מה זא אומר - מוצא כלי דם מהשליה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ,
    בתחילת ההריון השליה היתה מוצמדת לפתח צוור הרחם
    עכשיו בשבוע 28 היא כבר עלתה ולא צמודה לפתח.
    אך הרופאה המלווה אמרה שההריון עדין לא יצא מהגדרת הריון בסיכון. מכיוון שהיא רואה את הכלי דם.
    חבל הטבור לא יוצא מהשיליה במקום הרגיל אבל העובר מקבל את כל מה שצריך והגדילה שלו טובה.
    באולטראסאונד שעשיתי ראו שיש מוצא כלי דם מהשליה.
    מה ההשפעות של זה על הלידה ?
    מה זה בכלל אומר?
    אני מבולבלת מאוד
    אשמח לתשובה

ש.
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

צר לי, אבל אני לא מבין את שאלתך וזקוק ליותר פרטים "רפואיים"

מהיכן יוצא חבל הטבור ?
    ומה זאת אומרת "ראו שיש מוצא כלי דם מהשלייה"

ד"ר הדר

• תודה ד"ר הדר על תשובתך
    לשאלותיך:
    חבל הטבור מחובר לשליה פשוט לא במיקומו הטבעי אלא טיפה יותר ממרכז השליה.
    הרופאה מצאה כלי דם שצמוד לשליה ובו זורם הדם שלי ולא דם עוברי. זאת היה ניתן לשמוע בבדיקה - בברור שהדופק מתאים לדופק שלי ולא של העובר.
    היא רואה את כלי הדם צמוד לשליה - יכלה ממש לעקוב אחריו ולראות אותו לאורך השליה.
    יש לי צילום של זה שאוכל לשלוח לך במייל פרטי אם תכתוב לי אותו.

לדבריה זה לא משהו "רגיל" אמרה שנזדקק למעקב.
    אבל היא לא נתנה לי פרטים לגבי ההשלכות של כלי דם זה במהלך הלידה.

האם הפרטים האלו עוזרים להבין את שאלותי?

תודה !
    ש.
  • שלום רב

1. השרשה לא מרכזית של חבל הטבור לשלייה היא אכן גורם סיכון לסיבוכים שונים, אבל זה תלוי במידה בה ההשרשה אינה מרכזית - האם קצת סוטה מן המרכז, או ממש מגיעה עד קצה השלייה. אם זה "טיפה יותר" ממרכז השלייה - אים הזה בעיה, אם רחוק יותר מן המרכז וקרוב לשולי השלייה - זה מעלה סיכון לסיבוכים שונים, לדוגמא עיכוב גדילה תוך רחמי.

2. לגבי הממצא השני של כלי דם שלך הצמוד לשלייה - איני יכול להתייחס, משום שאני לא מבין במה מדובר, מה זה צמוד, מהו טיבו של כלי הדם הזה ולאיזה ממצא היא מתכוונת ?

מעבר לזה, אני לא יכול לתת לך ייעוץ על סמך תמונות במייל שצולמו באולטרה-סאונד - אולטרה-סאונד זו בדיקה של זמן אמת ולא ניתן לפענח אותה על סמך תמונות בלבד.
    אני חושב שהפעולה הנכונה ביותר, תהיה לשאול את הרופאה שלך ישירות במה מדובר ומהן ההשלכות., כיוון שהיא זו שעשתה את הבדיקה.

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה