avm מפשעה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    אני בהריון ראשון, שבוע 27.
    גילו לי לאחרונה avm במפשעה לאחר שהתלוננתי על נפיחות וכאבים חזקים באיזור. (ביצעתי אולטרסאונד ודופלר)
    לא הצלחתי להבין האם ישנה סכנה במהלך ההריון והאם אין חשש מלידה רגילה.
    אשמח לתשובה בנושא.
    תודה.
4 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

קצת קשה לתת ייעוץ לאור דלות המידע
    - איך התגלה, באיזה גודל, היכן בדיוק במפשעה ?

ד"ר הדר

• לאחר שראיתי נפיחות באיזור המפשעה לכיוון הבטן והרגשתי כאבים, פניתי לרופאה והיא שלחה אותי לאולטאסאונד. שם ראו ממצא וסקולרי וחשדו שזה פקקת. הרופאה הפנתה אותי למיון (איכילוב) שם שללו את הפקקת לאחר שביצעו לי דופלר וקבעו שיש לי avm.
    ורשמו שנראה תהליך היפואקואי וסקולרי במימדים 0.8*4.
    לאחר כשבוע הופנתי שוב (תל השומר) למיון בשל החמרה בכאבים, גם שם ההבחנה הייתה זהה.
    בשני המקרים ראיתי כירורג כלי דם שאמר שניתן יהיה לטפל רק לאחר הלידה ושהוא ממליץ על mri.
    בשום מקום לא מוכנים לבצע mri עם חומר ולכן עדיין לא הוחלט האם יש טעם לבצע את הבדיקה ללא החומר.
  • לאחר שראיתי נפיחות באיזור המפשעה לכיוון הבטן והרגשתי כאבים, פניתי לרופאה והיא שלחה אותי לאולטאסאונד. שם ראו ממצא וסקולרי וחשדו שזה פקקת. הרופאה הפנתה אותי למיון (איכילוב) שם שללו את הפקקת לאחר שביצעו לי דופלר וקבעו שיש לי avm.
    ורשמו שנראה תהליך היפואקואי וסקולרי במימדים 0.8*4.
    לאחר כשבוע הופנתי שוב (תל השומר) למיון בשל החמרה בכאבים, גם שם ההבחנה הייתה זהה.
    בשני המקרים ראיתי כירורג כלי דם שאמר שניתן יהיה לטפל רק לאחר הלידה ושהוא ממליץ על mri.
    בשום מקום לא מוכנים לבצע mri עם חומר ולכן עדיין לא הוחלט האם יש טעם לבצע את הבדיקה ללא החומר.
  • שלום רב

לא מדובר בסכנה להריון מבחינת ה - AVM, אלא אם יופיע לפתע דימום משמעותי וחזק מה שעלול לסכן אותך ובעקיפין גם את ההריון. בכדי לדעת האם זה מונע או מפריע בלידה רגילה אני צריך לראות את המקום המדויק של הממצא.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה