממצאים ובקצב התפתחות העובר - בד"כ כל 2-3 שבועות
4. זה תלוי ברופא שלך, אבל כעיקרון אין הכרח
ד"ר הדר
-
ד"ר הדר שלום,
שוב תודה על תשובותיך המועילות.
שתי שאלות נוספות לגבי נטילת אספירין בזמן היריון:
1. כזכור, נמצא אצלי HCG גבוה בסקר הביוכימי השני (3.78 MOM) וכמו כן נמצא בסקירת המערכות הראשונה ממצא בשליה - חשד ל-PMD - Placental Mesenchymal Dysplasia. בהתבוננות נוספת על השליה שנערכה לאחרונה נמצאו מספר "אגמים" בשליה (placental lakes) שהולכים עם FGR.
לאור כל אלו הומלץ לי על נטילת מיקרופירין 75 מ"ג, כדור ליום.
עם זאת, כשהתייעצתי עם רופא אחר, הוא טען כי מיקרופירין עלול להזיק מכיוון שהוא עלול לגרום לדימומים בשליה.
האם ידוע לך האם מיקרופירין עלול לגרום לתופעה כזו?
כמובן שנושא זה בעייתי, כי האגמים שנמצאו אצלי בשליה הם בעצמם להבנתי סוג של דימומים מקומיים. האם המיקרופירין עלול להגביר דימומים אלו?
2. שאלה נוספת - כשהסתכלתי בעלון לצרכן של המיקרופירין, רשום שם שהמרכיב הפעיל הוא חומצה אצטיל סליצילית. עם זאת, ידוע לי שחומצה סליצילית אסורה בהחלט בהיריון. גם בעלון עצמו כתוב "שימוש קבוע או טיפול במינון גבוה של חומצה סליצילית במהלך חודשי היריון מתקדמים עלול לגרום לסיבוכים חמורים בבריאות האם או העובר". מה דעתך לגבי נושא זה?
תודה רבה מראש!
-
שלום רב
אין מניעה מנטילת אספירין בהריון, התרופה בטוחה לאימא ולעובר. מה עוד שהמינון שאותו את אמורה לקחת הוא מינון נמוך ולא מינון גבוה. אמנם אספירין יכול לגרום לדימום, אך זו תופעת לוואי נדירה וברוב מוחלט של המקרים זו תרופה שאינה מזיקה בהריון. מעבר לזה, צריך להכיר את מכלול הגורמים אצלך בכדי לשקול האם אכן יש צורך או יתרון בנטילת אספירין - את זה איני יכול לעשות דרך הפורום, ולכן איני יכול להמליץ לך האם לקחת או לא לקחת אספירין, לשם כך ניתן להפגש לפגישת ייעוץ אישית ומסודרת במידה ואת מעוניינת
ד"ר הדר