להלן חפירה:
אני בדעה שבאמת אין ערובה להצלחה בקשר בין אחים כי באמת כמו שפליפלת אמרה- זה תלוי בטמפרמנט של האחים, תחומי עניין משותפים וכולי אבל-
אני כן מאמינה בהפרשים של 3 שנים ומעלה בין האחים. זה לא פופלרי והרבה אנשים חושבים שזה טוב לילדים להיות קרובים בגיל כי כך הם יהיו חברים ואני מאמינה שזה הפוך בשלבים הראשונים המאד צעירים של החיים..
ילד בן שנתיים נמצא בשלב האגואיסטי של חייו כי זה שלב התפתחותי- של גילוי עצמאות, שלב ה"דובי לא-לא" הידוע.. הדבר האחרון שהוא צריך זה שאמא שלו תטפל בתינוק אחר ולא בו בשלב הזה..
אני מאמינה שזה נוח לאמא מסיבות שונות ללדת ילדים צמודים (לא לחזור לעבודה ואז לצאת שוב, לסיים עם שלב החיתולים מהר, אילוצים שונים כגון הורות מאוחרת וכאלה...) והכל לגיטימי כמובן. אך מבחינת הילד נטו- לדעתי 3 שנים ומעלה. כל טווח קטן יותר יהיה על חשבון הבכור- או הגדול יותר בזוג שידרש ממנו "להתבגר" ו"להתחשב" שאלו לא ציפיות הוגנות מילד צעיר כל כך לדעתי.
אגב- הפרש של מעל שש שנים בין ילדים צמודים הוא גם אופרה אחרת לגמרי, כי אחרי שש שנים האישיות הבסיסית של הילד כבר די מעוצבת ובמובנים מסויימים זה קצת כמו לגדל שני ילדים בכורים. הילד לא יתייחס לאחיו כאילו הוא ב"קבוצת השווים" כמו דינמיקה בין אחים קרובים יותר אלא יטפל בו קצת כמו מבוגר קטן.