פיצויי פיטורין - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בעלי מעוניין לקחת את מחצית חופשת הלידה לה הוא זכאי ולהמשיך לאחר מכן לטפל בתינוק בבית. האם הוא זכאי להתפטר ולקבל את הפיצויים במקומי? שכן משיקולים משפחתיים אנו מעדיפים כי אני אמשיך לעבוד במקרה זה.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום לך,
    על פי חוק, רשאים בני הזוג לחלוק את חופשת הלידה ביניהם, כך שהבעל זכאי לצאת למחצית השניה של חופשת הלידה ובתנאי שהיא לא תפחת מ 21 ימי חופשה רצופים, וכי האשה שבה למקום עבודתה.

    על פי דין, לצורך מימוש הזכאות לחופשה, מחוייב הבעל למסור למעביד הצהרה חתומה על ידי שני בני הזוג, לפחות 30 ימים טרם היציאה לחופשה.

    זאת ועוד, על מנת שהבעל יהיה זכאי לצאת לחופשת הלידה במקום רעייתו, חייבים להתקיים מס' תנאים, וביניהם:
    שולמו בעדו דמי ביטוח בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ללידה של בת זוגו, או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ללידה, וכן כי לבת הזוג זכאות לדמי לידה.

    בתום החופשה רשאי הבעל להתפטר לצורך טיפול בילד, ובנסיבות אלה תוכל ההתפטרות להיות כבדין מפוטר, תוך קבלת מלוא פיצויי הפיטורים. מומלץ בחום לבחון אם כלל התנאים המחוייבים מתקיימים לגביכם ספציפית, וכן לבצע את ההתפטרות בכפוף לפרוצדורה הנדרשת על פי החוק והפסיקה.
    ברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    משרד עורכי דין חן שטיין ושות'

    מגדלי עזריאלי, המגדל העגול קומה 35, תל אביב
    טל: 6245588- 03
    פקס:6245599- 03
    אתר עו"ד שטיין ("המשפט"): www.hamishpat.co.il
    הדף העסקי שלנו בפייסבוק - https://www.facebook.com/hamishpatlaw
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה